Shadowfreak_ Публикувано Февруари 1, 2010 Публикувано Февруари 1, 2010 Здр от скоро свиря на китара и напревам ... както си му е реда Вече започвам да схващам как да си настроя китарата и без АП тунера но имам няколко въпроса ... към вас в Edit tunner settings има 1 select temperament and key to use :..... In the key of C C# Eb E F F# G G# A Bb B ! Знам че това са и ноти ... но закакво точно става въпрос съм пас и не ми е ясно каква роля играят в настроиването на китарата а малко по доло ги има на select transpose (0)C (1)C# (2)D (3)Eb (4)E (5)F (6)F# (7)G (8)G# (9)A (10)Bb(11) B МОЛЯ ОБЯСНЕТЕ МИ И ТИЯ ЦИФРИ КАВО ПОКАЗВАТ И ЗА КАКВО СЛУЖАТ ... КАТО ЦЯЛО МЪГЛА МИ Е ТАЯ ТЕМА НАСТРОЙВАНЕ ПОМАГАИТЕ ПЛС (МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ С КАКВИ "НАСТРОЙКИ ПОЛЗВАТЕ ВАШИТЕ ТИНЕРИ ) :girl_cray2: Цитирай
a_panov Отговорено Февруари 1, 2010 Отговорено Февруари 1, 2010 Седни си малко на гъза! Има хора дето разбират ама няма да отговорят щото хич няма да им се чете твоите писменни словоизлияния. И помисли защо? Цитирай
Чукопад Отговорено Февруари 1, 2010 Отговорено Февруари 1, 2010 (Редактирано) Не разбрах кой знае колко какво питаш, но ще се опитам да ти помогна. Стандартната настройка на китарата ти е ЕАDGBe, като Е ти е най-дебелата струна, а "е" ти е най тънката. Ако искаш да свириш някоя песен в настройка Drop D или Ре, трябва да си настроиш китарата в DGCFAD, например. За да го направиш, отпукскай съответната струна докато ти се изпише в горния десен ъгъл желаната нота, после нагласи стрелкичката да е по средата и готово. Готовите пресети са за онази скала от страни, но не е нужно да се ориентираш по нея. Различните настройки можеш да видиш ето тук : http://en.wikipedia.org/wiki/Guitar_tunings Редактирано Февруари 1, 2010 от Чукопад Цитирай
Recommended Posts