canev Публикувано Януари 27, 2010 Публикувано Януари 27, 2010 Здравейте имам звукова карта Line 6 ux2 ,която си работи супер само дето не мога да си говоря по Скайпа с микрофон.Чувам като ме търсят но моя микрофон не се чува.Изръчках всички настройки в контрол панела-audio devices ,слагах махах отметки,не и не.След това в настройките за Скайпа пак не. Къде греша? Цитирай
DREAMMIND Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Позиция 1, трябва ти микрофон с кабел и го инсталираш в единия от мик входовете. Позиция 2 , ако си с обикновенно микче за скайп с преходник и към единия от лайн иновете на UX-2 -то, което задаваш като звуково устройство итн. За друго не се сещам. Цитирай
Yves Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Ами задай на рекординг дивайс дефолт да ти е микрофонския вход на звуковата карта на компютъра. Другия вариант е дефолт да ти е УХ2-то и да го изключваш когато не го използваш, така по подразбиране другия микрофон ще ти става основен. Цитирай
ianev_94 Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 А, извинявай, че така пиша в темата излишни неща, но мога ли да те попитам откъде си я взе тази карта, защото аз съм си харесал от 2 месеца същата? Цитирай
canev Отговорено Януари 28, 2010 Автор Отговорено Януари 28, 2010 А, извинявай, че така пиша в темата излишни неща, но мога ли да те попитам откъде си я взе тази карта, защото аз съм си харесал от 2 месеца същата? Aми поръчах си я от ибей преди коледа.Сега Бай Ганьо вдигна ддс-то и незнам дали е толкова изгодна от там ,но на мен ми излезе с около 100 лв по евтино.Но картата си струва определено! Цитирай
canev Отговорено Януари 28, 2010 Автор Отговорено Януари 28, 2010 Позиция 1, трябва ти микрофон с кабел и го инсталираш в единия от мик входовете.Позиция 2 , ако си с обикновенно микче за скайп с преходник и към единия от лайн иновете на UX-2 -то, което задаваш като звуково устройство итн. За друго не се сещам. Да ,с обикновени слушалки и микче съм, розоата букса я вкарвам във входа за инструмента/там където си вкл. китарата/ ,а зеления............? Цитирай
gost Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 А значи си я взел за около 250 лвл ли, защото в България се намира за около 350? Цитирай
solo5 Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Да ,с обикновени слушалки и микче съм, розоата букса я вкарвам във входа за инструмента/там където си вкл. китарата/ ,а зеления............? ето тук ти е грешката розовият е микрофона, а зеленият са слушалките на зеленият можеш да сложиш преходник малък към голям жак но микрофона трябва да е в микрофонния вход, не в този за китарата трябва ти микрофон с CANON, или да си намериш такъв преходник Цитирай
canev Отговорено Януари 28, 2010 Автор Отговорено Януари 28, 2010 Да ,с обикновени слушалки и микче съм, розоата букса я вкарвам във входа за инструмента/там където си вкл. китарата/ ,а зеления............? ето тук ти е грешката розовият е микрофона, а зеленият са слушалките на зеленият можеш да сложиш преходник малък към голям жак но микрофона трябва да е в микрофонния вход, не в този за китарата трябва ти микрофон с CANON, или да си намериш такъв преходник Благодаря братле,ще черпя ако стане,незнаех че има преходник от слушалки към CANON ! Цитирай
presly Отговорено Януари 29, 2010 Отговорено Януари 29, 2010 Не от слушалки, а от жак към XLR!!!!! Цитирай
solo5 Отговорено Януари 29, 2010 Отговорено Януари 29, 2010 Не от слушалки, а от жак към XLR!!!!! Точно така Има преходник голям жак към Canon но в случая, аки ти си с малък жак ще ти трябва преходник малък към голям жак и после голям жак към канон ще стане дълга твърда връзка и ще имаш проблеми, можеш да си повредиш даже гнездото на картата потърси си преходник с кабел, за да избегнеш този проблем Цитирай
canev Отговорено Януари 29, 2010 Автор Отговорено Януари 29, 2010 Купих си прост динамичен микрофон с CANON колкото да мога да говоря по Скайп. Данните му са: HQ MIC 15 Честота: 80 hz-12 000KHz Чувствителност: 72 DB+3 DB Импеданс: 600ohm +-30% За съжаление отсрещната страна ме чува много тъпо и глухо,а на моя усилвател и колони въобще не го чувам. Къде греша? Не вярвам да е от микрофона. Благодаря ви ! Цитирай
presly Отговорено Януари 30, 2010 Отговорено Януари 30, 2010 провери си настройките на картата. най-вече - входното ниво на микрофона. Цитирай
Recommended Posts