prodanoff Публикувано Януари 26, 2010 Публикувано Януари 26, 2010 Здравейте, свиря на барабани от година и два месеца някъде и имам въпрос относно палките: Нормално ли е да чупя палки и да се налага да купувам на две седмици, и някой път по малко? Удрям доста здраво по барабаните и по чинелите и свиря около 4-5 часа на ден без прекъсване, но не ми се вярва това да е причината. Свиря предимно Пънк, Поп-рок, фънк. Ако искате може утре да ви направя снимка с колекцията ми от палки през последните 6 месеца Цитирай
simon Отговорено Януари 26, 2010 Отговорено Януари 26, 2010 Ако свириш с тънки и евтини палки е нормално. Цитирай
Katsko Отговорено Януари 26, 2010 Отговорено Януари 26, 2010 къде точно ги чупиш? или палките са скапани или имаш проблеми с техниката или просто удряш прекалено здраво, ама дай подробности за да получиш по-подробен отговор от някого... Цитирай
a1RwalK Отговорено Януари 27, 2010 Отговорено Януари 27, 2010 Доста стабилно праскаш като гледам по средата ма рамото ги кършиш някъде.. ддз иначе палки NOVA лично аз никога не съм чупил а имам един чифт 7А от 2 години. Аз и попринциш рядко си чупя палките и мразя когато това става... и мисля че не е нормално толкова често да се налага да купуваш нови и нови. Е не на последно място ше има матерял за печка.. се пак зима е Цитирай
simon Отговорено Януари 27, 2010 Отговорено Януари 27, 2010 Къде ги чупиш най-често на обчъча на барабанчето ли? Ако бяха 7а по бих си обеснил как става, но при теб най-вероятно е от неправилна техника, ако забиваш палките докато свириш по барабаните без да ги оставяш да "дишат" т.е. да имат собствен рикошет. Ако може пусни някакво клипче да ни покажеш как и колко силно удряш, за друго не се сещам. Цитирай
fusion Отговорено Януари 27, 2010 Отговорено Януари 27, 2010 Аз свиря с Valeto - 5a, v7w или с други думи - най-тънките, които намеря. Струват 5 кинта. Досега съм чупил две палки... едната даже май някой друг ми я беше счупил. За сметка на това познавам барабанисти, които ако не всяка седмица, то поне през седмица чупят палки. Не знам какво означава "нормално", очевидно е въпрос на техника на свирене. В този ред на мисли си мисля, че ако не те притеснява това финансово, не е проблем да оставиш нещата да се изгладят от самосебе си. Цитирай
prodanoff Отговорено Януари 27, 2010 Автор Отговорено Януари 27, 2010 днес или утре ще пусна клипче да видите как точно свиря и да кажете дали е от техниката или е от нещо друго Цитирай
prodanoff Отговорено Януари 27, 2010 Автор Отговорено Януари 27, 2010 Къде ги чупиш най-често на обчъча на барабанчето ли? Ако бяха 7а по бих си обеснил как става, но при теб най-вероятно е от неправилна техника, ако забиваш палките докато свириш по барабаните без да ги оставяш да "дишат" т.е. да имат собствен рикошет. Ако може пусни някакво клипче да ни покажеш как и колко силно удряш, за друго не се сещам. Ами на обрача не съм ги чупил до сега, а само на фуса или райда. Цитирай
vihro Отговорено Януари 27, 2010 Отговорено Януари 27, 2010 (Редактирано) Най-вероятно ти е вдигнат на високо фуса и удряш по ръба на чинелите,но това пък е нормално за музиката ,която свириш. Да не забравяме,че палките са само консуматив Редактирано Януари 27, 2010 от vihro Цитирай
prodanoff Отговорено Януари 27, 2010 Автор Отговорено Януари 27, 2010 Най-вероятно ти е вдигнат на високо фуса и удряш по ръба на чинелите,но това пък е нормално за музиката ,която свириш.Да не забравяме,че палките са само консуматив Мда свиря с висок фус. А зависи ли какви палки вземам, например ако взема палки за 8 лева или палко за 20 лева ще има ли разлика? Цитирай
a1RwalK Отговорено Януари 27, 2010 Отговорено Януари 27, 2010 Ми едва ли ше има голяма ралика.. иначе щом свириш висок фус т.е. удряш по ръба и палката се насичка все едно някои дървар е млатил по еди кое си дърво мпже да пробваш да обвиеш рамото на палката с някакво тиксо или нещо от сорта не че това ще ги направи нечупливи но все пак е нещо. Пусни някое видео което си заснел докато свириш да видим - добра идея е Успех с намирането на причина ! Все пак сме в криза тегаво е да се купуват палки през 1-2 седмици! Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Мда свиря с висок фус.А зависи ли какви палки вземам, например ако взема палки за 8 лева или палко за 20 лева ще има ли разлика? Оправи си постановката проблема не е в палките! Цитирай
Recommended Posts