Jump to content
Българският форум за музиканти

Айде пак да питам за китарка


billymilano

Recommended Posts

Отговора е да.Пък ако беше казал и какво ще свириш с нея и мислиш да я купуваш или само питаш щеше да е идеално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тези стилове е идеална.Даже тези с холоу бодито са още повече.Тази като я гледам е махагон може да става и за други неща,нещо като лес пол с тремоло :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

китайските/корейски Греч-ове, които съм пробвал нямат почти нищо с американските, така че и аз те съветвам да го чуеш преди да си го поръчаш. Ако те кефат пробвай и по-големите модели, ала Брайън Сетзър или Чет Аткинс... бях пробвал един Бо Дидли и беше много як, но нищо подобно на горе споменатите... марката е убийствена.. Любимия ми греч беше един стар светло зелен, без бигсби и доста поизносен, обаче разликата от него до китайските беше от земята до небето. Цената също :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като допълнителна опция в почти този тип китари може да пробваш и Vox Virage. Много добър инструмент, ако мога така да се изразя :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да момчета, зная че гретч е голяма работа, но зная и че китайските на са кой знае какво, а американска на заслужавам. Днес ще мина да й чуя гласчето. По-скоро исках да чуя дали китайските изработки си струват парите... просто не мога да го сравня с друга китара от този тип - никога не съм имал

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да си кажа, че от 20 години почти всички "американски" Греч-ове са японски. Това включва и сегашните 6120 деривати (Сецер и Аткинс).

 

Спрямо електроматик-сериите - те са повечето окей. Пряко ги сравнявам с мойте Гречове (G6128T-L, която в този случай действително е US и G6116 Tennessee Rose). Про Джетовете са сравнително тежки, въпреки "дупките" в тялото. Бигзби-то работи без проблеми (поне по време на теста в магазина), адапторите не са първо качество, но стават.

 

Значително по добро впечетление имам от кухите Електроматик-модели, особено тези с DeArmond адаптерите, за това бих те ориентирал по скоро в тази посока. Горе долу същата цифра но значително повече китара за парите. Доста дърво в свука, имат го и типичния sparkle и въобще съм се замислил да взема такова чудо за свирене по по гадни места. Най вече откакто ги има и в бяло...

Освен това TV Jones предлага и дроп-ин сет-ове с нови адаптери за кухите електроматици, което не е маловажно за доста добро подобрение след време и преценка.

 

Поздрави,

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.