Tozi Публикувано Януари 21, 2010 Публикувано Януари 21, 2010 Едно авторско парче с много полиритмии. Five Equals Seven Цитирай
Басурендер Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 (Редактирано) Много ...харно.Супер! И много чисто извирено всичко...Много хубаво Само тази китара не си намери мястото - в джаза ли е или по тракийско... ...много добра импровизация.. Редактирано Януари 21, 2010 от Басурендер Цитирай
Tozi Отговорено Януари 21, 2010 Автор Отговорено Януари 21, 2010 Само тази китара не си намери мястото - в джаза ли е или по тракийско... .....аааааа зависи от кръсника! Цитирай
Лими Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 Мноого, мноого приятно! Но си разбих мозъка да изчислявам какви размери има вътре :wallbash:5-6 пъти го преслушах и няма да спя тази нощ, докато не разкриеш тайната им Цитирай
Басурендер Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 Отговорът на всички ваши въпроси е 42… Цитирай
Tozi Отговорено Януари 21, 2010 Автор Отговорено Януари 21, 2010 Проста селска ръченица в 7/8= 2+2+3. Само дето мелодията е 5/8=3+2 върху 7/8=2+2+3 и солото започва в 7/4 върху 7/8. В солото има и свободно групиране в 7. Цитирай
Лими Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 (Редактирано) Любопитен съм за схемата, т.е. полиритмичните линии, начертани една върху друга, като схема и как е измислено? Предварително ли си решил, че ще го "усложниш" с тези размери или са ти дошли "спонтанно", т.е. логиката на мисълта ти, каква е? Но предполагам, че те затруднявам с обяснения! Според теб трудно ли е да се изсвири на живо от добри музиканти? Според мен ще падне здраво репетиране и лудване, докато стане! Но пък си заслужава труда Редактирано Януари 21, 2010 от Лими Цитирай
arebegai Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 Според мен Tozi е Иво Папазов под прикритие и нарочно свири на китара,за да не го разпознаем.Или поне не веднага. Иво,кажи си!Те ще те разберат..... Цитирай
Tozi Отговорено Януари 21, 2010 Автор Отговорено Януари 21, 2010 Принципа на мелодията е прост. 5 се съдържа в 7. Основната пулсация на ръченицата е: четвъртина - четвъртина - четвъртина с точка (2 осмини + 2 осмини + 3 осмини) затова като ни учат да я танцуваме най-често броим - раз два триии. Ако на мястото на двете четвъртини изсвирим четвъртини триола , а на мястото на трите осминки в края изсвирим дуола получаваме 3 ноти + 2 ноти = 5 А за 7/4 е просто. Два такта 7/8 са общо 14/8 което е 7/4. Колкото до "усложняването", вече дълги години се занимавам с български неравноделни размери. 7/8 или ръченица ми звучи по-просто и натурално от 4/4, както и всичките видове полиритмии. Няма нищо ттолкова трудно - въпрос на свикване и упражняване. В това парче всичко е изсвирено от първия път. Ред на създаване: Първо програмирах барабаните - груувът е от оригинален патерн на първия барабанист на Ибрям - Пайчо. След това изсвирих фънки баса. След това двата гласа на мелодията и накрая солото. Не е толкова сложно за добре подготвени музиканти. arebegai мерси за комплимента. За съжаление още доста трябва да поработя за да се доближа до това което прави Ибрям. Цитирай
anadem Отговорено Януари 22, 2010 Отговорено Януари 22, 2010 Супер е Не е толкова сложно за добре подготвени музиканти. А това изречение колко е вярно ... Цитирай
yotzzo Отговорено Януари 22, 2010 Отговорено Януари 22, 2010 (Редактирано) Много яко! Куфея си. Номера с квинтоли в/у 7/8 кеф дава! И ми се досвири, а как бях изморен и мислех да спя... И го слушам втори път, което рядко ми се случва в този раздел. Редактирано Януари 22, 2010 от yotzzo Цитирай
TONY Отговорено Януари 22, 2010 Отговорено Януари 22, 2010 (Редактирано) Супер яко! Първоначално смесването на тракийското с джаза ( по думите на Бусурендер) и на мен ми дойде като лек удар с боксова ръкавица, но след кратък шок, мозъкът се адаптира и всичко е шест. Ще си го кача на компа. И го слушам втори път, което рядко ми се случва в този раздел. И аз ! Редактирано Януари 22, 2010 от TONY Цитирай
Recommended Posts