Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

с кокича от хипербореа и брадчет му сме замисли от отдавна вече амп във варел :greenangel:

лошото е, че намерението си е сериозно :hooray:

иначе ми е хрумвало и да направя амп в тяло от акустична китара с говорителя на мястото на дупката. интересно ми е какъв звук може да излезе :cheers:

Редактирано от noflip
  • 2 weeks later...
Отговорено

Снабдих се със всички части, дори и с една мн малка симпатична платчица, но този тр-р MPF 102 никъде не мога да го намеря. Никъде не намерих и заместителя му 2N5457. В e-shop дори и еквивалента го няма. Обаче имаха MPF102-MBR

това MBR какво ще рече ?

• 2 weeks later...
Отговорено

Обаче никъде не пише колко вата е това усилвателче. В сайта пише, че 9 волтовата батерия била условна, препоръчват се 12 за да бачка като усилвателите. Вие с какво го захранвате това чудо.

Отговорено (Редактирано)

lm386 e 125mW. MPF102 Ще ти кажа името на магазина Вторник, че сега го забравих :)

П.п Аз реализирах един мини ампче, но засега не мога да постна снимки.

Редактирано от rinti
Отговорено

Радвам се на ентусиазма ви. След не много опити ще разберете, че тежките неща свирят по-добре.

Hints:

Универсалната платка може да се нареже на по-малки парчета и по-късно да си налепите и други схемички - дистерче, друго ампче, някакво ефектче.

9 волтовата батерийка свършва бързо. Огледайте се за накакво акумулаторче или адаптор за 220 волта (токоизправител)

Отговорено

С Руби ампа, по 5-6 часа на седмица, една 9 волтова батериика държи месец, че и повече, пък и целта е да е портабъл :hysterical: Адаптерчето не е варинат в този случай, иначе нормално "тежките неща" да свирят по-добре, но поне при мен резултата не е лош :offtopic-001:

Отговорено (Редактирано)

^това е странно. аз я изпивах една батерия за ден и половина, докато беше здрав амп-а. но пък ползвах не-алкална toshiba.

^^прав си, но идеята тук е да си сглобиш сам една джиджавка, която да лепнеш на масата по време на някое барбекю на витоша и да избиеш рибата. ампа си е амп. аз просто съм от хората които се впечатляват много от малки джунджурии, които правят нещо (обикновено крайно безмислено). проклет водолей :D когато се появиха лазерчетата бях в неузнаваема еуфория в продължение на година. а реално до ден днешен не мога да им намеря кой знае какво приложение (освен един път, когато играхне на фуниики в един строеж :offtopic-001: )

Редактирано от noflip
Отговорено (Редактирано)

Ами ползвам от хубавите на Панасоник, едни червени по 3лвл са. И то не е било баш всеки ден де, айде да го кажем 10 часа на седмица, повече ползвам други техники.

Редактирано от rinti
Отговорено

Ще ви подскажа и едно готово решение от братята китайци:

x-mini.jpg

Линк към първия сайт на български продавач, посочен от Гугъл. (да не се смята за реклама). Има го и на други места на цена +/- 1-2 лева.

Линкването не се получи - моля за помощ!

Отговорено

Е, то не е китарно насочено, но пък е над 2 истински вата, литиево-йонна батерия, високоговорител с ниодимов магнит, влиза в джоба и могат да се навържат няколко такива яйца във верига.

Отговорено

Двата вата може да са и пикова мощност, не им се впечатлявайте много, но иначе играчката я бива - ако я дават евтино.

Аз току-що си купих "по-баровския" вариант от самолета, със същата коварна мисъл да го пробвам с китара. Предполагам, че чипчето вътре е същото, но по Duty-free каталозите се разпространява моделът Lifetrons маскиран като уж швейцарски. Има леко по-луксозно изпълнение (облицован е в естествена кожа, опаковката е като на швейцарски часовник или поне на скъп телефон). И му искат бая пари (за това, което всъщност представлява) - но разликата между малките момчета и 'големите момчета' е, че последните не врънкат татко си за играчки, ами сами направо си ги куппуват... Иначе акъла не ни е повече от детския... :greenball:

Първи впечатления: нямам тук китара вмомента, но с телефон свири много добре. С лаптоп също свири добре - не по-силно, но с по-плътен и приятен звук от кресливите пищялки на лаптопа. За истински бас не може да се говори, но да речем някакви ниски среди са приятно подчертани и сега само така слушам, въпреки че е моно (само с една джаджа). Може би има и някакъв 'псведо-бас' филтър да повдига онези хармонични на баса, които такова говорителче може да възпроизведе.

Ако ми се дослуша 'HiFi' (ужким, де) - имам слушалки; но е голямо облекчение да не ги слагаш и да си чуваш в същото време и телевизора (или птичките, например) - и да участваш в разговори ако си с други хора. Батерийката наистина трае много дълго - поне един цял ден непрекъснато свирене, с почивки - и два дни. Несменяема е обаче (и се зарежда само през USB), та се надявам да има по дълъг живот като цикли на зареждане...

Мислейки за китарата: с описаните горе честотни характеристики може и да не му трябва спикър симулация, но ще става само за самостоятелни репетиции в по-тиха среда. Както го слушам, не вярвам да 'надвика' една кухарка - а нали именно това е смисъла на джобния амп (потенциални джемове с акустични и подръчни уреди за вдигане на шум). На мене това ми е критерият - да може убедително (дори на 'чист канал') да се противопоставя на поне една акустична китара (или дайре, пляскане с ръце, тропане с крака, плюс пийнали вокали). И досега не съм намерил такова решение - ако някой иска да ми изработи, да пише в ЛС - плащам си! :huh:

Отговорено

Аз имам една X-Mini в нас и преди малко пробвах ,вярно не с китара а с бас ,но не е същото. Даже нищо, се едно си свиря без нея .

Отговорено (Редактирано)

За сега мисля да го направя усилвателчето да е с 2 захранвания едното е 9V Varta дето пише, че е с много по-голяма издръжливост и с ключе да се превключва от батерия към адаптер :slap:

пък после тоя адаптер може да се заменя и от батерия 12 волта даречем.

А иначе питах колко е мощността на целия усилвател да знам колко ватово говорителче да слагам :lol:

ПП: Имам един въпрос, с кутийка от загорка ще стане ли имам предвид относно металната кутийка, имам чувството, че ламарината е мн мека или нз пък и не е като хайнекен кутията.

Редактирано от kalata23