Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Снощи Шектера ми по незнайни причини за мен си загина...

Част от спецификацията

Активни адаптри Дънкан Дизайн

2 Volume controls Bridge/Neck

1 Tone Contrоl

3 way switch, Bridge/Neck/Both Pickups

БАТЕРИЯТА Е ЧИСТО НОВА!!! пробвах 4 батерии

Единствено мога да изкарам сигнал от нея когато съм на Средна позиция суич (двата адаптера)

Интересното е че когато двата потенциометъра са на 10 изкарвам страшно пърдящ звук, но когато ги смъкна на 5 сигнала се избистря малко.

Гейна не е достатъчно и за това когато е я пусна със силен дистър звучи като крънч.

Също така въртейки Волум контролите се чува hum и pop.

Записах sample през Line6 X3 Live чрез ASIO на dry tone.

Първоначално всичко е на макс после намалям волум на 5, следващото усилване и намаляне се чува hum-а и поп-ването.

http://www.4shared.com/file/214460154/adff...ead_guitar.html

Всеки един съвет и идея са добре дошли, както и препоръка или идея кой може да ми я оправи.

Благодаря предварително на всички.

Отговорено

Това, което описваш, звучи като липса на батерия. Тъй като си сигурен, че батериите са добре - може би е нещо по връзките на захранването.

Другият вариант е суича да се е разхлабил и да не прави добър контакт.

Но пък нито едното от двете не обяснява хъркането на потенциометрите.

Какво прави последно с китарата, преди да загине така безславно?

Отговорено (Редактирано)

Нищо не съм правил свирих цяла вечер правих разни идеи, отидох на работа на следващият се прибрам се ръгам жака и греда.

А днес ходих специално купих нова батерия барабар със всичките вкъщи дето ги има и тя има същият ефект.

Тошиба, Дюрасел, Панасоник и още една куча марка същото. :thumbs_up:

ЕДИТ: А шума и попа в потенциометрите възможно ли е от там да се случи нещо, държа да отбележа, че това стана изведнъж, никакви признаци и симптоми не съм забелязал преди това

Редактирано от euphoriaburn
Отговорено

На мене ми прилича на лоша спойка по електрониката - на ключа или някъде по захранването на адаптерите. Отвори я и огледай. :thumbs_up:

Отговорено

Знам, че няма да помогна, но тези неща се мерят, не се гледат... Потърси някой да ти измери навсякъде дали има контакт.

Отговорено (Редактирано)

С гледане няма да стане - трябва ти уред. Като начало измери напрежението на самия адаптер, после и другите връзки.

ПС Опс, изпревариха ме :thumbs_up:

Редактирано от abductor
Отговорено (Редактирано)

Не разбирам много от електроника, а да работя с Мултицет два пъти по-з;е.

Та вместо да мучим да гадаем, можем да ли да намерим някой в София, който разбира от тези неща?

Благодаря подкрепата.

Редактирано от euphoriaburn
Отговорено

Идея 1 - гнездото където закачаш батерията, вътвре в него може да се е прекъснало кабелчето. А може и да окъсява батерията. Пробвай да го размърдаш, а най-сигурно с мултицета

Идея 2 - Суича на адаптерите, вътре пластините може да са се разхлабили - пробвай с отверка да окъсиш и ще се ослушваш

Успех :)

Отговорено

Жертвай 20-30 кинта и я дай на някой софийски майстор да ти я оправи. В нашия форум мога да ти препоръчам 3-ма - Evtim Djerekarov, Parni_Valjak и metalhammer. И тримата ще се справят с китарката с лекота.

Отговорено
Идея 1 - гнездото където закачаш батерията, вътвре в него може да се е прекъснало кабелчето. А може и да окъсява батерията. Пробвай да го размърдаш, а най-сигурно с мултицета

Идея 2 - Суича на адаптерите, вътре пластините може да са се разхлабили - пробвай с отверка да окъсиш и ще се ослушваш

Успех :hysterical:

Идея 3 - Предполагам, че жака затваря масата на захранването, т.е. когато жака е изваден захранване няма. Провери женската част дали затваря добре.

Иначе, Nikifena +1 и на майстор.

Отговорено

Здравейте, благодаря на всички за указаната помощ и на форума за предоставената възможност да се оплача и да се отзове някой.

Та оказа се проблем в Жака на китарата, сменен е и всичко е наред.

Благодаря на Емил Кирилов за отзивчивостта и неговата помощ.

Весел Уикенд!