yotzzo Публикувано Февруари 10, 2010 Публикувано Февруари 10, 2010 http://www.4shared.com/file/218993509/42eb2077/sample1.html http://www.4shared.com/file/218994008/aef0eab3/sample2.html Значи и двата са бриджове. Единият е V2 керамични магнити монтиран в/у леспол менте - тяло липа /много вероятно/. Другият е кремонски върху оригиналната чамова/със игурност/ китара. Семплите с съвсем сурови - не съм пипал звука, усилвателя е пуснат линейно. Извинявайте за лошото свирене - боли ме главата днес. Цитирай
antonium Отговорено Февруари 10, 2010 Отговорено Февруари 10, 2010 Ми на мен по ми харесва sample1. Цитирай
yotzzo Отговорено Февруари 10, 2010 Автор Отговорено Февруари 10, 2010 ^Предположения? Може да изказвате предположения. Цитирай
antonium Отговорено Февруари 10, 2010 Отговорено Февруари 10, 2010 Т.е. да кажа защо така мисля ли? Ми защото първата е по-ясна - не е така мътна и не дефинирана като втората. Има характер и атака, неща които при втората липсват. Първата звучи по-скъпо, и имам чувството, че звука й по-лесно и с по-голям шанс за успех ще може да се обработи, и да заприлича на нещо истинско, отколкото втората. Цитирай
yotzzo Отговорено Февруари 10, 2010 Автор Отговорено Февруари 10, 2010 ^Аз съм на същото мнение. Искам да чуя още колеги и след два-три дена ще ви кажа кой семпъл с каква китара е. Цитирай
Heartman Отговорено Февруари 10, 2010 Отговорено Февруари 10, 2010 И на мен първия семпъл ми хареса повече,защото не е мътен и тона е ясен и отчетлив,но се чудя защо сравняваш кремонски адаптер с какъвто и да е?! Не съм чувал по гадни адаптери от тея кремонските. Между другото китарата ми се стори разстроена. Цитирай
yotzzo Отговорено Февруари 10, 2010 Автор Отговорено Февруари 10, 2010 ^ Вярно, разстроена е. Бързах, моля за извинение. Друго - записвах без микрофон директно от изхода на амплификадора, но както виждам сравнявате успешно, т.е. чувате. Защо сравнявам ли? Ще обясня скоро. Цитирай
arebegai Отговорено Февруари 10, 2010 Отговорено Февруари 10, 2010 Освен да обобщя думите на Heartman и antonium,друго не мога да направя. Китарата от втория семпъл звучи по-мътно,няма спор.Някак "по-носово",ако разбирате какво имам предвид. Въпросът е,защо ще сравняваш два хъмбъкъра,поставени на различни китари от различно дърво,с различна електроника,начин на свързване и т.н.?Има няколко варианта: 1 -намерил си сходство между двата адаптера,но искаш да покажеш разликите в зависимост от вида дървен материал,от който са направени китарите 2 -искаш да кажем,че първата китара звучи "по-добре",а след това да се окаже,че там е монтиран адаптер от Кремона 3 -искаш да кажем,че втората китара звучи "зле" и с това да докажеш,че чамовите китари не струват (ако тя е от чам) 4 -като горното,само,че за липата 5 -да покажеш по принцип как лош адаптер разваля китара от хубаво дърво и обратно (ако чамът и липата се смятат за добър материал) 6 -чудиш се коя от двете да ти е 32-та китара 7 -да привличаш пияни потребители да ти пишат в темите (наздраве с рома) С нетърпение чакам да разбулиш тайната! Много поздрави на всички,лека вечер пожелавам и всичко най-рошаво! Цитирай
yotzzo Отговорено Февруари 10, 2010 Автор Отговорено Февруари 10, 2010 (Редактирано) 7 -да привличаш пияни потребители да ти пишат в темите (наздраве с рома) Бинго! Лека завист ме обхваща! Там в Пз имате традиции в пиенето. Редактирано Февруари 10, 2010 от yotzzo Цитирай
DILETANT Отговорено Февруари 11, 2010 Отговорено Февруари 11, 2010 Вторият сеппъл определено не ми хареса. Много е глух и мътен. Не изпъква въобще. Цитирай
sardaesox Отговорено Февруари 11, 2010 Отговорено Февруари 11, 2010 Sample1,поради изброените по-горе причини,не искам и аз да ги повтарям. Цитирай
yotzzo Отговорено Февруари 11, 2010 Автор Отговорено Февруари 11, 2010 Да ви кажа защо не сравнявам нек адаптерите там - разликата е повече от ушевадна няма сми. Цитирай
ultramega Отговорено Февруари 11, 2010 Отговорено Февруари 11, 2010 Само аз ли съм изчаткал или има и други. Sample2 по ми допада. Наистина е по мътен , но другия пък е много "безхарактерен ", ако мога така да се изразя... точно той ми звучи евтин, но не знам на адаптерите ли се дължи или на китарата(така и не разбрах семплите с една и съща китар и различни адаптери ли са или просто две различни китари) Цитирай
yotzzo Отговорено Февруари 11, 2010 Автор Отговорено Февруари 11, 2010 (Редактирано) Различни китари са. Защо да си изчаткал? То не е разлика от земята до небето. Редактирано Февруари 11, 2010 от yotzzo Цитирай
arebegai Отговорено Февруари 11, 2010 Отговорено Февруари 11, 2010 Ultramega изобщо не си изчаткал. Споменах определенията "мътно и носово" съвсем не в смисъла на "лошо и некачествено".Като друга характеристика на втория семпъл бих вмъкнал и думата "цвят".Нещо,което не присъства толкова в малко по-прозрачния звук в първия семпъл.Не мога да кажа кой е по-добър или по-лош,просто си играя на "открийте разликите" и вече се плюнча от нетърпение да разбера какво е наумил yotzzo. Цитирай
Recommended Posts