Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Айде народеееееееееее.....

По случай успешното ми доживяване до преклонната възраст от 35 ви черпя с една фънки подложка за джем.

Юрушшшшшшшшшшшшшшшшшшшш

Оставил съм място за всички тоя път! Наздраве!

• Отговори 34
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

Днес нали е празник,та реших,че може да си правим шегички. :D

Даже не чух и какво свири баса,просто обикалях по грифа като цветарка в продължение в продължение на минута.

nonsense jam

Забележи ритъма! ;)

Редактирано от arebegai
Отговорено

Ванка - това ти е най - истинското изпълнение до сега! Не се шегувам! Това си ти към днешна дата! Запомни го! Ще се връщаш към него много пъти!

Отговорено

Funk1

Добавих и една китарка. Туй фънка не било като джаза - откачи ми се ръката да маам надолу-нагоре.

Идеята беше инспирирана от Cyber и от следното видео:

Отговорено

Точно това опитах вчера да направя, обаче много бързо ми дойде и се разминавах... пък и тоя ритъм здраво ме подвеждаше ;)

Е ти си го направил супер.

Отговорено (Редактирано)

Включвам се с бас на автопилот... ЦЪК :icon_shithappens:

В началото тръгвам несигурно, но нотите започват да се понаместват към края.

Намалих леко темпото... иначе е невъзможно (IMHO).

Има доста грешни тонове, но реших да ги оставя както са си ...

Не съм го мислил, просто го изсвирих.

Редактирано от OlolO
Отговорено

Готово! :thumbs_up:

Направих микс на всички траци.

Остана място за още едно включване.

Върнах оригиналното темпо, иначе за записа си го намалих с 10bpm.

Отговорено (Редактирано)

Поредното потвърждение на това което обичам да казвам често:

ПРОБЛЕМА НЕ Е В САМИЯТ ПРОБЛЕМ А В МИСЪЛТА ЗА ПРОБЛЕМА!

Което от друга страна обобщава българската поговорка , че то туй шубето е голям страх.

Темпото съвсем не е толкова бързо. Поне не е по бързо от много от нещата правени тук в джема. Темпо 140. Слушайте фуса на барабаните - той свири четвъртини.

Понеже е изсвирено малко по интензивно + малко синкопирано и ви се струва , че е страшно бързо. Ами ако е бързо вие свирете бавно. Никой не е казал че трябва да свирите шеснадесетинки и тридесет и вторинки. Може спокойно да се свирят цели, половини, четвъртини и осмини ноти. Ако всичко е изсвирено убедително - ще звучи така независимо от нотните трайности. Самият Джеймс Браун да не би да пее шеснадесетинки? Извиква по едно "хъъ" от време на време и хората се побъркват - щото вика убедително.

Ето ви пример. Бахти

Редактирано от Tozi
Отговорено (Редактирано)

Чух само бекинг-тракът и е ужасен - не заради темпото, а просто си убил всякакъв "груув" с това пресвирване от баса. Можеше малко повече паузи да вкараш и не толкова дървени "синкопи", че ме заболя главата. Имам предвид, че затъпях от слушането на това.

Казвам го като градивна критика и ако звучи остро, то е защото не ми се пише много, за да обясня същото, "любезно" :thumbs_up:

Ще ти дам два жокера (причини - няколко) - първият е Буци Колинс, а вторият е тази тема - http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=61961&hl= и успехчета ;)

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Отговорено (Редактирано)
Чух само бекинг-тракът и е ужасен - не заради темпото, а просто си убил всякакъв "груув" с това пресвирване от баса. Можеше малко повече паузи да вкараш и не толкова дървени "синкопи", че ме заболя главата. Имам предвид, че затъпях от слушането на това.

Свирил съм по видеото което дадох като линк по - горе. Даже на места свиря по малко ноти. Явно е въпрос на вкус и свикване със звученето. Това за свиренето. Има и друго - не мога да си оправя латенцията на записите и постоянно местя различните тракове и не винаги ги улучвам - на места звучи доста неритмично (без значение как съм го изсвирил). Като дойде време да издаваме форумния албум ще го запишем без латенции.

Ако не се кефите - не свирете. Другия път ще пусна само друм трака - да има място и за басистите! :thumbs_up:

Хилбили - яка жица - е така си го представях като го пусках на пияна глава оня ден. Гот!

Редактирано от Tozi