Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на китара...


alexander anev

Recommended Posts

Здравейте,от скоро се запалих по китарата,по принцип свиря на барабани.Реших да си взема една китара за около 200 лева,но незнам коя марка е хубава...

харесал съм си тази: Squier by Fender Bullet Strat with Tremolo

ако не е качествена кажете някоя друга марка...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=71080

една от първите посочени теми е за добри и евтини марки китари

 

отделно по-надолу в раздела има 6 милиона(даже май малко повече) подобни теми

 

успех :hysterical:

 

\/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами за 200 лв едвали ще си намериш качственна китара :) но щом сега започваш не ти и трябва по скъпа.Като цяло squier е добра марка за начинаещ,но според мен ако си намериш китара с bridge humbuckers (двоен мостов адаптер) ще е по добре това е моето мн. ;):) Погледни и др марки мисля че behringer и stagg имате стартови паките които вкл китара кубе колан кабел перца и са някъде около 300 лв но може и да те излъжа с цената не съм сигурен.Дано да съм помогнал : :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реално погледнато рядко може да се намери "хубава" чисто нова китара за по-малко от 1000-1200 лева. 99% от новите китари с цени до 300 лева са ... цепеници. Стават да се учиш на тях и ще вършат работа. Не взимай с тремоло, защото ще ти разстройва струните. Тук си трябва двойно заключване ако искаш да си пищиш и отпускаш на воля.

Squier Stagemaster мисля ще ти хареса. С два хумбукъра е (два двойни единични адаптера). Има и модели с 4 адаптера за малко над твоята цена - два единични и един двоен. Не че ако са 3 единични ще е голяма драма, просто звукът ще е по-различен и най-вероятно ще има повече шумове. Има такива китарки, които са идеални и вадят звук страшилище, но цената им е солена. Гледай да е с 22 прагчета и задължително преди да я купиш подрънкай с нея и виж дали ти харесва, удобна ли е, как е изработена. Не взимай твърде лека китара, защото толкова ще и свири. Ако се колебаеш между две, вземи по-тежката.

За всичко си има закрепени линкове във "Важна тема". Разцъкай когато имаш време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Земи си на старо от форума нещо,ако не те устройва държи същата цена 2 ръка,по-старите китари са си показали дефектите,ако имат такива.Принципа да е ново не важи за муз.инструменти толкова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поразгледай китарите във всички магазини. Евтините squier с нищо не превъзхождат евтините модели на другите фирми. Но за да получиш достатъчно информация, трябва да попрочетеш някои важни теми назад. Разгледай в информационната тема. Ако не го направиш, рискуваш да играеш на сляпо. Все пак, обиколи всички магазини в София. Има какво да видиш.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.