Jump to content
Българският форум за музиканти

Jerihon - Нов ден


Recommended Posts

Вече можете да чуете албума на http://www.myspace.com/jerihon

 

Продава се в книжарници ХЕЛИКОН, ОЧЗ и WIZARD

Редактирано от Caruso
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

B):):D Едно голямо браво!!!!!!!!

 

 

Богати идеи :bravo: , професионализъм, чудесна продукция и...много талант!

 

;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

B):):D Едно голямо браво!!!!!!!!

 

 

Богати идеи :bravo: , професионализъм, чудесна продукция и...много талант!

 

;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Връх на сладоледаааа!

Не бях се завирала във форума няколко дни и добре че преждеговорившият sa6tiyyy ме засече някъде по траекторията в скайпа, та да ми подбутне този майспейс.

 

При първо прелитане покрай Хеликон, ще си усладя живота с вас. Чудни сте!

 

Браво, браво, браво!

:greenball::yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:coolp: Най-после слънце изгря и на нашта улица! Радвам се да чуя, че позабравения Арт/Прогресив рок изгрява и над родна земя. Дано лъчите му разпръснат поне малко мрака и ръждата от метъла, вонята от чалгата и изкуфялата пънкарщина. Преди 22 години имаше подобен опит от една две групи(не им помня имената), но революционните вълни ги заглушиха. Мед капе на душата ми като ви слушам, защото виждам, че сте се вдъхновили и от мойте любими групи: Дженесиз, Йес, Кемъл, Джентъл Джайънт, Стив Хакет, Манфред Ман и др. Дано послужите като вдъхновение и за други български групи!

;)Нека бъде! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за отзивите!!!

Наистина вложихме доста усилия в тези песни.

Ще се радвам да чуете как ги представяме на живо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Група като "Йерихон" е сред явленията, каращи ме да вярвам, че ентусиазмът в музикалните търсения не е обречен и ако е подплътен с умения, е неизбежно да не достигне своята "Обетована земя" (да се вкарам и аз в лексиката на групата и по - точно в библейските реминисценции, които поражда името й :) ). Албумът те подхваща още от самото начало, издържан и наситен със звук и идеи и не те оставя до последната песен (всъщност не харесвам едно парче). Експериментите в него са се оправдали като замисъл, а честата смяна на вокалите окончателно забиват щампата на звученето на албума като на музика, която трябва да се слуша и да се УСЕЩА във всеки един неин такт, а не като музикален фон, сътворен от един отегчен до дъно вокал и изпразнени от смисъл самодейци, затънали до гуша в клишета. Леле, като критик звуча :)

 

Трудно ми е да отделя музиката на една група от смисъла, който виждам в самите хора, които я правят. В случая познавам част от членовете на групата и се замислих дали не съм пристрастен по някакъв начин. Сигурно е едно - ако не харесвах музиката и ако не си пусках песните им от време на време с удоволствие, едва ли бих писал в темата. Хубаво и лесно е да се пише за добрия продукт и безсмислено за поредния неуспешен опит на някого... извън градивната критика, разбира се. А кой ли съм аз, че да критикувам.

 

Не знам за вас, моята любима песен от албума е "Everyday" :pray:

 

Извън всичко това, искам да поощря групата да продължава да включва песни на български език. Знам, че по - трудно се възприемат, но лично на мен ми прави добро впечатление българския текст. Извън това, песента "Има ли ден" бе тази, която най - силно ме впечатли при първото слушане на албума. Ще отворя една скоба, но за мен музиката трябва да се прави само от хора, в които тя е жива и те имат пулсиращата потребност да я изведат извън себе си. А не както е често в съвременната музика - тя да се мисли изцяло според онова, което някой иска да чуе. Звучи наивно и сантиментално това за писането на музика, но защо да не е сантиментално :). Смята се от мнозина, че българският текст намалява внушението - дали заради българския ни манталитет или заради обобщаващото, че никой не е пророк в собствената си държава... не знам, дълга тема е това. "Йерихон" определено са се справили и ги поздравявам сърдечно за качествения продукт.

 

Поздрави на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде всички да си вземеме по едно албумче, за да може това да не им е последния :) Аз вече го направих. Браво, само така :)

 

П.п За на живо, има ли нещо планувано за сега?

Редактирано от rinti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.