Jump to content
Българският форум за музиканти

White Snake - Blindman


james-assya

Recommended Posts

Зашото знам че съм успяла да зарадвам някой с това което правя и не го правя само за себе си

ето това се казва приказка :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 75
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

..... Иска ми се в „Кавъри" да намирам предимно интерпретирани кавъри......

 

И на мен :)

има ли вече тема??

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Типично по български доста сте се изказали, дори не успях да ви изчета всичките мнения. Особено дамите не знам от къде тая злоба но е доста глупаво според мен... Дори не ми е интересно да се задълбочавам в приказките ви...

 

Ето какво мисля за това изпълнение.... :)

 

 

 

 

 

I was dreaming of the past, /оf

Why do good times never last

Help me Jesus, show the way / тук последните думи се губи дикцията

I can't hold on another day / започваш много добре - изнесено, при изнасянето на "day" пристягаш малко повечко гласните струни и предполагам изнасяш устните си по - встрани.

 

I was hungry, felling low,

I just couldn't make out which way to go /make, way

Chasing rainbows that have no end, /rainbows

The road is long without friend / friend

 

Be my friend, be my brother, /friend /broters

Be the piper, play the call / call - не се отказвай от тази дума :) доизпей я :))

Across the seven seas of wonder /seven

Be the guardian of my soul

 

Just a young man looking homeward, /man, не стягай толкова looking

Watching the sun go down again

Across the water, the sun is shining, / на "shining" отвори повечко на "А" звука за да се изнесе тона

But, will it ever, will it ever be the same /дикцията забравяш

 

 

Be my friend, be my brother,

Be the piper, play the call

Across the seven seas of wonder

Be the guardian of my soul /soul - не я разпявай защото е ниска ... поеми въздух и после довърши украшението

 

I need somebody, I need someone,

I need somebody to call my own

Like a blindman, I can feel

the heat of the sun,

But, like a blindman

I don't know, I don't know,

I don't know where it's coming from

 

Be my friend, be my brother, /не разпявай излишно

Be the piper, play the call /play

Across the seven seas of wonder / A!!! cros използвай атака sEvan wonder .. не се забивай в това Ърр

Be the guardian of my soul / soul ... отвори хубаво "О" не го забивай в У и го повдигни още нагоре изнесено!!

 

I need somebody, I need someone, /не отсичай толкова на ...body... Чуй точно как е.. Баде!

I need somebody to call my own

Like a blindman, I can feel

the heat of the sun,

But, like a blindman

I don't know, I don't know,

I don't know where is coming from

 

 

Думата "дей" в началото е типичен пример за всички грешно изпяти думи. И всчики думи които съм изброил имат същия проблем. Което е признак само за едно - неправилно "поставен" глас. В опит да го направиш драматично, използваш прекалено много въздух и дишането ти се влошава от което следва и самото качество на пеене. Зарежи драматизмите обърни внимание на качеството. Изнасяне на гласа, т.е. да звучи звънливо и приятно точно както звучиш при "I can't hold on " , тук много ми хареса (до колкото е възможно изобщо да ми хареса един женски глас ... съжалявам дами :pray: , просто не мисля , че се котирате пред мъжете :)

Опитай да транспонираш с половин тон нагоре и пак опитай да видиш какво ще се получи :)))

 

 

Успехи !!! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, беше много интересно и поучително да се изчете. Така ето тук сега си признавам, за музиката с повечко работа ще се справя, знам че с упорит труд ще стане, но относно дикцията и произнасянето на думите не съм много убедена, тях просто си ги пея неправилно и това си е. Но може би си прав, трябва да се пробвам да я изпея пак, като например порепетирам малко повечко този път, и не я пея от раз и както каза повечко да обърна внимание на мелодията не на емоционалните украшения. :ban: Само уви ще трябва да чакам пак да оздравея, защото за пореден път съм болна :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един път!!!?? "Никога не публикувай нещо което си направила с един дубъл (трябва да си наистина добър/а за да успеш). Иначе ще си станеш пак жертва на сърказми и ласкави мнения :)

Разпечатай си текста на песента която правиш. Отбележи си местата с особености като ... поемане на дъх!!!!!, отворени гласни, разпяване с вибрато и т.н., абсолютно задължително е да обърнеш внимание на фразите в песента, пример: понякога има думи от следващия ред които трябва да изпееш с предишния откъс.

Ако искаш да се представиш някъде с една песен, тя трябва да бъде в твоя диапазон. Обърни внимание на най-високия и на най-ниския тон в песента. Неудобните тонове ги премести, из импровизирай ги. Ако работиш върху диапазона си, предлагам ти да го направиш с пиано. В опитите си да изпИеш :) твърде висок или нисък тон, ще запратиш гласа си в неправилна посока. Не забравяй нещо много важно!!! мускулите имат памет!!! от теб зависи каква ще е тя! От там ти идва и натрапчивото И/Е което за момента ползваш.

В бързината прочетох не ласкавото изказване на една мадама, че ползваш козе вибрато... ще ми се да те защитя като кажа, че проблема идва от дишането (например ако пееш за първи път пред огромна публика и жури) но в опита си да украсиш пеенето прибягваш до този крайно не правилен метод. Поставяне на вибрато на всяка дума е като да свириш брейк с барабаните след всеки такт който изсвириш (току - що си плюх на 12-те години свирене на този инструмент :ban: ) но си е така...

Колкото до дикцията ти ... или се лигавиш или не искаш да го направиш...и ще ти отнеме 5 минути за да си оправиш фонетичните грешки.

За чувството в пеенето... Не очаквай винаги да изпееш любимите си песни по - най добрия начин... Аз примерно съм много привързан към песента "You Are Always On My Mind"... (разбира се обичам и Pantera :) ) . Taка и не успях да направя тази песен, така че да ме прочувства. Но ще има други песни с които ще зарадваш себе си и хората които те слушат. Това пеене за мен е нож с две остриета... например Джо Кокър... Аз много му се кефя, но "това момче" (както се изразява Рей Чарлз :) ) както може да те разплаче, така може и да те накара да си паднеш от смях...

Много смело е за мен, жена да изпее песен на Ковърдейл... истинско предизвикателство... трябва да го направиш по свой начин, за да ни накараш да го забравим и да слушаме теб. Преди няколко дена си направих експеримент да пея негова песен, а аз съм тенор... просто ей така за да се убедя, че това не е певец за моята уста :) ...еми... наистина не е ;):greenangel:

Нека самокритиката ти бъде най-верния рефер в пеенето ти!

Хайде наздраве!!! :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря отново за забележките и препоръките, добре ще се опитам и за дикцията да поработя, щом казваш че е лесно. Може би досега не съм и обръщала въобще внимание и си мисля че си ми е едва ли не навик да говоря така, но ще поработя и над това и може би наистина ще се опитам да направя нов вариант на песента. :rolleyes: А за вибратото, просто ми е шприятно да го ползвам и може би затова автоматично ми се появява толкова често, както с дрането имаше моменти в които прекалявах с него слагах го навсякъде само защото ми беше приятно и където му беше мястото и където не му беше, докато после се научих да го слагам само там където бих искала да го чуя, така че явно и с вибратото трябва да повнимавам. :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...\\\"Който пее, Зло не мисли\\\"
...който слуша да му мисли...

Soundcraft, не мога да толерирам тъпия ти сарказъм, ясно е, че Ася е все още далече от истината, но защо трябва да се подигравате? Грозна картинка, особенно за мъж на твойте години. Защо не покажеш малко пинизи от кръчмарския си опит в чужбина да ви видят хората какви сте хубавци...Колко яко звучи Сони Трио, от музиката ви не ми се скапват ушите, а направо ми драйфа, макар и да не пеете фалшиво, даже можеш изобщо да не си включваш китарата като свириш няма голям смисъл..... Но всъшност може да я слагаш за украса.Жалкото е не че си единствения в темата който се прави на голяма работа.Постът ми наистина е груб, може да бъде изтрит ако преценят модераторите, но вашите постове са не по-малко обидни.Просто не знаете кога да спрете.

Редактирано от Mark Avrelii
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах предвид, че фонетичните грешки можеш да оправиш на бързо... а за дикцията си трябва работа. Защо не пробваш някое бългаско парче? Смятам, че от там за много неща ще се "светнеш" :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mark Avrelii _ Тx - и на мен това ми беше идеята - знам че още не съм зананикъде, иначе нямаше да искам мнение и да питам какво мислите а щях само да казвам ето и новия ми кавър, но обидите далеч не са необходими.

 

Хр Христов - да аз за дикцията ми е по-големия проблем, но пък по мое мение това не ечак толкова важно. Иначе фонетичните грешки, да ще се постарая. За български, не знам нещо не ми идва да пея на български, нито си харесвам достатъчно някоя песен, нито ми идва някакво особено вдъхновение. Не знам защо. :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както казват французите... с яденето идва и апетита :)) ... опитай няма да съжаляваш... аз от както се занимавам с това.. не мога да кажа за някой певец , че е кофти :) А личното ми мнение е , че има много много хубави български песни които си струва човек да изпее :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mark Avrelii,нямах намерение да ти отговарям,или поне не тук,но не се сдържах,ще ме извиниш.Предварително заявявам,че повече няма да напиша дори препинателен знак в тази тема,какъвто и отговор да получа от теб!

А сега-детайлно:

1.Не се нуждая от твоето разрешение или толерантност,за да пиша каквото мисля и да го правя по избран от мен начин.

2.Явно не си чел темата отначало или поне не си го правил задълбочено.Щеше да видиш,че аз бях първият,който реагира спонтанно в правилната насока,и бях определено критичен,сарказма вкарах след очаквания развой на събитията.

3.Мога да покажа много "пинизи от кръчмарския си опит в чужбина",но бъди сигурен,след това ще ти стане тъжно,че си ме предизвикал.

4.Сони трио е откровено комерсиално-кръчмарска формация на ниво доста над средното.В този смисъл не изпълняваме авторска музика(ако не си забелязъл),дори не свирим кавъри.Нашата цел е да се доближим максимално до оригиналите на изпълненията,които интерпретираме.Зaтова и не очаквай да изкъртя тремолото с гейн на 10 или да викам "Всички глави в земятааааа!!!",свиря каквото си е изсвирено.А китарата ми стои добре и като украшение.

5.За човек на моите години не бих си позволил критики по въпроси,коите не са от моята компетенция,затова мисля,че постовете ми са на мястото си и не се отказвам от нито един от тях.

 

Няма и да критикувам,за разлика от теб,една друга група,а има какво да кажа,и не само аз.

И като завършек-ти май тайничко харесваш изпълнението на Ася,така ли е?

 

П.П. Да сложа ли линк към Myspace профила "да ни видят хората какви сме хубавци" или ти ще го направиш?

 

Хайде,SUUM CUIQUE!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както казват французите... с яденето идва и апетита :icon_shithappens:) ... опитай няма да съжаляваш... аз от както се занимавам с това.. не мога да кажа за някой певец , че е кофти :thumbs_up: А личното ми мнение е , че има много много хубави български песни които си струва човек да изпее :)

Има действително една песен българска която ми харесва, сега сигурно ще се смеете като ви кажа коя е, но не мисля че е особено подходяща за кавър, - Хубава си моя горо. :) Иначе не казвам че са лоши бг песните, но просто няма нещо коеот да ми е легнало на сърцето особено, а аз пея само неща които обичам наистина, така или иначе в живота си човек не може винаги да прави и има само нещата които му харесват и за това се старая поне с музиката да компенсирам, там наистина се занимавам само и единствено с това което наистина харесвам, ако и там се вкараа елемента на практичността вместо на любовта цялата работа за мен пропада. Знам че е малко незрял подход може би, но за мен музиката е предимно любов. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тооо, аз когато наскачах срещу текстовете на таз девойка, беше повече, щото съм чула и пеенето, и поведението ми се диктуваше повече от принципа: "Бий самара, да се сети магарето."

Ето тук те хванах в опашата лъжа и то толкова опашата че просто няма докъде, и сега какво следва че наистина си писала гадости единствено и само за да се заяжадаш или от злоба както бе наоисал някой, няма какпка конструктивна критика и единственото ти желание е да обидиш. Хмм още първия път като прочетох че заради пеенето ми си наскачала на текстовете ми се стори странно защото имах конкретно друг спомен, но за всеки случай реших да проверя, и какво се оказа, аз съм публикувала текста си на 4ти ноември, ти си ми отговорила на 6ти ноември, а първата песен която качих във форума е качена едва на 7ми ноември, айде моля те обясни ми лекото несъвпадение в датата мила госпожо. :icon_shithappens:

Който не вярва да чекне тук и тук :

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=68121

 

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=68278

 

Ха сега микажи как успя предварително да я чуеш тая моя песен, :thumbs_up: ДА не си нешо медиум? Мога да предвидя и следващата ти лъжа но за да съм един ход напред и за да не се моташ да ме лъжеш, ще те светна че не може и от профила ми да си я видяла, защото го правих доста след това линка към тубата, защото преди да бях пуснала песен тука все още не бях слагала линк към страницата :) Ма толкова ли си закъсала че няма какво друго да правиш освен да ме дебнеш и да се занимаваш с мене?

 

Спомням си го добре защото беше първата песен която качвах и понеже вече ме беше захапала в темата за текстовете очаквах и нескромната ти поява при песента но пък ти подмина. Хайде сега друг път ако ще се обиждаме поне да си признаем че се обиждаме ,а не да се крием зад скалъпени извинения като това само за да имаме готин повод да наскачаме, Какво видя тълпата хора оито имаха намерение да ме обидят и наораво разцъфна от щастие и си каза най сетне пак ще си отворя устата, е хайде следващия път като лъжеш поне смятай, :). А и гледай да не ми спамиш темите щом целта ти е просто да плюеш, както излиза от гореспоменатия анализ, явно е че не мога да очаквам от теб неще конструктивно, освен забележки от рода че е по-добре или да зарежа пеенето или някъде отзад където никой няма да ме чува, Ще повторя таак че повевдението ти към мен е толкова странно щом ме посрещна от първия ден така а и сег алъжеш за да можеш да ме обидиш спокойно че пак започвам да си мисля че имаш нещо лично против мене.

 

ПП съжалявам за дългия пост, извинявам се пред модераторите, но просто ми омръзна вместо професионално отношение в една музикална среда аз да срещам само разани хора които нямам какво да правят и най-долно лъжат и мажат да ме правят на идиот, и се редят на опашка да си чешат езиците.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.