Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Общо взето аматьорите наблягат на по-твърдите платъци.

Зависи от стила музика и т.н. В момента свиря с доста добри професионалисти и под 2,5 няма :)

Отговорено

"Вятър те вее на бял кон!"

Хубаво е да имаш самочувствие, но misterj, май от тези неща малко разбираш. Затова се позоваваш на "професионалистите" около теб. Едва ли си и чувал за Vandoren мундщуци № 66. Защото щеше да знаеш, че е създаден специално за лесна смяна на саксофон с кларинет и затова е много отворен. А връзката отворен мундщук - по-лек платък и обратното няма да ти обяснявам. Само ще кажа, че съвременната тенденция за звукопроизвеждане на саксофон и кларинет е към увеличаване големината на отвора при наустника. И тя не е от скоро! Като прибавя и наученото от дългогодишната си практика с тези два инструмента, реших да не се съобразявам с твоето мнение. Още повече, че изразът "свиря с доста добри професионалисти" нищо не ми говори. Както и да е. Съветвам те да не тръгваш по линията "кой е по-отворен". Най-малкото, за да не се излагаме!

Отговорено (Редактирано)

Ай, ай, ай, че много си се засегнал.

Никъде не съм казал, че съм професионалист. Ако четеш внимателно, казах че има професионалисти около мен (свирят полетът на бръмбара стакато в 180 BPM и т.н.) Няма да казвам с какви кларинети, мундщуци и платъци свирят, но под 2,5 нямат.
Сега прочети още по-внимателно и ще видиш "ЗАВИСИ ОТ СТИЛА МУЗИКА".

 

Не скачай рязко - веднага ти свалям шапка и съм съгласен, че не аз съм професионалист. Само се успокой :)

Редактирано от misterj

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.