Ryder Публикувано Февруари 14, 2010 Публикувано Февруари 14, 2010 (Редактирано) Та искам да питам нещо..тъй като реших да си купя чинелки (1 hi-hat,1 splash)исках да питам хората (барабанистите) ,които са по-навътре в нещата да ми кажат дали чинелите Zildjan са хубави.Порових се из нета и ги харесах,но кажете вие. Драснете по едно две коментарчета относно въпроса ми.Ако не са чак толкова хубави(трябват ми чинели за метъл,или да са по - издръжливи) Препоръчайте ми някакви други.Ще помогнете на един начинаещ барабанист. ПОЗДРАВИ! Редактирано Февруари 14, 2010 от Ryder Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 14, 2010 Отговорено Февруари 14, 2010 Прочети важната тема за чинелите!!! Zildjian, както и всяка друга фирма, имат поне 10 различни серии, които са на различни цени и с различно качество. ZBT & ZHT са им най-ниските класове и не са цвете, но пък са по-евтини. Вечния компромис... Цитирай
visorski Отговорено Февруари 14, 2010 Отговорено Февруари 14, 2010 Темата за чинелите е много богата и послезна на информация както за Zildjian така и за другите марки, серии и модели, можеш спокойно да прочетеш и да видиш за какво става въпрос... Цитирай
kri64an Отговорено Февруари 15, 2010 Отговорено Февруари 15, 2010 Аз мисля, че серията Z3 (бившата Z Custom) на Zildjian е най-подходяща за метъл и по принцип за по-твърда музика. Имам съм удоволствието да свиря няколко пъти с чинели от тази серия и останах много очарован от плътният им и обемен тон, които вадят. За метъл са перфектни, но за по рокаджийски звук мога да кажа, че A Custom-a са по-добрия избор. Обаче според моето лично мнение (не ангажирам никой с него) К Custom са най-добрата серия на Zildjian. А наскоро излезлите u K Hybrid са черешката на сладоледа. От чутото по семпли от интернет и youtube клипчета смея да твърдя, че тази серия е дори по-добра в музикално отношение от K Custom-a. Но като оставим сравненията, споменатите до сега чинели не са никак евтини и, ако един барабанист иска да има добър чинелен саунд (имам предвид професионален - за на живо или за запис) към своя сет барабани, трябва да налее много пара. Много, много - мисля че до 2000лв може да се купи чисто нов основния cymbal set pack: Райд, фус и 2 Краша. Цитирай
drumline Отговорено Август 14, 2010 Отговорено Август 14, 2010 Аз си имам Зилджиан ЗБТ краш З-Планет Райд и ЗБТ Хи-хатс , не са оплаквам дори са ми супер Цитирай
Portnoy_fan Отговорено Август 16, 2010 Отговорено Август 16, 2010 Аз преди време си взех комплект PLanet Z - фус, краш и райд. Фуса не струва. Лош звук, лесно се троши. Останалото е доста прилично особено за цената от 270лв (преди 2г) за целия комплект. Освен това са и много здрави чинели, което си е фактор Цитирай
Recommended Posts