Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за Edirol Vsc


Niilo

Recommended Posts

Тъй, имам един миди трак, импортвам му един миди файл с един единствен трак, който е настроен на Acoustic piano.

 

Харесвам си някой презет от Edirol-а, обаче не мога да го приложа на този въпросния миди трак? Мога да плейна трака и в същото време да избера от падащия списък на прозореца на Edirol даден инструмент и то на момента да ми го пусне с него, обаче за постоянно нещо не мога да се справя...

 

Ще съм благодарен на помощ! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Sonar 4 producer edition става въпрос, извинявам се че не съм посочил :bravo:

 

@Gee Tee Age ако става въпрос за прозореца на Edirol-а, където има 16 възможни part-a - да, първото избирам. И като плейна трака, отново се променя на пиано...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

опитай с фрути луупс,там няма такива проблеми

Приателю той пита конкретно за сонара а щом фрути то може

то Сонара няма начин да не може :bravo:

 

Просто сега си мисля, че проблема може да е в мидито ако

разбира се това го прави само с това миди ама нека Niilo да каже

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега пробвах с едно друго миди, с един единствен трак, който е Pan Flute. Първоначално се получаваше пак така, после пък взе да става :bravo: Някакви аномалии...

 

Има ли някакъв начин на едно миди да му се зададе трак-а да не е без никакъв конкретен инструмент, само ноти? Предполагам, че така няма да има проблем да се сменят презетите. А аз миди-тата в момента ги експортвам от гитар про, защото на него съм свикнал да пиша ноти, а там няма как на някой трак да не му зададеш инструмент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак не става :(

 

Баси мамата...

 

Сега отивам на даскало, ще го мъча пак довечера, лек ти ден! :godbless: Дано се видим в неделя!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е една много кофти недомислица на продуктите на едирол. Единствения начин е като в съответния трак сложиш миди съобщение Program Change със номера на съответния пач. Другия вариант е някъде дълбоко по менютата на саунд канваса да намериш некакви templates май беха (отдавна вече не го ползвам тоя и съм забравил) и там май можеше да се настрои, но май за всяка композиция ще трябва да си правиш отделен template което е тъпо и неудобно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намерих решение :P Набарах някакъв смотан софтуер за редакция на миди, импортнах въпросните мидита, после ги експортнах като midi 0. Сега няма проблеми като ги импортвам в сонара, ама нещо много им се вдига master level-a :think: Съмнява ме да е от самото миди, ама звучат по-смотано, отколкото преди.

 

Пък и си е егати играчката... :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този номер с мидито идва от това за което спомена ecmjazz.

В самото миди има съобщения за "Program Change", което служи за това да може на един ТРАК да се свири с няколко инструмента. Това си е част от МИДИ стандарта. Затова, когато импортнеш МИДИ, не е достатъчно просто да си смениш ихструмента, защото при всяко ново натискане на бутона PLAY на съответната програма с която работиш, това съобщение (Program Change) се изпраща към съответния ТРАК и губиш по точки ;) .

Необходимо е да знаеш как точно се трият тези съобщения във SONAR (не съм компетентен по SONAR) за да не те прецаква постоянно ;) .

Това което си направил "експортнах като midi 0" ти е помогнало защото във версия "0" на мидито, това с "Program Change" липсва (може и да бъркам, но ако е така то причината е подобна :) ), доколкото съм запознат (кой ти е мислил тогава, че на някой ще му трябват повече от 16 инструмента за да прави музика ;) , може и да бъркам, но ако е така то причината е подобна :D ). Но както си забелязъл и други неща явно липсват ;);) .

Затова най-добре разучи това за което ти споменах по-нагоре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.