Betrayer Публикувано Февруари 24, 2010 Share Публикувано Февруари 24, 2010 Въпрос и от мен...след като сложих струни от електричка на акустична,получих някакви страхотни отклонения на прагчетата - 15% +.От струните ли е или ми се е изметнал грифа? Цитат на моя милост...преди да ме убиете с камъни,в темата по-долу за същия уж проблем няма нужната ми информация .Благодаря за всякаква помощ,ако може ми кажете как да се справя с проблема сам (ако не е нужно професионалист да я пипне китарата) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Февруари 24, 2010 Share Отговорено Февруари 24, 2010 (Редактирано) Може и по двете причини едновременно, но ако предположим, че грифа си е в ред и струните са ти нови и качествени следва, че не си подбрал подходящата им дебелина, според: 1. Мензура, 2. Настройка(дроп) Принципа е: При къса мензура и нисък(дроп) строй - да се ползват дебели струни от 11-ки на горе и обратното. Редактирано Февруари 24, 2010 от Лими Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bezdarnik Отговорено Февруари 24, 2010 Share Отговорено Февруари 24, 2010 Ако си сложил някви 13-ки кво се чудиш Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 24, 2010 Share Отговорено Февруари 24, 2010 (Редактирано) По принцип акустичните китари са добре интонирани главно със струни от даден пип, и то най-често китарата свири най-вярно с точно определена дебелина. Вземи такива струни, каквито си ползвал, когато всичко е било ОК. Редактирано Февруари 24, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pwnzorafied Отговорено Февруари 25, 2010 Share Отговорено Февруари 25, 2010 Тъй като стана дума за drop tunnings да питам: аз като съм с SG,ако сложа да речем 10-60 и настроя китарата в D standart (1 тон надолу) добре ли ще е ,или ще създаде проблеми за грифа? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mfutbol Отговорено Февруари 25, 2010 Share Отговорено Февруари 25, 2010 Аз вече седмица съм със струни за електрическа и честно казано, наистина отстъпват на струните за акустична.Отклонение ми дават 3,4,5, и 6 струна и доста трябва да си играя докато я настроя.Така че грифът ти е ОК. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Betrayer Отговорено Февруари 25, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 25, 2010 А възможно ли е въобще да се оправи,така че на 12-то прагче (и на другите) да няма отклонение? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 25, 2010 Share Отговорено Февруари 25, 2010 (Редактирано) Най-често изисква интервенции по инструмента, след които пък няма да свири вярно със струни за акустична китара. Казах ти вече - върни нормалните струни - като тип и дебелина. Редактирано Февруари 25, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mfutbol Отговорено Февруари 25, 2010 Share Отговорено Февруари 25, 2010 Зависи от китарата.Аз те съветвам същото като Евтим, вземи си сложи нормалните.Аз още малко и тези ги махам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts