emilov_opel Публикувано Февруари 19, 2010 Публикувано Февруари 19, 2010 Любимият ми дистер еР -6 ми е над 1 Мом , при показаната стойност изкривява малко ... Предлагам свободна тема за споделяне на опит , давайте кой каквото е правил . Цитирай
Viper-X Отговорено Февруари 19, 2010 Отговорено Февруари 19, 2010 (Редактирано) Аз съм правил Big Muff, не особено сполучлив, но ме марзи да му търся грешката, а любимите са ми Ibanez TS808 и Big Muff PI (Руския) Eстествено и един от любимите ми е родния Милин Камък ПП. Мился че има пре достатачно теми на тая тема Редактирано Февруари 19, 2010 от Viper-X Цитирай
noflip Отговорено Февруари 19, 2010 Отговорено Февруари 19, 2010 (Редактирано) да и точно затова е добре да се синтезират занапред в една. аз съм правил само ruby amp, което е усилвател уж, но дистера не му е зле (през съответните колони). Редактирано Февруари 19, 2010 от noflip Цитирай
emilov_opel Отговорено Февруари 19, 2010 Автор Отговорено Февруари 19, 2010 Еми като се замисля вярно може да има още теми , Не съм ги видял освен за Врачанският дист . да вземем да изтрием темата , не ми пречи ? Я една квакалка от едно време - по - скоро екзотична ретро ... Цитирай
emilov_opel Отговорено Февруари 19, 2010 Автор Отговорено Февруари 19, 2010 (Редактирано) Е този не съм го правил , но е интересен полеви за рязането вкл. като диоди . аКО ГО ПРОБВАМ след Р12 мисля да пропусна тия чарколя ? Двата полеви , май някакво импедансно съгласуване ... Семпли как се качват тука , че не знам ? Редактирано Февруари 19, 2010 от emilov_opel Цитирай
rinti Отговорено Февруари 19, 2010 Отговорено Февруари 19, 2010 Това е за бас и не е лошо - http://runoffgroove.com/flipster.html Изпробвано, семпли има в сайта. Цитирай
emilov_opel Отговорено Февруари 20, 2010 Автор Отговорено Февруари 20, 2010 Те- този ДИСТОРШ. ( от дясно ) съм си го правил преди 20 години , страхотен беше за ония години , малко можеха да си го позволят ... Мисля понед. ак о съм свободен , да го събера - като махна предусилвателя Т1 , и го заменя с ОУ ТЛ072 . Приемам всякакви съвети ! Харесва ми транзистотите отпушени така как кривят , а тл072 , е чудесен и има огр. резерв усилване . Който може да казва съвети до понеделник , или да замълчи завинаги . Цитирай
tzolov Отговорено Февруари 20, 2010 Отговорено Февруари 20, 2010 emilov_opel, ако заместиш първото транзисторче с оу то само допълнителните елементи ( заедно с "цепенето" на захранването ) ще бъдат повече и запазването на останалата част от схемата губи смисъл , не бих казал че тл072 е чудесен при наличните съвременни оу , но си мисля че един бигмъф или тюбскримър (ако толко държиш да е с оу схемата) би паснал много добре в ограденото правоъгълниче а тримерчето след батерийката също ме радва . От схемата верно че остава само ключа за кондензаторчетата - нечо което е страхотен бърз мод за всеки кривещ ефект. Цитирай
emilov_opel Отговорено Февруари 20, 2010 Автор Отговорено Февруари 20, 2010 Цолов , мн добри съвети , май ще ме откажеш... от идеята . за мен смисъла е да си уплътня 1 ден понеже съм свободен тия дни , а който е по- начинаещ да му се помогне , любителска работа ... не може да конкурира фабричните приставки . Песъчинка патриотизъм , срам ме е да го кажа Цъкни някоя хубава инт. схема ако не е проблем . Цитирай
rinti Отговорено Февруари 20, 2010 Отговорено Февруари 20, 2010 Това ми излежда интересно и отдавна се каня http://runoffgroove.com/eighteen.html Цитирай
emilov_opel Отговорено Февруари 20, 2010 Автор Отговорено Февруари 20, 2010 Towa Rinti твойто бих го пробвал само със същите полеви Й201 , иначе ... а и не ми е ясна тази схема . Я виж тази горе ? Поне няма толкова неизвестни Цитирай
Mefistofel82 Отговорено Февруари 20, 2010 Отговорено Февруари 20, 2010 Те- този ДИСТОРШ. ( от дясно ) съм си го правил преди 20 години , страхотен беше за ония години , малко можеха да си го позволят ... Мисля понед. ак о съм свободен , да го събера - като махна предусилвателя Т1 , и го заменя с ОУ ТЛ072 . Приемам всякакви съвети ! Харесва ми транзистотите отпушени така как кривят , а тл072 , е чудесен и има огр. резерв усилване . Който може да казва съвети до понеделник , или да замълчи завинаги . Това не е ли книгата "Електронни музикални ефекти"? Ако е тя, ще те помоля да ми я пратиш по някакъв начин или да ми пуснеш на ЛС линк, откъдето да мога да я изтегля. Стази книга са свързани изключително много спомени от тийнейджърските ми години. Тя беше основният източник на използвана литература за дипломната ми работа в техникума. Тогава такава информация беше кът, а Гугъл беше още млад и беше скъпо занимание да се търси инфо в интернет. Еееееееееех, какви времена бяха... Цитирай
emilov_opel Отговорено Февруари 20, 2010 Автор Отговорено Февруари 20, 2010 (Редактирано) Ех -" блаженни години " http://www.kn34pc.com/books/index_main_books.html Начи като отвориш Силистренският сайт цъкаш на книги , после на аудио , и ще видиш Електро муз. инструменти виж и заа твойта книга там . Или беше там - или на сайта - spoika.net разрови там . ако не я намериш я имам изтеглена де ... МАА741 , а ? А МАА709 ? http://www.baimusic.ru/showmodel.php?rid=4...71&mid=3014 хе хе , те го моя от мойта схема о йе . Не е идеално дзле ? (рима ) Редактирано Февруари 20, 2010 от emilov_opel Цитирай
rinti Отговорено Февруари 20, 2010 Отговорено Февруари 20, 2010 Toвa Rinti твойто бих го пробвал само със същите полеви Й201, иначе ... а и не ми е ясна тази схема . А какво не ти е ясно по-точно? Иначе е хубаво да са си j201, а не bf245, но j201 доста трудно се намира, поне в моя град. Така, че като за пробата bf245 ще свърши работа. Иначе пускам схеми от този сайт, защото са изпробвани и са много добре изобразени, виждал съм толкова прости схеми, ама така изобразени че Цитирай
tzolov Отговорено Февруари 20, 2010 Отговорено Февруари 20, 2010 "всеки дефект в схемата води до ефект в звука" - много схеми е събрал Симо Лазаров ама са и много грешките . Ехе 709 741 ..защо не направо ма702 това древните ОУ са тайната на истинския кривоч (ест. че се шегувам) .От съвременните оу-та има огромен избор - Тексас Инст. (Бър-Браун) всякакви OPA low noise и audio , Analog devices и Linear също имат огромен избор ОУ , да изброя наколко чипа все пак - OPA604(2604) ,OPA627,637 OPA132(2132,134,2134),OPA2227 OPA1632, AD797 , LT1028 ,LT1115, NE5532, LM833, LME49710 . Все пак за кривочещи ефекти - класически 4558 , ТЛ0х , и подобни на тях си стават перфектно , използването на rail-to-rail ОУ за усилване и ограничаване на сигнала (пример - сансамп ) .... Но ако гониш нисъки шум и изкривяване си трябва поне 5532 . Част от изброените горе оу и още няколко (като Ад8397 ад8066..) съм пробвал и ползвал за модване на саунд-карти , изходи на цд и двд плеъри , слушалкови усилватели . Цитирай
Recommended Posts