Jump to content
Българският форум за музиканти

Микрофоните


Грация

Recommended Posts

Музиканти, които работят от години ми препоръчват две марки микрофони - Electrovoice и Sennheiser. Работили ли сте с тях? И кои модели са най - подходящи за клубни участия?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 36
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Sennheiser са готини. Sure също имат силните си моменти.

НО!!!

В момента съм с микрофонът на живота ми - както знаете, всеки глас си има особеностите, и микрофонът е изключително интимен инструмент не само поради тази причина.

За мен и за моят глас (а също и за вокалния ми стил) най-добрият вариант е Carvin CM 68 (или нагоре от там в съответната серия). Има доста ментета на Карвин, но оригиналът е чук.

За мен е важно много бързо и гладко да преминавам от мелодично пеене в (почти) блек-дранета, и не е въпрос само до гърло. За да се чуе добре - за да бъде преходът гладък, нужен е и микрофон с широк диапазон. Самото редуване на тези два елемента (както и на много други - има си мелодично пеене и мелодично пеене, дране и дране) е непоследователно, предвид стилът, с който се занимавам (прогресарски псайкъделик, прекъсван на места от типичните трашърски жици). Ако не сте пробвали карвин - добър момент е. А и не са особено скъпи.

Редактирано от Pinky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а може ли да ме посъветва някой къде (в София) да си потърся микрофон - по-точно къде мога да намеря повечко така микрофони, за да изпробвам и да реша кой е... моят ;)

Хареса ми определението "интимен" - много е точно, да му се не види... толкова отскоро пея и вече се убедих, че има разлика от земята до небето в това с какво ще викаш на хората в ушичките... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не чак толкова много, всъщност :)

Едно гледане на "Часовете" отнема повече време, отколкото бърз брауз в Дайнакорд-а.

Ама е як магазина.

Редактирано от Pinky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Музикалният щанд на т. нар. Малък ЦУМ, на Пиротска, също има някакво разнообразие. Там си избрах един по-стар модел на Шур (565SD) - любов от първо чуване. Понеже по-трудно се продава на фона на см58, цената му е прилична. Макар че доколкото знам тоя магазин не се слави с ниските си цени.

 

Приятно избиране! :nono:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Аз съм с Шур Бета 58а, имам го от 5 години и никога не ме е предавал, звучи винаги перфектно във всякакви озвучителни апаратури. Ако пасва на гласа-взимай и не се май :D. Когато аз го купувах, беше около 450лв, но в момента в магазина на Фактор трябва да ги има за по 320-330лв. На старо трудно се намират, защото който купи, не си го продава. А... и много трудно се чупят. Моя е падал поне 4-5 пъти, единия беше от метър и половина на пода(мозайка) и нищо му няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Пял съм и със senhiser (evolution) и със shure(sm 58) и мога да кажа че и двата са универсални , макар че не биха пасвали на всеки глас.Ако се загледате по телевизията , ще забележете че на повечето конкурси за певци или изпълнения на живо използват shure sm 58.Те просто са класика в жанра.

Редактирано от salt
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.