Jump to content
Българският форум за музиканти

Нямам състейн, почвам да се тревожа...


Baby Thomas

Recommended Posts

аз съм със 12-54 струни и състейна ми да кажем че почти го няма (за сметка на ниския и масивен тон) не знам какъв е проблема при теб ама на мойта китара за това няма състейн (не че ми трябва за това за което е пригодена) с по тънки струни държеше доста но сега положението е друго <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 41
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

бейби - тони е прав. китарата и ампа не са един за друг. преди включвах джаксън и ибанец в едно фендерско комбо - ташак отсекъде. после взех чмахата - е друга работа. вземи един компресор - на босс примерно. ако ти се свиди - и на берингер е хубав - имам го и съм пре доволен. ,много ще отпушиш работата с тоя компресор.

ако не - дс1 или някой бустер <_< ама моето мнение е че компресора най-много ще помогне :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прощавайте, ама някой чу ли въобще семплите, които автора е предложил?

 

Baby,

 

за мен китарата ти има нормален състейн. Пак ще прощавате, ама 15-20 сек. отзвучаване давате ли си сметка колко много са? Дори рекламата на М-Тел го казва. <_<

 

При все това, не забравяй, че разстоянието м/у струни и адаптер е около 2 до 3 мм при НАТИСНАТО последно прагче на китарата. При теб се получава по-ниско от приемливото и може да доведе до разваляне на тона, макар че от примерите не го чувам.

 

При положение, че натурално китарата има състейн, а озвучена нещо куца, проблемът е един от следните:

 

1. Номера със разстоянието струни адаптер, обяснен по-горе

2. Прецакани потенциометри на китарата и кофти спойки (!!!много важно!!!)

3. Прекалено ниско разстояние струни прагчета

4. Кофти кабел

5. Кофти амп

6. Неадекватно на желанието за състейн ниво на звука. Не забравяй, че състейната ти може да е близък до безкрая, ако усвоиш т.нар. controled feedback, това обаче се учи с годинките и е свързано с нивото на звука.

7. Липса на буустер, ефект някакъв, който да ти помпа сигнала.

 

Забележи, че съм подредил нещата по логичен ред, според тяхната важност. Точка седем е най-обсъжданата, но обърни особено внимание на т.1, 2 и 6.

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прощавайте, ама някой чу ли въобще семплите, които автора е предложил?

 

Baby,

 

за мен китарата ти има нормален състейн. Пак ще прощавате, ама 15-20 сек. отзвучаване давате ли си сметка колко много са? Дори рекламата на М-Тел го казва.  :blink:

Ти чу ли му състейна при високите струни? Китарата реагира все едно е намалена наполовина- в края на отзвучаването има характерното заглъхване когато китарата е намалена. Но пък съпротивленията които си написал са си нормални... явно наистина нещо китарата и ампа не си пасват... опитай инструмента на друг амп, както и друга китара на твоя амп.

 

Моята китара на 1ва струна дето е на 7-8 месеца вече, държи около 15-16 секунди без ефект, тъй, че не е нормално, а и овердрайва е съвсем лек

 

бтв... нещо кабела, тва онова?

 

П.П. thomas ти не ми ли беше съгражданин :rolleyes:

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бахмааму. Аз нарочно сложих тия струни, че да има повече състейн. Но пък са много дебели и затова я настройвам в Ре. По дефолт тия китари пише, че са снабдени фабрично с 9-42 (може да се сложат и 9-46). Аз заради състейна сложих тия дебелите...

 

Имам поне 4-5 кабела, но положението е същото. Сам съм ги правил от Проел жакове/цижа ОФЦ. Не съм лаик, мога да направя един кабел и не мисля да е от него.

 

В .пдф-ите на Айбънец пише, че разстоянието между адаптера и струната трябва да е 2-3 мм, но да е натисната на последното прагче. Така и ги меря, 2 мм. го направих, преди беше някъде 3-3.5. Разликата не е осезаема...

 

Ето ТУК сложих едно по-реално тестче. Still Got The Blues солото. Нарочно не е ритмично, за да се чува как състейн-ват струните. Първата половина е директно китара -> АМР, а после е включен един FireSound FS-1 by Naudio (TS-9 Копие), за да се "помпи". Има доста разлика, нали (настроен е без драйв или тон корекция, само левъла е на 50%)...

 

bigjav - китарата е сетната, както пише в менюалите и точки 1 и 3 отпадат. По точки 2 и 4 мисля също няма проблем, всичко ми изглежда наред и китарата откакто я имам вече 3 години все така се държи, а за жиците писах. Точка 5 - АМР-а е много готин, макар да не е от 3000$, не мисля да е от него, макар, че не е пипан от про дюд, дето да му сложи каквито точно трябва лампи и да се биас-не. Последната точка малко или много я изяснявам в горния пример, където съм включил едно буустърче. :green:

 

Признавам, че досега не съм знаел за несъвместимости между различните китари и усилватели. Винаги съм мислел, че няма някакаво особено значение кое какво е и биха звучали различно, но не и лошо! :rolleyes:

 

П.П. 7thString, верно и двамата сме от Русе. Давай направо да правим няк'ви тестове, ако имаш мерак. Пиши на РМ или в Кю-то... :blink:

Редактирано от Baby Thomas
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма несъвместимости. Това е аналогова техника. Зависи как ти харесва.

Да, състейна е малък наистина. Мисля, че струните губят енергия от нещо.

Или опират в нещо меко, или е от улеите им, или адаптерите ги дърпат с магнитното си поле. Между другото - колко ти е дълга мензурата(разстоянието между двете точки, от които излиза струната). И не ми отговори - вибрира ли много китарата в ръцете ти когато свириш, и тежка ли е или ие лека.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още нещо, на което не видях отговор е как се държи китарата акустично?Тъпо и упорито повтарям, че ако е ОК акустично, то проблема е в потенциометрите.

 

Патил съм от Волюма и знам какво говоря. Какво ли не смених по chain-а ми, та ефекти, та адаптери та усилватели, докато стигна до малкото гадно потенциометърче, шъ майка му.

 

Аре!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пардон, бе, обърках, вих ето

 

тук

 

 

Аз лично се водя от Dimarzio, които казват:

 

 

" ... There is no specific distance that works best for everyone. We measure string height from the top of the polepiece to the bottom of the string when the string (usually the high or low E) is held down at the highest fret. For standard, full-size humbuckers, a reasonable starting point for the bridge pickup is at least 1/16" (1.5mm) from the high E and 5/64" (2 mm) from the low E. There are no recommended distances for the other 4 strings. Their polepieces should be adjusted (if necessary) by ear in relation to the volume established for the first and sixth strings. Once the bridge pickup is adjusted to a useful distance, the neck pickup can be adjusted by ear for a good balance."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш ПМ... между другото ако тва е максималния овердрайв, лоша работа... не знам, може пък да е нормално за кубето- може да пробваме с мойта брадва

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не друго, поне вече със сигурност зная къде не трябва да питам, ако имам проблем с китарите си. Освен ако не искам да ги осакатя, разбира се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

прослушах семплите и съм убеден, че това се дължи на китарата ти. това не я прави лоша. просто не вади звука, който ти искаш да чуеш с този амп.

 

май ще взема да майкна и аз 3 семпъла, но ще намеря време най-рано в четвъртък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не забравяй, че състейната ти може да е близък до безкрая, ако усвоиш т.нар. controled feedback,

Офф... я ми преведи на български има ли термин за това, щото е основната ми и любима техника :) Пък ми звучи тъпо да кажа "желана микрофония" :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aми идеята е, че ти си направляваш микрофонията, т.е. става когато ти желаеш, контролирана, а не пищи непрекъснато като свиня на заколение когат тя си иска.

 

Накратко - управляема микрофония. Е, баси, това вече си го патентовам. Филологическата душа в мен проговори.

 

:):):):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.