Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Колеги здравейте :cheers2: .

Въпроса ми ще е малко глупав, НО да ви попитам.

Тригерите за каса къде са ситюирани?

Имам предвид на биитъра или на ринга?

Пак се извинявам за тъпичкия въпрос :hysterical:

Отговорено

Не съм много сигурен но на кожата се слага... а помня, че и някой от форума си беше направил хоум мейд от обратната страна на бийтъра на педала.

Отговорено

Слагат се на кожата.смисал има някои дето ги залепяш (май че тези на ямаха) ,а другите за обрача се завинтваха но в краен случай пак опира кожата.

Отговорено
Не съм много сигурен но на кожата се слага... а помня, че и някой от форума си беше направил хоум мейд от обратната страна на бийтъра на педала.

Дани си беше направил.

Аз за това питах, зашото неговите са на бийтара :hysterical: .

Отговорено

Дам, но самоделки не е оферта, защото рано или късно жичката при спойката ще се скъса. Аз сега си купих един на Yamaha дет се залепва и за домашни условия е ок, но за живо свирене ако си с една каса, един тригер ще ти създава много проблеми (вибрации от бас китарата и от другите барабани). Най-безопасният вариант за живо свирене, а и тогава не се налага да си тъпчиш касата (и да миксираш звук от тригер с микрофон) и да разбираш мн мн от модули е на две чукчета, да залепиш по един тригер Yamaha. Това са ти 2х60лв. за тригери + 2х7 за чукчета (Мапекс например) + още едно чукче с тригер за резерва. Крайната сума не е малка, но този "механичен" вариант за тригериране е МНОГО по-добър от акустичните тригери. Тва разбира се ако си падате по бързите каси, в противен случай най-обикновен акустичен тригер ще ви свърши работа.

Отговорено

Дани, както винаги има отговор на всичко :cheers2: .

Дам, падам си по бърси каси и работя по въпроса. За сега не съм се зарекъл да си взимам, НО като ги докарам до някакво прилично ниво може и да си взема :) .

Благодаря много за отговорите :girl_witch: .

Все пак ако някой какво да добави да го направи.

Отговорено (Редактирано)

Аз мога да добавя нещо. :surprise: Много по-ползотворно е да се упражняваш с тригери за двойни каси, защото всяко малко римтическо отклонение и лизване по кожата на касата се чува много ясно и отчетливо. Говорим за неща, които няма как да чуеш дори и с микрофон в касата. Тригерите ще те принудият да свириш чисто и го намирам за препоръчително, дори и само за упражнения.

Редактирано от Danny47
Отговорено
Аз мога да добавя нещо. :punk_guitar: Много по-ползотворно е да се упражняваш с тригери за двойни каси, защото всяко малко римтическо отклонение и лизване по кожата на касата се чува много ясно и отчетливо. Говорим за неща, които няма как да чуеш дори и с микрофон в касата. Тригерите ще те принудият да свириш чисто и го намирам за препоръчително, дори и само за упражнения.

Съгласен. Значи, започвам да събирам за тригери :thumbs_up: .

• 4 months later...