Jump to content
Българският форум за музиканти

bezdarnik

Members
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    asdfgh

bezdarnik's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Това е глупост че няма как да се изсвири тоя тапинг без такова перо.....всичко си има начин.Другия минус на това дето се закача е че според мен няма да може да се удря силно защото няма как да го държиш с показалеца след като е закрепено за палеца.Както и да е щом му харесва да си го ползва аз не съм фен да такива щуротий.
  2. Ами щом му харесва да го ползва ....аз лично не бих могъл да свиря с такова нещо.Имам навика при различни ситуаций да държа перото под различен наклон за да вадя различен звук но щом го кефи и му върви свиренето така какъв е проблема.
  3. До колкото мога да кажа от моя опит аз вече свиря 10 години и вече ръцете ми за нищо не стават.....първите 3-4 години свирех по 10-12 часа всеки ден Малмстийн и Макалпайн заради манията която аимах по тях тогава и това ми коства много.След като почнаха да ми се подуват китките от свирене не можех да ги свивам известно време.След като се оправи този проблем до ден днешен ме болят китките и все едно ме бие ток по нервите от лакътя до дланите.За хората дето почват сега най-ценният съвет който мога да йм дам е свирете с мярка има и утре.
  4. Нивото за което ти говориш не само че няма да го стигнат 99% от китаристите за който е тая тема ами дори и не са чували за него пък и да им пуснеш няма да го харесат...аз говорех за стандартни рок/метал парчета мисля че за този стил това което казах е валидно
  5. Аз поне мисля че наистина човек може да се научи на МНОГО от идолите си особенно ако слуша какво свири наистина и да бъде много критичен към себе си....
  6. Ако си сложил някви 13-ки кво се чудиш
  7. За мен най-красивата китара е Strat....за някой може да е друга.
  8. Много хора казват че блуса йм е елементарен...блуса просто има акцент на друго място от това което си мислите. Бавен е няма нищо трудно в скалата само че е много трудно да го изсвириш така че да не звучи банално както 99% от всички китаристи.Затова SRV,BB king,Jeff Beck и тн. са велики
  9. Винаги ми е било странно и донякъде смешно като гледам такива въпроси било то в форум или клип в youtube. Много често виждам коментари като "как да си подобря alternate picking-a" или нещо от сорта. Мога да кажа само едно....Без значение за кое става въпрос. Ако искаш да подобриш нещо просто го прави много.....това е няма скрити начини с който може внезапно да имаш някво умение без работа няма значение колко талантлив мислеш че си. За ритмичност пускаш си метроном и почваш да свириш парчетата който знаеш най-добре е парчета в различен стил. Слухът освен да изкарваш много парчета пак в различни стилове друго не знам. Всичко е въпрос на работа...за начинаещите мога да кажа първо да се научат да различават минор от мажор след това умален,доминантен и тн.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.