spineless Публикувано Януари 21, 2010 Share Публикувано Януари 21, 2010 Larios пише на кутията на кубето, G 20 на усилвателя Със съседа тука се опитваме да му оправим кубето, което е моднато и захранваше една голяма колона около 500вата (как - незнам) и сега вече се опитваме да го върнем към кубе . Разкачихме голямата колона, свързахме оригиналния говорител в кубенцето и си бачка стабилно, но! Проблема е че, при модването силата се регулира от Гейн а Волюм пота не работи? Странно е и сега не става за чиста китара, понеже непрекъснато има лек гейн. Свалихме платката и нищо необичайно освен едно малко местенце като че ли за батерийка от часовник под четирите цилиндрични кондензатори. Не съм пробвал да сложа батерия в него страх ме е . Ако може някой по компетентен от насда помага. Ето малко снимки и ако трябва да казвам още неща или още снимки: Кефи ли ви саксията с кактуса? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sweeper Отговорено Януари 21, 2010 Share Отговорено Януари 21, 2010 абе то е хоум меид затова е така ама дано го оправим че ще е мн яко да пуснем миксера през него Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gost Отговорено Януари 21, 2010 Share Отговорено Януари 21, 2010 Марката не е безизвестна. Какво ли не съм чувал за нея, че имало бройки е Селешчъни говорители Иначе имал съм едно такова животинче(не точно, но на тази марка) и не беше зле. Съжалявам, че немога да ти помогна. УСПЕХ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spineless Отговорено Януари 21, 2010 Автор Share Отговорено Януари 21, 2010 (Редактирано) Да, намерихме го кубето: Сега остава как да го върнем в нормален вариант, ще видя за схема, но дали ще помогне тъй като е модифицирано от 25 на 80 вата, както е на последната снимка. Редактирано Януари 21, 2010 от spineless Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sweeper Отговорено Януари 21, 2010 Share Отговорено Януари 21, 2010 (Редактирано) значи от усилвателя отива в лаин аут от кудето отива в новата която го прави 80 вата и от там в колоната и трябва някак си да измислим как вместо да го осилваме т геин да ог осилвате от волюм Редактирано Януари 21, 2010 от sweeper Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Януари 21, 2010 Share Отговорено Януари 21, 2010 (Редактирано) Дори със схема помощта би била трудна,а след като е и барано /един господ знае как точно/ и задачата става почти невъзможна,особено ако нямате знания в тая област. Устройството на повечето усивлатели предполагам и на този е нещо от сорта на Стъпало-->Гейн--->Стъпало/тук може и да са няколко/-->честотни корекции-волюм-крайно стъпало- говорител. Възможно е и честотните корекции да са преди гейна. Вероятно вашата верига е прекъсната след гейна.Честотните корекции работят ли?До колкото разбрах крайното стъпало е заменено с друго?Вие искате да запазите сегашното или да възстановите оригиналната схема? Най-добре е да се даде на майстор/може би и няма друг начин освен тоя във вашия случай/,но не знам тва кубе струва ли си парите и усилията. Сега видях че входа към новия усилвател е взет от линейния изход.Не став аясно обаче линейния изход на тва кубе преди или след крайното стъпало е взет.Възможно ли е Volume потенциометъра просто да е развален/байпаснат.Като въртиш потенциометъра само в началото ли се усилва силата на звука и след тва само криви повече или криви постоянно и се увеличава силата? Редактирано Януари 21, 2010 от bratmito Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spineless Отговорено Януари 21, 2010 Автор Share Отговорено Януари 21, 2010 (Редактирано) Всъщност не става абсолютно нищо като се върти Волюм-а, а когато се върти Гейн-а на включено кубе пръщи доста. Възможно ли е да се постави нов Волюм потенциометър в схемата, между крайното стъпало и говорителя (става малко цигания ама какво да се прави), това може би ще реши проблема. А пръщенето да не е от стар Гейн потенциометър, и да е само за смяна? П.С. Бас и Требъл потовете си работят нормално А тук по добре се вижда, от Лайн Аут отива в интегрална схема, още едно стъпало, и след това в говорителя. Редактирано Януари 21, 2010 от spineless Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Януари 21, 2010 Share Отговорено Януари 21, 2010 Пробвай точно преди Line out да сложиш Volume потенциометъра,шума е вероятно от потенциометъра на гейна,щом шуми при въртене.Ако Line out е взет с делител след крайното стъпало внимавай да не запоиш потенциометъра преди делителя.Стойността на потенциометъра трябва да е съобразена с делителя/ако има такъв/ и входното съпротивление на крайното стъпало.При малка стойност може сигнала към крайното стъпало да е слаб ,при голяма усилването може да е много нелинейно. Ако запоиш потенциометър между говорителя и крайното стъпало ще изгориш потенциометъра. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Януари 22, 2010 Share Отговорено Януари 22, 2010 (Редактирано) Не е необходимо да се мести потенциометъра. Просто линейният изход по правило е за запис или за пращане на сигнал към "централно озвучаване", и нивото му не трябва да се влияе от главния регулатор на ниво. Само сигналът трябва да се вземе от средния извод на потенциометъра, което става с едно просто преместване на проводника свързан с линейния изход. Естествено цялата операция по апаратурата е ужасно мърлява, което си личи от снимките, но както беше споменато - без пари толкова. Освен елементарни знания, са необходими инструменти, апаратура, умения, отношение, опит, сръчност. Момчетата не са виновни, че ги нямат. Сега не се държи на тези работи, а и кой да ги научи, като специалистите се прехранват с несвойствени неща. Така де, какво му е престижното да си специалист, майстор или съвестен човек? Най-лошото в случая е обаче, че действията на момчетата не са продиктувани от интерес към заниманието, за да се научат, а по принуда. Нещо като в подписа ми - за желанията и възможностите. И това не е само във форума, а е повсеместно, затова се говори, че се занимаваме все с това дето не ни е работа. И затова да не се повтарям, ама всичката ни работа е мърлява. Редактирано Януари 22, 2010 от Parni_Valjak Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g_vayov Отговорено Януари 22, 2010 Share Отговорено Януари 22, 2010 (Редактирано) Като гледам как е мазано... Не е невъзможно да се възтанови но ще трябват малко повече знания и сръчност. Това присадено стъпало е меко казано ужасно. Изглежда оригиналното стъпало е унищожено което е лошо... Липсват Т7 и Т9 също и радиатора, поне от снимките на такова нещо ми прилича. Май ще трябва да си намерите някой знаещ ентусиаст с достатъчно нерви и свободно време. Според мен най-добре да се въстанови в оригинал, а не да се правят някакви еквилибристики колкото да тръгне. Сърбят ме ръчичките но от към време съм зле... Редактирано Януари 22, 2010 от g_vayov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spineless Отговорено Януари 22, 2010 Автор Share Отговорено Януари 22, 2010 Мазано е доста, да. Като се има предвид, че говорителя беше вързан с второто стъпало чрез черен телефонен кабел с по 2 жички за - и + В събота се надявам ще направим малко прогрес вече с препоръките които дадохте драги съфорумници и ще се оправи кубето. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Октомври 3, 2010 Share Отговорено Октомври 3, 2010 Какво става с кубето? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Октомври 3, 2010 Share Отговорено Октомври 3, 2010 Предполага се, че е пораснало до паралелопипед ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spineless Отговорено Октомври 3, 2010 Автор Share Отговорено Октомври 3, 2010 (Редактирано) На мен ми се уби ентусиазма понеже явно трябват повече знания и сръчност, иначе sweeper aко е правил нещо не знам, събира прах сигурно П.С. не е ли паралелЕпипед? Редактирано Октомври 3, 2010 от spineless Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Октомври 3, 2010 Share Отговорено Октомври 3, 2010 Това е най-добре да се занесе на Владо Балев,който ги е правил тези ЛАТ. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts