rockozaurus Публикувано Януари 23, 2010 Публикувано Януари 23, 2010 Интересува ме как точно се казва това металното дето изглежда като линийка, с което се измерва височината на струните, и може ли да се намери някъде в БГ? Мерси предварително... Цитирай
shtur4o Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 Не знам как се казва, но аз използвам календарче Има календарчета с линийка отзад.Просто подрязваш с ножица точно от нулата и си готов. При мен върши работа. Успех! Цитирай
patzo Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 Имаш предвид шублер ли ? Или тези линийки дето ги продават в Stewart-MacDonald Цък Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 Има метални линийки които започват от нулата. Аз имам 2 такива - неръждавейка, разграфени от двете страни в милиметри и инчове. Едната съм я взимал от метро, другата от един магазин за металорежещи инструменти в Пловдив. Цената е добра - примерно 3-4 лева за 20 сантиметра линия. Миля, че имаха и по-малки от порядъка на 10-15см. Цитирай
rockozaurus Отговорено Януари 23, 2010 Автор Отговорено Януари 23, 2010 (Редактирано) Колега patzo, имам шублер, нямам нужда и от календарче... Нещо като от SM търся. Редактирано Януари 23, 2010 от rockozaurus Цитирай
EAmechaniX Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 (Редактирано) Купи си луфтомер за измерване топлинната хлабина на клапаните. Мисля че се продават във всеки магазин за инструменти и не струват много. 3-5лв. Кривиш по радиуса на праговете и мериш. Аз лично меря с различни дебелини перца за китара, 0.5, 0.8, 1.00, 1.20мм. Редактирано Януари 23, 2010 от EAmechaniX Цитирай
rockozaurus Отговорено Януари 23, 2010 Автор Отговорено Януари 23, 2010 Имам и луфтомер...Мерси за отговорите, искаше ми се да се снабдя точно с тази лютиерска джаджа, ама май няма да стане толкова лесно. Цитирай
Viper-X Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 Лютиерска джаджа няма, има си инструменти за измерване на дължини, аз бих препоръчал един по точен шублер ПП. Аз понякога ползвам перца като нямам нищо под ръка Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 24, 2010 Отговорено Януари 24, 2010 ^ колко по-точен шублер? Повечето шублери мерят с точнос 0.05мм От тук нататък отиваш на микрометър който е неизползваем за китари. Нито шублер, нито микрометър биха свършили същата работа като линийката работа когато говорим за височина на струни. Освен това кому е нужно да знае, че струните са му на височина 1.2365 мм ? Снимах линийката с която разполагам: Горе са сантиметри, долу инчове. Разграфена е през 0.5мм до четвъртия сантиметър. От там нататък е само през милиметър. Освен това можеш да си направиш сам линийка с произволни габарити на лазерно рязане и гравиране. Трябват ти само малко умения с аутокад. Цитирай
Recommended Posts