misterj Отговорено Февруари 12, 2013 Отговорено Февруари 12, 2013 Общо взето аматьорите наблягат на по-твърдите платъци. Зависи от стила музика и т.н. В момента свиря с доста добри професионалисти и под 2,5 няма Цитирай
XAS Отговорено Февруари 13, 2013 Отговорено Февруари 13, 2013 Свиря с много отворен "Вандорен 66" и Rico платъци 1.5 твърдост. Професионалист ли съм!? Цитирай
misterj Отговорено Февруари 13, 2013 Отговорено Февруари 13, 2013 Прочети горното ми мнение и си отговори. Цитирай
XAS Отговорено Февруари 14, 2013 Отговорено Февруари 14, 2013 "Вятър те вее на бял кон!" Хубаво е да имаш самочувствие, но misterj, май от тези неща малко разбираш. Затова се позоваваш на "професионалистите" около теб. Едва ли си и чувал за Vandoren мундщуци № 66. Защото щеше да знаеш, че е създаден специално за лесна смяна на саксофон с кларинет и затова е много отворен. А връзката отворен мундщук - по-лек платък и обратното няма да ти обяснявам. Само ще кажа, че съвременната тенденция за звукопроизвеждане на саксофон и кларинет е към увеличаване големината на отвора при наустника. И тя не е от скоро! Като прибавя и наученото от дългогодишната си практика с тези два инструмента, реших да не се съобразявам с твоето мнение. Още повече, че изразът "свиря с доста добри професионалисти" нищо не ми говори. Както и да е. Съветвам те да не тръгваш по линията "кой е по-отворен". Най-малкото, за да не се излагаме! Цитирай
Мартин87 Отговорено Февруари 14, 2013 Отговорено Февруари 14, 2013 Колеги, не че нещо, но водите много глупав спор. Цитирай
misterj Отговорено Февруари 14, 2013 Отговорено Февруари 14, 2013 (Редактирано) Ай, ай, ай, че много си се засегнал. Никъде не съм казал, че съм професионалист. Ако четеш внимателно, казах че има професионалисти около мен (свирят полетът на бръмбара стакато в 180 BPM и т.н.) Няма да казвам с какви кларинети, мундщуци и платъци свирят, но под 2,5 нямат.Сега прочети още по-внимателно и ще видиш "ЗАВИСИ ОТ СТИЛА МУЗИКА". Не скачай рязко - веднага ти свалям шапка и съм съгласен, че не аз съм професионалист. Само се успокой Редактирано Февруари 14, 2013 от misterj Цитирай
Recommended Posts