Блъдя Публикувано Февруари 22, 2010 Публикувано Февруари 22, 2010 Здравейте доста съм начинаещ и като такъв искам да попитам дали има някаква по - специална техника за правене на тези " набивки ", защото в момента тъкмо свикнах да ги правя, но усещам, че не ги правя по правилен начин, защото много си стягам ръцете и така доста бързо се изморяват...аз направо се набирам на тия палки П.П. Под набивки имам предвид като тези от Until it sleeps на Metalica (всъщност точно за тази песен ми трябват, нея уча в момента). Зная какво е тремоло и мога що горе да го правя, но мисля, че тук е просто по - бързо редуване на палки :? поправете ме ако греша Цитирай
evans Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 (Редактирано) Значи ако си съвсем начинаещ,просто ставаш утре сутринта,отиваш в книжарницата на българсият композитор и си купуваш школата за малко барабанче на Добри Палиев,школата скоро я преиздадоха и на външен вид изгледа като че ли е западно издание.Та относно тремалото:точно към края има няколко урока за тремало+много- хубави упражения,но исрено ти препоръчвам да я започнеш отначало и лека-полека да достигаш до тремалото и най-вече до парчето на металика. Редактирано Февруари 22, 2010 от evans Цитирай
Блъдя Отговорено Февруари 23, 2010 Автор Отговорено Февруари 23, 2010 (Редактирано) ами да аз точно с нея съм почнал, всъщност ходя и на уроци и по нея се уча иии...учих се да правя тремоло от там и що горе се понаучих, но ми се струва че това не е достатъно бързо за да се прави с тремоло( Ънтил ит слийпс) П.П. Всъщност аз съм с доста стара версия на школата Редактирано Февруари 23, 2010 от Блъдя Цитирай
just_drummer Отговорено Февруари 23, 2010 Отговорено Февруари 23, 2010 Да ти кажа и аз наскоро се научих да ги правя чисто и бързо. Според мен свири нещата от школата, НО бавно. Нали знаеш, че бавно се свири по-трудно от бързо . Моят съвет е свири бавно и постепенно вдигай скоростта като усетиш ли, че се стягаш спри и запомни на каква степен започваш да стягаш. За да си сигурен на какво ниво се стягаш свири с метроном. П.П. не съм от най-добрите музиканти тук ( да не каже хич), НО съм се убедил в силата на метронома . Ползвай задължително . И най-вече свири редовно . Поздрави и успех. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 23, 2010 Отговорено Февруари 23, 2010 Въпросната песен има две триоли от 16-тини ноти. Аз ги свиря RLR-LRL. Сами не е много трудно да се направят, по-проблемно е да се натикат в ритъма без да го оцапаш и него. Цитирай
tupoto kopele Отговорено Февруари 23, 2010 Отговорено Февруари 23, 2010 То и на Ларс му е било проблем, но в това му е чара...готино парче. Честно казано аз тоя бийт така и не можах да го докарам да звучи като оригинала Цитирай
Ivan Kochev Отговорено Май 24, 2010 Отговорено Май 24, 2010 Само да попитам за школата на Добри Палиев , която я има в издание от "Наука и изкуство'' от '57, та тя ли е преиздадена?Защото имам старото издание а един приятел я иска, та да му кажа да си купи нея А относно самата школа, научих толкова много за техника за барабанче включително тремоло, динамика, неравноделните ритми(които са страшно полезни), форшлагове, и още много полезни техники, които могат много да помогнат и на начинаещ, и на напреднал барабанист.Препоръчвам я на всеки. Цитирай
evans Отговорено Май 24, 2010 Отговорено Май 24, 2010 Само да попитам за школата на Добри Палиев , която я има в издание от "Наука и изкуство'' от '57, та тя ли е преиздадена?Защото имам старото издание а един приятел я иска, та да му кажа да си купи нея А относно самата школа, научих толкова много за техника за барабанче включително тремоло, динамика, неравноделните ритми(които са страшно полезни), форшлагове, и още много полезни техники, които могат много да помогнат и на начинаещ, и на напреднал барабанист.Препоръчвам я на всеки. Да тази е,това че е от 57 няма никакво значение,моята е от 82. Цитирай
Recommended Posts