Jump to content
Българският форум за музиканти

СЪВЕТ, МОЛЯ! ЕСП ЛТД М-53 или Ибанез ГРГ170дкс


MetallicaFan7

Recommended Posts

Бях започнал да пиша голям коментар, пълен с нападки, но се уморих и затова ще кажа само следното. LTD не е повече от някои от моделите в нисък клас на Ибанец. Като гриф Ибанец повече ми допадат отколкото ESP & LTD. Всичко е въпрос на вкус. Ако са в един ценови клас, нека ти светне лампичката, че няма голяма разлика между тези два модела като качество. Истината е една и тя е единствена за всеки един музикант или начинаещ такъв. Хващаш си багажа, отиваш до магазина, който предлага едната марка и модел и после отиваш до магазина, който ти предлага другата марка и модел. Няма да споменавам магазини, за да не ми се метне някой опълченец, че ги рекламирам, а каквото и да си говорим това са си магазини с традиция и обем от продукти в склад и на стендове. Тестваш едната китара при един тип настройка на кубе, после тестваш другата китара при същия тип настройка на кубе(КУБЕТАТА СА РАЗЛИЧНИ КАТО ЗВУК ПРИ РАЗЛИЧНТЕ МАРКИ!). Която ти хареса, тази китара е.

Съвет от мен. Ибанецът и ти казвам защо - конфигурацията на електрониката - 2 хъмбъкера + 1 сингъл койл между тях ти дава много повече бленди, отколкото ЛТД-то, което е с хъмбъкер при бридж и два сингъл койла. Материал на тялото един и също и за двете китари - basswood. 22 позиции, като ЛТД-то е екипирано с тремоло, което е единствен плюс за мен що се отнася до сола, но всичко зависи от теб, защото доколкото усещам си начинаещ китарист и няма да има голямо значение в самото начало на прохождането ти. Уверявам те, че когато напреднеш, ще инвестираш в друг инструмент.

 

ESP е различо от ESP LTD. Прави разлика. :wacko: Когато видиш ESP, знай, че даряваш бъбрек за тази китара ако искаш да купуваш :)

 

П.П. Malcolm_Young на 16 си, момче. Нямаш никакъв опит, не давай съвети, моля те.

 

Поздрави и да но съм бил полезен,

Вик

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дребна козметична забележка на нова,неупотребявана китара.Предполага се,че се дават по-евтино.Що не забереш някой познат и не идете в магазина,па да посвирите едно хубаво.И която китара ти хареса най-много,нея вземи.И задължително удари едно соло да видиш дали става.

Не точно! Значи "Back Stock".. както искаш си го превеждай - истината е че е била продадена, след което върната обратно от клиента по някаква причина. Каква - можем само да гадаем :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Което в случая представлява контузия нанесена при транспортирането до клиент, който поради тази причина я е върнал

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...истината е че е била продадена, след което върната обратно от клиента по някаква причина...

 

Този момент го изпуснах,наистина,моя грешка.Забравих,че има разлика между стока,класифицирана като "B" от фабриката и тези "B-stock" при дилъра.В случая наистина китарата е продадена и върната в последствие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като разбира се, това абсолютно нищо не значи. В белите страни си е практика да си купуваш и връщаш неща, докато не намериш това, което ти харесва най-много. Върната не означава дефектна :greenangel: Ако имаше дефект можеш да бъдеш сигурен, че щеше да бъде описан, и че е отразено в цената. Германия не е България :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес ходих до един приятел, който се върна от Англия. Там си зел ЕСП ЛТД КХ-202 и я пробвах. Много ми допадна и мисл я нея да си купя. Благодаря на всички Ви! :greenangel::thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно звук не бих изказвал мнения защото всеки от нас има предпочитания към него ( звука) много е странно че искаш да ти кажем кое да вземеш и 2те са китари на прилично ниво. Мнението ми е ДА ПРОБВАШ и 2те китарки и да избереш коя ти е по удобна но ако купуваш от нета бих ти препръчал тази с по - дългият гриф (според мен винаги са по удобни) :girl_witch: УСПЕХ :thumbs_up: :thumbs_up: :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.