Jump to content
Българският форум за музиканти

Чистене на барабани


Recommended Posts

Привет, има ли някакъв препарат с който може да бъде съживен поне малко естествения блясък на корпусите на комплект барабани (Амати, цвета на които от ярко, блестящо зелено с времето, близо 35г. се е превърнал в тъмно зелено), като същевременно той не навреди по някакъв начин на акустичните свойства на дървото. Звучи ми малко нереално, но все пак, след като чинелите, стойки и всякакъв хардуер беше лъснат със CIV, има ли някакъв шанс да съживим поне малко и корпусите на барабанчетата? Варианта с PVC фолио за сега отпада...

 

Не намерих нищо в форума по темата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, как с Cif бе приятелю?! Има препарати за чистене на чинели по магазините и не струват скъпо...

Финиша на корпусите евентуално можеш да пробваш да съживиш с някакъв guitar polish. Пък като си тръгнал с домакинските препарати - пробвай с нещо за почистване на ламиниран паркет примерно :icon_shithappens:

Редактирано от BREAKDOWN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш прочети за мойте барабани да ги видиш как са станали,а бяха нещо като твойте даже по зле на нищо не приличаха с различни цветове абе въобще грозна гледка бяха..смесвах разни бои мацах постояно, правих, струвах пръсках със спрей отдалеч за ефекти и мн добре се получиха мн по красиви станаха отколкото със фолио...

http://forum.muzikant.org/index.php?showto...5&start=285

Предпоследния отговор

Редактирано от P.Popov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът е, че живея в едно Свищовско село и най-близкия музикален магазин ми е в Русе/Плевен, а като дам пари за път, препарата ще излезе златен. Но, всъщност имам един познат от Русе, ще говоря с него да провери, дали го имат в магазина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В един онлайн магазин намерих препарата за който говореше, но се замислих дали ще ми свърши работа, при положение, че барабаните просто са си променили цвета, следствие на пряко огряване от слънце (преди доста години, персонала на заведението не знам защо е решил, че като ги пече слънце ще им е по-добре) ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.