Kris_ESP_M2 Публикувано Февруари 1, 2010 Share Публикувано Февруари 1, 2010 Здравейте! Извинявам се за малко глупавата тема, но погледнах всичките теми, които съдржат "струни" в търсачката и никъде не намерих отговор Искам да попитам за D (pe на български, демек 1 тон надолу) tuning, какъв размер струни е най-добре според вас? Аз принципно от половин година на едната китара съм се заключил в РЕ със струни 11-48 . Удобно е, готино звучи, но като отключа 5 и 6та струна (китарата е с оригинален Флойд) за да си дропна 6та още един тон надолу (за drop D tuning) и тя става супер хлабава :/ Та според вас, ще стане ли ако сложа комлект 12-56 струни (вскичките 6), седя си в D (ре) и когато ми трябва да дропвам 6та струна или долните струни ще са супер твърди и ше си счупа пръстите на сола и по леки рифчета, а бендовете ще са трудни и болезнени? Или пък да сменя само 6та струна с комлекта от 12ките (56) ...? И казвайте, който само смята така за менението си и който го е пробвал Мерси предварително! Супер много ще ми помогнете ако споделите ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valserp Отговорено Февруари 1, 2010 Share Отговорено Февруари 1, 2010 (Редактирано) Доколкото разбирам, пираш за Drop-C (китарата е настроена в Ре стандартно, 6-та струна е спусната в До) Ще предположа, че китарата ти е с 25.5" мензура. Дебелината на струните си е до вкус, но .048 си е доста тънко за ниско До. 12-56, както сам си се ориентирал, би било доста по-добре. Соловите струни ще увеличат опъна си с между 1 и 2 килограма. Не е болка за умиране, но ще има нужда от известно свикване. Ако много те е страх - намери си комплект .11-.54(или .56). Daddario и Ernie Ball имат такива комплекти. Или може да пробваш GHS Zakk Wylde, който е 011-14-18-036w-052w-070w за още по стегнати ниски струни. Редактирано Февруари 1, 2010 от Valserp Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pwnzorafied Отговорено Февруари 1, 2010 Share Отговорено Февруари 1, 2010 Доколкото разбирам, пираш за Drop-C (китарата е настроена в Ре стандартно, 6-та струна е спусната в До) Ще предположа, че китарата ти е с 25.5" мензура. Дебелината на струните си е до вкус, но .048 си е доста тънко за ниско До. 12-56, както сам си се ориентирал, би било доста по-добре. Соловите струни ще увеличат опъна си с между 1 и 2 килограма. Не е болка за умиране, но ще има нужда от известно свикване. Ако много те е страх - намери си комплект .11-.54(или .56). Daddario и Ernie Ball имат такива комплекти. Или може да пробваш GHS Zakk Wylde, който е 011-14-18-036w-052w-070w за още по стегнати ниски струни. GHS Wylde не е ли 10-60? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valserp Отговорено Февруари 1, 2010 Share Отговорено Февруари 1, 2010 ^ Moже. Аз изкопах размерите от Thomann, но нищо чудно да са объркали. .60 - още по-добре. Няма да е дебела като простирна тел. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Февруари 1, 2010 Share Отговорено Февруари 1, 2010 (Редактирано) Аз пък свиря в ре с 10-ки.И за дроп са добре.По-хлабавички, но пък се свиква и сега ми е супер неудобно когато ги натегна до нормата им. Редактирано Февруари 1, 2010 от liquid_death Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Heartman Отговорено Февруари 1, 2010 Share Отговорено Февруари 1, 2010 Zakk Wylde ползва и двата вида 10-60 и 10-70 щото свири в различни дроп строеве,но за мен толкова дебели струни не са за китара с флойд.Аз лично съм пробвал и е ужасно.Иначе според мен трябва да ползваш някакъв хибрид,защото първите три струни стават прекалено дебели на 12-56.Може би 11-52 или нещо такова. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valserp Отговорено Февруари 1, 2010 Share Отговорено Февруари 1, 2010 но за мен толкова дебели струни не са за китара с флойд.Аз лично съм пробвал и е ужасно. Би ли разяснил? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Февруари 1, 2010 Share Отговорено Февруари 1, 2010 10-52 ми се струват добър вариант. Или ако има нещо от сорта на 11-52 ще е най-добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Heartman Отговорено Февруари 1, 2010 Share Отговорено Февруари 1, 2010 Ами какво да разясня,бях сложил точно тези 10-60 Зак Уайлд на китарата ми с флойдроуз.Направо щяха да го откъснат.След 100 настройки и натягане на пружините струните бяха невъзможно твърди и в ми бемол и в ре цялата китара и с 6-та в до. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Февруари 1, 2010 Share Отговорено Февруари 1, 2010 Сега се разтърсих, мисля, че това са твоите струни: Ernie Ball 11-54 Поне в добре заредените музикални магазини трябва да ги има. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kris_ESP_M2 Отговорено Февруари 1, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 1, 2010 Лелеее, извинявам се, идея си нямам защо съм го писал drop D, а не drop C Нещо съм се заблеял Мисля да пробвам 11-54, не знаех, че има такива, май с тях ще стане най-добре (но ще пробвам и 12-56 първо, че ми ги дадоха без пари ) и ще кажа после резултатите Мерси супер много за помощта! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
St_Eek Отговорено Февруари 1, 2010 Share Отговорено Февруари 1, 2010 Абе купи си 7 струнна китара ...или 8 :Р Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
St_Eek Отговорено Февруари 2, 2010 Share Отговорено Февруари 2, 2010 Аз съм с 9-ки в E и с 10-ки в D. Чиста работа, мекичко се пипа D'Addario или Yamaha, сега едните са на Ibanez с които идва, идея нямам какви са Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
noflip Отговорено Февруари 2, 2010 Share Отговорено Февруари 2, 2010 аз пък свиря в стандарна Ми настройка (Е) с 11-52. като слезна в Drop D 6-та струна ми се вижда хлабава . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SounDreameR Отговорено Февруари 2, 2010 Share Отговорено Февруари 2, 2010 Аз пък наскоро сложих 11-49 и като я качих китарата в Е имах чувството, че флойдът ще се откърти Струните са D'Addario nickel wound za blues/jazz rock (Bright). Не знам дали е от китарата или от струните, но сега китарата е в D и хич не са хлабави. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts