Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)
? Моля някой да обясни как се прави този малък зверо тук мисля че не само на мен ще е интересно да разбера. Имам 2 0.5w 8 ома говорителчета ще свършат ли работа и ще трябва ли нещо повече от говорителите няколко кабела (input jack от и как да го свържа ) ще ми трябва ли някаква платка правена по сложна схема която няма да разбера така или иначе ?!?!?! ;):greenball::blush::secret: Редактирано от JustHATEme
Отговорено

Ами без платка няма как да минеш. Се пак ти трябва усилвател. В темата за ефекти правени от съфорумници имаше доста такива изпълнения. Мисля че един беше сложил тази схема - http://runoffgroove.com/ruby.html в една консерва с говорител отгоре ;) Схемата е елементарна и освен тва има и малко кривоч. И работи, това мога да го потвърдя лично. Иначе бяха пускали една схема на "smokey amp" същата работа само дето в цигарена кутия, ама не си спомням каква беше схемата.

Отговорено

определенО ! Двата интеграла ключето и потенциометъра и буксите около монтажна платка 2 кондензатора чип 368 и схемата ама трябва да помисля за и за конекторите - за батерия/адаптер/вход за китарата, потенциометър ако ще слагам ама не за сега не мисля че ще слагам !)

Отговорено

Тя е елеметарна ама не мога да я разгадая оправям се само по снимки ! които 1 съфорумник ми предостави и ми помага в проекта ! ;):greenball::blush: още утре ще си купя нужните чаркове !

Отговорено (Редактирано)

Да 9v е батерията, плюса и е към плюса и на електролитния кондензатор, а минуса към общата маса. От другото честно да ти кажа, нищо не разбрах :( На кое от 2 страни 2 кондензатора, обърках се .

Редактирано от rinti
Отговорено

Айде утре ще ти напиша подробно кое с кое да запоиш, няма да ми отнеме много време, тя схемата е проста.

Отговорено
Прати на Nikifena три стека Хайнекен и сичко ш'ти направи.Даже цял кабинет.

Брей, от кога Ники е станал клошар, та да работи за пиене?

Хайде стига с глупостите, малко повече уважение към възможностите и усилията на човека!

Отговорено

Да Ви питам сериозно. Мислите ли, че с направата на това ампче може да се ползва за практис, за упражнения? Защото аз съм много скептично настроен.

Отговорено

И със право . Дори да се справите с електрониката , това нещо със хайфи говорителче няма да свирне прилично . Имал съм оргиналното Smokey - made in USA -и говорителчето му е с твърда

прозрачна пластмасова мембрана ...като това горе на видеото.