Ex74 Отговорено Януари 31, 2010 Share Отговорено Януари 31, 2010 Човека попита за начин, отговориха му, най-простия и лесен начин - дървено трупче. Щом не иска флойд това е. И аз съм на същата хава с трупче и нямам никакви дертове. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Февруари 1, 2010 Share Отговорено Февруари 1, 2010 (Редактирано) Остава отворен въпроса, защо аджеба си купувате китари с флойд, като не го искате? Редактирано Февруари 1, 2010 от fluti Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
W_A_R Отговорено Февруари 1, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 1, 2010 Остава отворен въпроса, защо аджеба си купувате китари с флойд, като не го искате? Не знам и аз Голяма грешка... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sasog Отговорено Февруари 1, 2010 Share Отговорено Февруари 1, 2010 ^^ Вариант 1 - купуваш си първа китара, видял си, че еди кой си твой любим китарист свири на китара с флойд и автоматично решаваш, че и на теб ти трябва Вариант 2 е просто звукът на китарата с флойд да ти харесва повече от звука на някоя си китара без флойд. (нещо като при Клептън, който никога не ползвал тремолото, но въпреки това сигничър моделът му е с такова, защото не харесвал как звучат китарите без тремоло.). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Февруари 1, 2010 Share Отговорено Февруари 1, 2010 Ох, хавата с флойдовете хич не е трудна!Просто бъди мъж и се научи! Почва се от 6-та и така....Толкова трудно да е - не е. Успех Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
W_A_R Отговорено Февруари 1, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 1, 2010 ^^ Вариант 1 - купуваш си първа китара, видял си, че еди кой си твой любим китарист свири на китара с флойд и автоматично решаваш, че и на теб ти трябва Вариант 2 е просто звукът на китарата с флойд да ти харесва повече от звука на някоя си китара без флойд. (нещо като при Клептън, който никога не ползвал тремолото, но въпреки това сигничър моделът му е с такова, защото не харесвал как звучат китарите без тремоло.). По-скоро 2рия вариант Звука на китарата е убийствен и това беше главната причина поради която я предпочетох пред Мексиканския Страт, който първоначално исках да си взема. И сега като се замисля наистина си обичам инструмента и не съжалявам, че си взех точно тази китара... (макар и флойда да ми създава проблеми) Ох, хавата с флойдовете хич не е трудна!Просто бъди мъж и се научи!Почва се от 6-та и така....Толкова трудно да е - не е. Успех Ами с времето ще се науча, но просто ми трябва повече опит с тоя флойд. Все пак никога не съм боравил с подобно нещо и за това сега ми е трудно, но принципно знам, че не е кой знае какъв проблем. Просто е малко изнервящ.... П.С. А някой да знае дали в България е възможно да се намери въпросното Tremol-No? Потърсих информация и се оказа, че джаджата е наистина много полезна и не просто би оправила проблема, но и би предоставила много нови възможности от гледна точка на разнообразието. Благодаря за полезните съвети. Поздрави!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Февруари 2, 2010 Share Отговорено Февруари 2, 2010 Извинявай ако съм звучал грубо.Не се отчайвай, а просто продължавай да опитваш и ще стане.Всеки е минал през този период, когато се е сблъскал с първата си китара с флойд.Ако все пак предпочиташ да го застопориш, ти препоръчвам варианта с дървеното трупче - лесно, евтино и лесно се маха при нужда. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
deian Отговорено Февруари 2, 2010 Share Отговорено Февруари 2, 2010 аз пак ще попитам наистина ли всичко е ОК с механизмите? RG350 DX е един от най-масовите модели с много добри стоп машинки на струните към главата на грифа/обяснявям най-просто за да се разберем и извинявяй ако те засягам/ и не знам някой до сега при добро заключване да е имал проблем с разстройване /ако струните са читави и т.н./. иначе колегите са прави- не се отчайвай и ако си решил да ползваш флойд /аз обожавам/ копай здраво и ще свикнеш. имам 2 Ibanez-а единият с обикновен флойд, другият със ZR тремоло. свиренето е различно но се свиква и кефи по своеобразен начин с различното тремоло. поздрави и успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
W_A_R Отговорено Февруари 2, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 2, 2010 аз пак ще попитам наистина ли всичко е ОК с механизмите? RG350 DX е един от най-масовите модели с много добри стоп машинки на струните към главата на грифа/обяснявям най-просто за да се разберем и извинявяй ако те засягам/ и не знам някой до сега при добро заключване да е имал проблем с разстройване /ако струните са читави и т.н./. иначе колегите са прави- не се отчайвай и ако си решил да ползваш флойд /аз обожавам/ копай здраво и ще свикнеш. имам 2 Ibanez-а единият с обикновен флойд, другият със ZR тремоло. свиренето е различно но се свиква и кефи по своеобразен начин с различното тремоло. поздрави и успех! На механизма му няма нищо. И споко не се засягам Просто пак казвам сблъсквам се за пръв път с такова нещо и си нямам идея как да настроя флойда при смяна на струните, защото нали като ги махаш и после слагането лесно, но като настроя струните трябва да въртя пружините отзад, за да легне в нормално положение. Е точно този процес със пружините не ми понася. Опитвах 1001231298376 пъти и не мога да го настроя тоя флойд. Просто явно аз съм си бъгав Механизма си е наред и преди да се наложи да сменям струни работи перфектно и изобщо не разстройва. Проблемът идва като тръгна да сменям струни. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KeRRANGKid Отговорено Февруари 2, 2010 Share Отговорено Февруари 2, 2010 Просто пъхни под тремолото батерия AAA или друг солиден обект с подходящи размери, за да не пада като махаш струните. Сложи същите струни като предишните, настрой, махни блокиращото средство, настройвай ги докато улегнат и не би трябвало да се налага да пипаш пружините. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Февруари 2, 2010 Share Отговорено Февруари 2, 2010 (Редактирано) Ако сменяш струните една по една, от 1-ва към 6-та, няма нужда нищо да подпъхваш. Настройваш всяка нова струна и после окончанелно всички, затягаш локинг нъта и пак настройваш с финната настройка. Но наистина трябва да е същият комлект, като размер, струни. Редактирано Февруари 2, 2010 от DILETANT Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
deian Отговорено Февруари 2, 2010 Share Отговорено Февруари 2, 2010 аз пак ще попитам наистина ли всичко е ОК с механизмите? RG350 DX е един от най-масовите модели с много добри стоп машинки на струните към главата на грифа/обяснявям най-просто за да се разберем и извинявяй ако те засягам/ и не знам някой до сега при добро заключване да е имал проблем с разстройване /ако струните са читави и т.н./. иначе колегите са прави- не се отчайвай и ако си решил да ползваш флойд /аз обожавам/ копай здраво и ще свикнеш. имам 2 Ibanez-а единият с обикновен флойд, другият със ZR тремоло. свиренето е различно но се свиква и кефи по своеобразен начин с различното тремоло. поздрави и успех! На механизма му няма нищо. И споко не се засягам Просто пак казвам сблъсквам се за пръв път с такова нещо и си нямам идея как да настроя флойда при смяна на струните, защото нали като ги махаш и после слагането лесно, но като настроя струните трябва да въртя пружините отзад, за да легне в нормално положение. Е точно този процес със пружините не ми понася. Опитвах 1001231298376 пъти и не мога да го настроя тоя флойд. Просто явно аз съм си бъгав Механизма си е наред и преди да се наложи да сменям струни работи перфектно и изобщо не разстройва. Проблемът идва като тръгна да сменям струни. дай на някой около тебе /който има опит/ Ибанецо да ти настрои тремолото и после само сменяй струните без да коригираш флойда. ако няма кой - виждам че си от София и без да се правя на разбирач-обади ми се на ЛС и ще се опитам да ти помогна. ако не искаш флойд-горе вече се писа достатъчно как да го блокираш. поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
W_A_R Отговорено Февруари 2, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 2, 2010 Мерси на всички за указаната помощ и за наистина полезните съвети. Много ми помогнахте в тази непосилна задача - настройването на флойд роуз. А сега мисля да последвам съветите и да се хващам да човъркам китарата. Поздрави!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DeadWing Отговорено Февруари 5, 2010 Share Отговорено Февруари 5, 2010 Най - педалското нещо за сетване е китара с флойд.ОТВРАТ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IsoMorPhiC Отговорено Февруари 5, 2010 Share Отговорено Февруари 5, 2010 Има и още един вариант, който досега не беше обяснен в детайл. Ето тази джаджа цък спомага да държи китара с стандартно тремоло/флойд настроена. Принципно, това "амортисьорче" натиска блока на тремолото в обратна посока и по този начин го връща в началната позиция както си настроил китарата. Единствените недостатъци са, че ще трябва да се завинти за тялото на китарата и че ще заема мястото за една пружина. Също четох някъде, че трудно се регулира, тъй като пружините отзад пречат. Ако някой си го е инсталнал, няма да е лошо да даде малко отзиви Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts