Jump to content
Българският форум за музиканти

Squier Deluxe


MachineGun

Recommended Posts

Тъй... Нов съм във форума, здравейте. Четири години свиря на китара - имам STAGG, често взимам жици от приятели. Сеага мога да дам около 600 кинта за моя китара, в сми иска ми се нешо по така. На тоя етап универсална китара, но по-скоро блус. Та много много се изкефих на делукса, отидох в РФ, пробвах го пробвах и вайба 50's. Проблемът е, че в някакъв къмпеър прайс сайт делуксът беше на 280 долара а вайбът -следвашата цена и най-висока, на 350. В РФ ВАЙБЪТ Е 570, А ДЕЛУКСЪТ - 640 (лв.). Разгледах форума за мнения относно DLX и не намерих. Ще се радвам, ако някой може да отдели време за нещо по темата - мнение за китарата, сравнена с вайба по отношение на тва с цените, например. Благодаря предварително...

Редактирано от MachineGun
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 32
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Понякога изпадат Fender Highway One тук във форума, на старо, за около 800-900.

Ако си сигурен, че няма да изхарчиш парите, можеш да помислиш и за такъв вариант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами така. От сега ти казвам че от личен опит не мога да говоря. :thumbs_up: Това, което знам, обаче е, че ВСИЧКИ Скуайър форуми си падат по Класик Вайб серията. Според това, което чета (отново казвам, навсякъде), позициите са перфектно изгладени, всички мерки са абсолютно точни с тези на оригинални американски Фендъри, първокласно дърво Alder (Елша), и генерална сглобка, съревноваваща се (отново) с Фендър изпълнения. Ето и един интересен факт: забелязано е, чрез обстойно разглеждане от близо, че намотките/адаптерите/пикъпите са всъщност вътрешна изработка на компанията Tonerider. Специфичнно моделът е Blues Classic. Във версия 50-те са АлНиКо 3, а в 60-те АлНиКо 5 - просто казано, съответно по-мек, по-извит и по-остър, по-рок звук. За да ти дам представа за това, за какво става дума (не го повярвах аз това, но лично ми го доказаха) ВСЕКИ ЕДИН от тези адаптери струва...$100...да...това са $300 само за адаптерите...и забележи, че тези неща струват 2-3 числото в Лева в България. Практически погледнато, китарата струва колко намотките и. Провери сам, разпитай из чуждите форуми като strat-talk.com Същият модел намотки в 20-годишни Фендър Стратокастър Стандарт имат същото качество на звука, при същият хардуер. Това е и другата точка по въпроса - потенциометрите, мостът, машинките, кондензаторите, суйчовете, всичко е генерално по-добро. Но не с много. Последните не биха решили в такава ситуация. Когото и да питаш, който разбира казва,че имаш ли парите - не се колебаеш, взимаш CV. Не се обърквай от факта, че Vintage Modified са по-скъпи, не са по-добри (отново, общо мнение). От тази гледна точка, Класик Вайб са най-добрите Скуайъри в момента, по вече споменатите възгледи. Но естествено, Делукс си имат преимущества пред, да речем, Стандарт серията. Имат сатенен на допир гриф, добра работа върху металните части и страхотни за цената Duncan Designed адаптери, в зависимост кое избереш - нормалният Делукс със типично по-тънка намотка и следователно по-чист звук или Hot Rails - намотките с по-голяма производителност. И двете ги има из YouTube etc. Този вид китари ползват по-добро дърво вид Basswood (Липа) от това на Стандарт, което е Agathis (по-така Махагон, в отрицателен смисъл). Аз в момента съм харесал един Делукс, от форума е, само защото няма НИТО ЕДИН Класик Вайб ( :wallbash: ), което е разбираемо, защото повечето хора пишат из форумите че мразят себе си, че изобщо някога са ги продали тези китари, абе за голяма работа става въпрос. Така де, от това, което знам Classic Vibe 50's/60's са абсолютно добри китари до такава степен, че за това което се ползват, никога няма да пипаш по хардуера им. Винаги се избира над Делукс, в случай, че имаш финансовата възможност. По отношение на звук, Делукс серията е по-близо до версията 60's.

 

Но така де, аз се броя n00b, така че мнения по въпроса, по-експертно ориентирани, надявам се ще има. Допълвайте, колеги. :dance:

 

А, и...приятни ти музикални изживявания, с какъвто и инструмент да продължиш... :thumbs_up:

 

Keep on pluckin' :rocker:

 

P.S Чакай, какво?! Делуксът е по-скъп в House of the xxxx? Това не е нормално...сигурен съм, че всички делукс разновидности струваха 536...явно не е така...но вече казаното стои, класик вайб се водят най-добри от серията.

Редактирано от Edweird
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравих да спомена, ако става дума за Делукс, има някои по-винтидж детайли като жълтеникавите пластмасови части, подобно на застарели под слънцето, ако вече не си го забелязал, а и изглеждат някак по-елегантно с по-малката глава от тази на Хот Рейлз (която аз препочитам - по-голямата). По качество на изработка, генерално Standard<Hot Rails Deluxe<Deluxe<Vintage Modified<Classic Vibe

Факт е, обаче, че и Афинити серията, които китари са с други размери, по-тънки, грифът е друг размер, хардуерът е от много по-ниско ниво (това вече ти го гарантирам) имат тела направени от сравнително добра Елша, което е странно ама така изглежда е със Squier.

Редактирано от Edweird
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото помня, при някои серии(а мисля и Афинити), от елша са само тези, които са за дистрибуция в САЩ. Тези, които се продават тук, мисля, че не са(в една скорошна тема беше даден съответния линк от сайта на Фендер, в който пишеше "Body: Alder(US only)"). Повечето от по-ниските серии на Скуаер са с тяло или от агатис, или от липа.

Иначе, КласикВайб се харесват, но все пак мисля, че не може да се вземе чак толкова добро Фендер копие за малко пари. В смисъл - ако има вариант за запазен Фендер на старо, дори за малко повече пари - аз съм за това.

Мисля, че можеш да се огледаш и за Blade, които са китари от подобен ценови клас, с подобна изработка.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто казано +1.

Ако искаш нова китара обаче, Classic Vibe is the way to go.

 

http://squierguitars.com/products/view_spe...+%28Rosewood%29

 

 

Вярно! Ама какво сега, на сайта си пише Алдер, в пакета а Агатис, отделно е Алдер...

Редактирано от musicman
http://forum.muzikant.org/index.php?s=&showtopic=5187&view=findpost&p=528697
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според това, което чета (отново казвам, навсякъде), позициите са перфектно изгладени, всички мерки са абсолютно точни с тези на оригинални американски Фендъри, първокласно дърво Alder (Елша), и генерална сглобка, съревноваваща се (отново) с Фендър изпълнения.

 

Ето това звучи малко, как да кажа... нереално. В смисъл, все пак говорим за китари серийно производтво.

Нека не се захласваме :thumbs_up:. Аз не бих могъл да твърдя това и за серийни Фендер.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак казвам, не е мое мнението, предавам го от това, което съм чел. Форуми има, това съм прочел. :thumbs_up:

Но за перфектно, да малко го поукрасих, така си е. Но са за предпочитане пред другите Скуайъри и някои Фендъри, явно. Не знам, може и да не е така.

Редактирано от Edweird
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тогава недей да го твърдиш със сигурност :thumbs_up:.

 

Колкото до Афинитито... попадал съм на много хубави, стари елшови бройки, но веднъж дойде едно момче с очевидно шперплатена... та не знам до колко може да се разчита на подобни спецификации в този ценови клас. Още по-малко можем да говорим за "първокласност" на материалите при Афинити, имайки предвид невисоката и цена...

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Там първокласност никой не спори, че има. Обичат ги обаче някои, за това че за модификация стават. :thumbs_up:

И не твърдя нищо, те го твърдят. :thumbs_up:

И това за шперплата не се е случвало на хора които познавам...верно? Е то че има бройки на които уцелваш и такива, на които не уцелваш е ясно ама чак пък толкова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има, има шперплат. Не знам дали сега има и кога точно е имало, но е имало - виждал съм 3 такива китари досега, макар че наистина болшинството са от някакво дърво. В интерес на истината, дали ще е шперплат или някакъв агатис, не знам дали разликата ще е осезаема, особено с евтиния хардуер на ниските класове китари.

 

По горното мнение:

Не знам дали са за предпочитане пред някои фендери. Наистина, хора като Налбантов казват, че Класик Вайб им харесва повече, примерно, от Fender Highway Оne. Но това пак е субективно. Аз съм сравнявал скуаери, както и копия на други марки от този ценови клас, със Highway One, който не е скъп фендер, и да ти кажа, мнението ми е, че Фендера е меко казано доста по-добър като звук, дори тогава, когато копието е с фендерски адаптери и хубав хардуер. Проблем е, че нямам наблюдения върху много Highway One, както имам върху скуаерите, та не мога да кажа дали ще е така със всеки Хайуей.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно възможно. Може пък и на лош да си попаднал, никой не знае. Това, което едва ли е може да се отрече е, че Вайб са супер китари за цената си, особено в щатите, където ги взимат за $200 втора ръка чисто нови. :/

 

Аз се влюбих в ХСС конфигурациите на Хайуей Уан, между другото, от тези със черните детайли. Те от големите глави ли имаха?

Редактирано от Edweird
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ти кажа, не се интересувам толкова много от целия асортимент от китари на Фендер, но можеш да провериш в каталога.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.