Tozi Публикувано Февруари 23, 2010 Публикувано Февруари 23, 2010 Айде народеееееееееее..... По случай успешното ми доживяване до преклонната възраст от 35 ви черпя с една фънки подложка за джем. Юрушшшшшшшшшшшшшшшшшшшш Оставил съм място за всички тоя път! Наздраве! Цитирай
arebegai Отговорено Февруари 23, 2010 Отговорено Февруари 23, 2010 (Редактирано) Днес нали е празник,та реших,че може да си правим шегички. Даже не чух и какво свири баса,просто обикалях по грифа като цветарка в продължение в продължение на минута. nonsense jam Забележи ритъма! Редактирано Февруари 23, 2010 от arebegai Цитирай
Tozi Отговорено Февруари 23, 2010 Автор Отговорено Февруари 23, 2010 Ванка - това ти е най - истинското изпълнение до сега! Не се шегувам! Това си ти към днешна дата! Запомни го! Ще се връщаш към него много пъти! Цитирай
Tozi Отговорено Февруари 24, 2010 Автор Отговорено Февруари 24, 2010 Funk1 Добавих и една китарка. Туй фънка не било като джаза - откачи ми се ръката да маам надолу-нагоре. Идеята беше инспирирана от Cyber и от следното видео: Цитирай
ultramega Отговорено Февруари 24, 2010 Отговорено Февруари 24, 2010 Точно това опитах вчера да направя, обаче много бързо ми дойде и се разминавах... пък и тоя ритъм здраво ме подвеждаше Е ти си го направил супер. Цитирай
Tozi Отговорено Февруари 24, 2010 Автор Отговорено Февруари 24, 2010 Ми айде сега жица отгоре! Цитирай
OlolO Отговорено Февруари 24, 2010 Отговорено Февруари 24, 2010 (Редактирано) Включвам се с бас на автопилот... ЦЪК В началото тръгвам несигурно, но нотите започват да се понаместват към края. Намалих леко темпото... иначе е невъзможно (IMHO). Има доста грешни тонове, но реших да ги оставя както са си ... Не съм го мислил, просто го изсвирих. Редактирано Февруари 24, 2010 от OlolO Цитирай
ultramega Отговорено Февруари 24, 2010 Отговорено Февруари 24, 2010 (Редактирано) ^ Добре де ама що бягаш ту в ляво, ту в дясно? Получих световъртеж Редактирано Февруари 24, 2010 от ultramega Цитирай
Ивелин Отговорено Февруари 25, 2010 Отговорено Февруари 25, 2010 Люси - не е като да не съм ти казал. Намалих леко темпото... иначе е невъзможно (IMHO). Цитирай
OlolO Отговорено Февруари 25, 2010 Отговорено Февруари 25, 2010 Готово! Направих микс на всички траци. Остана място за още едно включване. Върнах оригиналното темпо, иначе за записа си го намалих с 10bpm. Цитирай
Tozi Отговорено Февруари 25, 2010 Автор Отговорено Февруари 25, 2010 (Редактирано) Поредното потвърждение на това което обичам да казвам често: ПРОБЛЕМА НЕ Е В САМИЯТ ПРОБЛЕМ А В МИСЪЛТА ЗА ПРОБЛЕМА! Което от друга страна обобщава българската поговорка , че то туй шубето е голям страх. Темпото съвсем не е толкова бързо. Поне не е по бързо от много от нещата правени тук в джема. Темпо 140. Слушайте фуса на барабаните - той свири четвъртини. Понеже е изсвирено малко по интензивно + малко синкопирано и ви се струва , че е страшно бързо. Ами ако е бързо вие свирете бавно. Никой не е казал че трябва да свирите шеснадесетинки и тридесет и вторинки. Може спокойно да се свирят цели, половини, четвъртини и осмини ноти. Ако всичко е изсвирено убедително - ще звучи така независимо от нотните трайности. Самият Джеймс Браун да не би да пее шеснадесетинки? Извиква по едно "хъъ" от време на време и хората се побъркват - щото вика убедително. Ето ви пример. Бахти Редактирано Февруари 25, 2010 от Tozi Цитирай
Свилен Бас Отговорено Февруари 25, 2010 Отговорено Февруари 25, 2010 (Редактирано) Чух само бекинг-тракът и е ужасен - не заради темпото, а просто си убил всякакъв "груув" с това пресвирване от баса. Можеше малко повече паузи да вкараш и не толкова дървени "синкопи", че ме заболя главата. Имам предвид, че затъпях от слушането на това. Казвам го като градивна критика и ако звучи остро, то е защото не ми се пише много, за да обясня същото, "любезно" Ще ти дам два жокера (причини - няколко) - първият е Буци Колинс, а вторият е тази тема - http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=61961&hl= и успехчета Редактирано Февруари 25, 2010 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 25, 2010 Отговорено Февруари 25, 2010 Абе,Този,ти утепа рибата с чук направо.. Айде и от мене дежурната жица (съвсем без паузи ),то човек без работа кво да прави друго - http://www.esnips.com/doc/6e912c50-1ad8-46...ac94567ae/funk2 Цитирай
Tozi Отговорено Февруари 25, 2010 Автор Отговорено Февруари 25, 2010 (Редактирано) Чух само бекинг-тракът и е ужасен - не заради темпото, а просто си убил всякакъв "груув" с това пресвирване от баса. Можеше малко повече паузи да вкараш и не толкова дървени "синкопи", че ме заболя главата. Имам предвид, че затъпях от слушането на това. Свирил съм по видеото което дадох като линк по - горе. Даже на места свиря по малко ноти. Явно е въпрос на вкус и свикване със звученето. Това за свиренето. Има и друго - не мога да си оправя латенцията на записите и постоянно местя различните тракове и не винаги ги улучвам - на места звучи доста неритмично (без значение как съм го изсвирил). Като дойде време да издаваме форумния албум ще го запишем без латенции. Ако не се кефите - не свирете. Другия път ще пусна само друм трака - да има място и за басистите! Хилбили - яка жица - е така си го представях като го пусках на пияна глава оня ден. Гот! Редактирано Февруари 25, 2010 от Tozi Цитирай
Recommended Posts