Jump to content
Българският форум за музиканти

Cretive Sb X-fi Platinum/windows7x64 -Проблем!


papassoff

Recommended Posts

Привет. Имам проблем с 64 битовата версия на 7цата в комбинация с горепосочената звукова карта. След инсталирани драйвери (от сайта на производителя) звукът тръгва отлично, но след рестартиране на системата(непосредствено след инстала на драйверите) вече се появява проблемът, а именно: започва да пука, да свисти и всякакви подобни мизерии при всеки звук, който идва от компютъра. Пробвах с външен звук(от синтезатора) през интерфейса(LineIn) на картата - там няма проблем, но всичко, което излиза от компа - не става. Три пъти преинсталирах Windows-а и много пъти драйверите на картата - все този резултат. Под 64 битово ХР вървеше, сега сложих 32 битов Win7 - и с него няма проблем. Не ми е ясно кое точно не е в ред?!?!?!?! Някой да има подобен проблем или идея от какво може да е? Благодаря предварително за помощта!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, ама при всяко търсене гугъл ме праща все на официалния сайт или в друг сайт, който пък от своя страна ме праща в крайна сметка пак към същия файл. Демек - май няма друг драйвер. Някаква идея къде да търся?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми нали точно затова всеки драйвер си има версии бе хора :thumbs_up: Иначе щеше да излиза един и това е. Това е нова операционна система, нормално е да има гафове. Почакай малко, след седмица-две-месец ще излезе нов и всичко ще е наред :cheers2:

 

Ако искаш да им помогнеш им напиши един мейл с проблема, със сигурност имат поща за оплаквания от драйвери.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия 64 битови версии на нщо не стават.Аз имах същия проблем със същата звукова карта и просто я смених с друга,защото ми писна от Win7 и с неговите нагли WDM drivers.

Иначе звука е по-добър в 7-цата обаче като не ти тръгва нищо или има латентност какво правим?!

:thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно изказване. Но има някои неточности - Win7 въвежда (даже още Вистата) не WDM, a WASAPI драйвери. А това, че Creative (каква ирония в името!) не са си написали свястни драйвери няма нищо общо с Уиндоуса. Пък и при мен, неясно защо, Седмицата на 64 бита си работи прекрасно и безпроблемно вече 7 месеца, преди това бях 6 месеца на 32 битовата версия, просто защото нямаше още драйвери за звуковата ми карта - също не съм имал проблеми, даже и на бетата.

Относно драйверите - какво пишат на тази страница?

Редактирано от presly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми нали точно затова всеки драйвер си има версии бе хора :) Иначе щеше да излиза един и това е. Това е нова операционна система, нормално е да има гафове. Почакай малко, след седмица-две-месец ще излезе нов и всичко ще е наред :greenangel:

 

Ако искаш да им помогнеш им напиши един мейл с проблема, със сигурност имат поща за оплаквания от драйвери.

 

Да, и последното, което са поместили на сайта си е от този месец, което е корекция на някакъв друг проблем с откриването на картата(който аз не съм имал и слава Богу), но драйвера е от 06 месец (ако се не лъжа) на 2009. Ако сега през януари са качили споменатия "фикс", не е ясно имат ли намерение да оправят и другия проблем скоро. Но това само в сферата на коментара, иначе си прав за версиите. Просто проблема е, че половин година е минала и нямат нищо ново в тази връзка.Другото гадно е, че си разбутах всичко и сега не мога да работя, а ако ги чакам тйах - не се знае кога и дали ще стане. И като гледам май ще слагам старото ХР, колкото и да не ми се ще, само че х64. И всичко заради рам-а.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно драйверите - какво пишат на тази страница?

 

 

Точно с тези драйвери съм и не става, но снощи се рових из форумите на Creative и май проблема не е от скоро и не само с този драйвер. В един сайт имаше драйвер, в описанието на който пише, че има "фикс" точно на този(явно познат) проблем, но всъщност файла е със същото име и рамер като тойа дето е в официалния сайт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само бих добавил, че Криейтив-ци НЕ са про-аудио фирма, и, като такава, ги боли ....иженарицаемото за юзери , ползващи 64 битови системи. Ако толкова държите на яко геймене - те са вашите хора, за работа с аудио има далеч по-приложими решения, не задължително МНООГО по-скъпи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.