Jump to content
Българският форум за музиканти

Сетъп книга за Jackson


Recommended Posts

За стила и това какво свириш си прав, но наклона не съм го изкарал наобратно.

 

Именно за да не се получава бръждене, грифът е наклонен, но не и абсолютно прав - има съмсем лека дъга, затова ако към 24 прагче има 3мм /например/, на 5-7 е към 3.5, а на 1-во прагче е 2мм някъде

Какво значи за стила в който свиря? Ами ти откъде знаеш, че момчето не иска да свири и той в такъв стил? Още нещо - когато грифа е почти прав, а струните не са твърде ниско(под 3 мм влиза в графата твърде ниско, от дървото става въпрос, не от прагчето) се губи състейн, и започва да бие често. Пробвал съм го дори на много хубави китари - винаги бие - просто струната си има известна амплитуда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За стила и това какво свириш си прав, но наклона не съм го изкарал наобратно.

 

Именно за да не се получава бръждене, грифът е наклонен, но не и абсолютно прав - има съмсем лека дъга, затова ако към 24 прагче има 3мм /например/, на 5-7 е към 3.5, а на 1-во прагче е 2мм някъде

Какво значи за стила в който свиря? Ами ти откъде знаеш, че момчето не иска да свири и той в такъв стил?

Не бе човек, имах предвид че съм съгласен с факта, че в зависимост всеки какво свири като стил и т.н. има отношение към сетап-а на струните!

 

Както и да е, да не го обръщаме на чат

при мен височината която ти казах не причинява браждене, даже и по-ниско са били, но всеки си преценява сам как и колко му харесва

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оптималната височина е около 4мм от грифа на последното прагче. Виж дали грифа ти не се е извил, и ако е така го регулирай с винта отгоре откъм главата.

Той трябва да е прав, с ле-е-ека дъгичка напред, която трябва да е толкова малка, че едвам да се вижда. На струните не им трябва време за да се адаптират. Грифа можеш да го регулираш със натегнати струни(внимавайки да не ги скъсаш). А иначе за флойда - той по принцип не винаги застава на място. За това си има едни специални пружини, в които има две концентрични тръби с дупчица е топченце, което влиза в нея при централни положение на флойда.

Ако наистина се разстрийва много, тогава погледни, дали е застанал на една равнина с тялото, и пробвай с различни пружини. Ако 24- то прагче е 15 процента по -високо, то това е обяснимо, защото опъваш струната повече, когато натиснеш там(поради наклона и). Това се регулира с октавите(подвижните секцийки под всяка струна). когато струната става по -къса, тона на високите прагчета става по -висок и обратно.

1. Грифа не е крив.

2. Тез тръби4ки нямам отде да ги взема.

3. За струните и отклоненията ми е ясно, но след настройка на флойд, на струните наистина им трябва малко време да се адаптират (поне още 2 настройки), защото като го настроиш хоризонтално и те ве4е не са Е0%А0% и така нататък ами примерно Е24%,А20%, а след малко са Е22%А18% и като ги настроиш тях, флойда пак застава на криво и ти пак повтаряш цялата опреация докато не стане 0% и хоризонтално, но трява време наистина.

 

4мм не е ли малко много за 24то праг4е?

и каква 'горе-долу' трябва да ми е висо4ината на струните от адаптерите при натиснато 24то праг4е. като помисли 4овек математи4ески, все пак трябва да има някаква зависимост. При не-крив гриф, ако имам една висо4ина над 1во и една над 24то и ги променя едната с някакъв процент, и другата трябва да се промени със същия процент. Следователно предполагах 4е има някакви зависимости - примерно

2мм на първо

3.5 на 24то

еди колко си на висо4ината от адаптери до струна при натиснато 24то.

и т.н.

 

но ако промениш висо4ината на струната примерно от 2 на 2.5 на първо и не се променят нещата според тази промяна 'правилно' (каквото и да зна4и това), зна4и грифа ти би трябвало да е крив, следователно това би ти било отправна то4ка за да по4неш сетъпа.

 

Сега не искам от вас функцията разбира се :godbless: , затова питах за книжка, защото там би трябвало да има най-разли4ни комбинации.

 

Мерси на вси4ки дето са се отзовали.

 

Вси4ко по-горе съм го писал не от знание, ами от логика, тъй 4е ако е абсолютно грешно, не ме правете на г** ами просто кажете... :pray:...

 

...но първо се изяснете между вас ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И не забравяй, че грифа леко се изкривява дори при смяна да кажем от 9-ки на 10 -ки струни, съшо на топло и студено, и е добре 2-3 пъти годишно да се проверява, и ако е необходимо да се регулира.

Тва с тръбичките е въпросния TremSetter, за който става въпрос по -горе.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе я най - добре да я видя таз китара.

Е де ще я видиш таз китара? :D

То ако имаше на4ин бих я дал на някой да ми я сетъпне, ама като не съм си у БГ... :D

 

ина4е китарата е

 

http://www.jacksonguitars.com/gear/gear.ph...Dinky_Firestorm

 

само дето не е Firestorm-a, а нормалната.

 

 

То се е видяло, 4е ще се стигне до проба грешка :D , можете ли да ми кажете ориентировъ4ен наклон на флойда? В смисъл от 24то праг4е до 6та струна и до първа?

 

Мерси на вси4ки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.