Лими Публикувано Февруари 19, 2010 Публикувано Февруари 19, 2010 Започвам една поредица за акомпанимент на песни с ак. китара на купон и не само там. Ще представям не само цели парчета, а и отделни фрагменти от други. Надявам се, че се чуват и виждат добре акордите. Задавайте въпроси, ще отговарям. Старал съм се да бъдат обединени в една китара едновременно 2,3 инструмента, акомп, бас, пиано или др. Не коментирайте качеството на изпълнението и грешките ми, защото целта не е техническа демонстрация, а само моя аранжимент по парчетата и то максимално близо до оригинала. Почертавам, че не правя кавъри, а макс. близо до оригинала. Първото парче е на . Капо на първа позиция. Едновременно свиря акомп, бас линия и пиано, три в едно. Потърсих из ТЮБАТА за други аранжименти с китара на това парче и не намерих като моя, иначе няма смисъл да се трепам залудо да записвам. П.П. Може да предлагате и ваши варианти или да ми коригирате неверен акорд или бас партия. Цитирай
Лими Отговорено Февруари 28, 2010 Автор Отговорено Февруари 28, 2010 (Редактирано) А, сега малко танци за отмора, а следващия път още песни. Днес ще танцуваме(свириме) ръченица 7/8. Първо в темпо 110 (метроном 7/16). Следва бавно темпо 80. Акомпанимент върху солото, което едва се чува, поради примитивната ми апаратура и софтуер. http://www.youtube.com/watch?v=ZB8TWXakv6Q...feature=channel Редактирано Февруари 28, 2010 от Лими Цитирай
Krasen Отговорено Февруари 28, 2010 Отговорено Февруари 28, 2010 Ee нищо не се вижда тука, айде на първото видео (горе) са акорди и лесно се разбира, но тук нотите ще трябва да се мъча да ги изкарам, нямаш ли таб Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 ^^е какъв ти е софт-а ве чичо Лими? Цитирай
Лими Отговорено Март 4, 2010 Автор Отговорено Март 4, 2010 Продължавам поредицата с една от най-хубавите български песни от М. Щерев с "Диана Експрес" - Акордите съм ги вадил по слух, защото никъде(дори и в ACORDITE.COM) не намерих правилните. Надявам се, да съм ги нацелил. Ако, бъркам някой, ме поправете! С Капото може да си я свирите в друга, подходяща за гласа ви тоналност Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 5, 2010 Отговорено Март 5, 2010 Ее,браво!Особено с ръченицата Ма къде са табовете за младежта Цитирай
balombi Отговорено Март 5, 2010 Отговорено Март 5, 2010 (Редактирано) моля те дай таб Редактирано Март 5, 2010 от balombi Цитирай
Лими Отговорено Март 5, 2010 Автор Отговорено Март 5, 2010 (Редактирано) Табове няма да има, защото докато хабя времето си за писането им, ще мога да направя и филмирам още други парчета. За ръченицата ще подскажа, че може да ползвате свободни струни - първа и втора. Варианта в бавното темпо е достатъчно удобен за изваждане по слух. Успех! Редактирано Март 5, 2010 от Лими Цитирай
Лими Отговорено Март 24, 2010 Автор Отговорено Март 24, 2010 Видео-клип показващ пръстовката на дясната ръка Фрагмент от интрото и част на куплета в Red Hot - Едновременно изсвирване на китарната и бас партии, когато го свирите само на една китара. Така звучи по-пълно. Не съм показал цялото парче, защото има достатъчно добри примери в Тюбата. Цитирай
Лими Отговорено Април 10, 2010 Автор Отговорено Април 10, 2010 Следва парче на Foo Fighters - лесно за свирене и за пеене. Използвам каподастер на III позиция за удобство, което спестява дългите скокове по грифа и намалява умората на ръката. Цитирай
Recommended Posts