Niilo Публикувано Януари 12, 2006 Публикувано Януари 12, 2006 Тъй, имам един миди трак, импортвам му един миди файл с един единствен трак, който е настроен на Acoustic piano. Харесвам си някой презет от Edirol-а, обаче не мога да го приложа на този въпросния миди трак? Мога да плейна трака и в същото време да избера от падащия списък на прозореца на Edirol даден инструмент и то на момента да ми го пусне с него, обаче за постоянно нещо не мога да се справя... Ще съм благодарен на помощ! Цитирай
Gee Tee Age Отговорено Януари 13, 2006 Отговорено Януари 13, 2006 как не можеш бе?по принцип би трябвало да си остава,нали ползваш първия падащ списък а не по долните? Цитирай
Niilo Отговорено Януари 13, 2006 Автор Отговорено Януари 13, 2006 За Sonar 4 producer edition става въпрос, извинявам се че не съм посочил @Gee Tee Age ако става въпрос за прозореца на Edirol-а, където има 16 възможни part-a - да, първото избирам. И като плейна трака, отново се променя на пиано... Цитирай
f1_sound Отговорено Януари 13, 2006 Отговорено Януари 13, 2006 Докато плейваш опитай да смениш тогава Цитирай
Niilo Отговорено Януари 13, 2006 Автор Отговорено Януари 13, 2006 Това и правя и става, ама после като го плейна отново се връща пак на пиано :think: Цитирай
f1_sound Отговорено Януари 13, 2006 Отговорено Януари 13, 2006 И аз съм имал същият проблем При мен го прави само на някои мидита а не на всички, притеб как е само на това ли е така Цитирай
Gee Tee Age Отговорено Януари 13, 2006 Отговорено Януари 13, 2006 опитай с фрути луупс,там няма такива проблеми Цитирай
f1_sound Отговорено Януари 13, 2006 Отговорено Януари 13, 2006 опитай с фрути луупс,там няма такива проблеми Приателю той пита конкретно за сонара а щом фрути то може то Сонара няма начин да не може Просто сега си мисля, че проблема може да е в мидито ако разбира се това го прави само с това миди ама нека Niilo да каже Цитирай
Niilo Отговорено Януари 13, 2006 Автор Отговорено Януари 13, 2006 Сега пробвах с едно друго миди, с един единствен трак, който е Pan Flute. Първоначално се получаваше пак така, после пък взе да става Някакви аномалии... Има ли някакъв начин на едно миди да му се зададе трак-а да не е без никакъв конкретен инструмент, само ноти? Предполагам, че така няма да има проблем да се сменят презетите. А аз миди-тата в момента ги експортвам от гитар про, защото на него съм свикнал да пиша ноти, а там няма как на някой трак да не му зададеш инструмент. Цитирай
f1_sound Отговорено Януари 13, 2006 Отговорено Януари 13, 2006 Опитай да експортнеш с сонара мидито в миди формат 0 /нула и след това го вкарай на ново :think: Цитирай
Niilo Отговорено Януари 13, 2006 Автор Отговорено Януари 13, 2006 Пак не става Баси мамата... Сега отивам на даскало, ще го мъча пак довечера, лек ти ден! Дано се видим в неделя! Цитирай
ecmjazz Отговорено Януари 13, 2006 Отговорено Януари 13, 2006 Това е една много кофти недомислица на продуктите на едирол. Единствения начин е като в съответния трак сложиш миди съобщение Program Change със номера на съответния пач. Другия вариант е някъде дълбоко по менютата на саунд канваса да намериш некакви templates май беха (отдавна вече не го ползвам тоя и съм забравил) и там май можеше да се настрои, но май за всяка композиция ще трябва да си правиш отделен template което е тъпо и неудобно. Цитирай
Niilo Отговорено Януари 13, 2006 Автор Отговорено Януари 13, 2006 Намерих решение Набарах някакъв смотан софтуер за редакция на миди, импортнах въпросните мидита, после ги експортнах като midi 0. Сега няма проблеми като ги импортвам в сонара, ама нещо много им се вдига master level-a :think: Съмнява ме да е от самото миди, ама звучат по-смотано, отколкото преди. Пък и си е егати играчката... Цитирай
DJ Alex Отговорено Януари 13, 2006 Отговорено Януари 13, 2006 Този номер с мидито идва от това за което спомена ecmjazz. В самото миди има съобщения за "Program Change", което служи за това да може на един ТРАК да се свири с няколко инструмента. Това си е част от МИДИ стандарта. Затова, когато импортнеш МИДИ, не е достатъчно просто да си смениш ихструмента, защото при всяко ново натискане на бутона PLAY на съответната програма с която работиш, това съобщение (Program Change) се изпраща към съответния ТРАК и губиш по точки . Необходимо е да знаеш как точно се трият тези съобщения във SONAR (не съм компетентен по SONAR) за да не те прецаква постоянно . Това което си направил "експортнах като midi 0" ти е помогнало защото във версия "0" на мидито, това с "Program Change" липсва (може и да бъркам, но ако е така то причината е подобна ), доколкото съм запознат (кой ти е мислил тогава, че на някой ще му трябват повече от 16 инструмента за да прави музика , може и да бъркам, но ако е така то причината е подобна ). Но както си забелязъл и други неща явно липсват . Затова най-добре разучи това за което ти споменах по-нагоре. Цитирай
Recommended Posts