Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Гледам на последък много кавъри се правят на Металика във форума... Реших и аз да направя един и да го кача. Слушам с много странни слушалки така, че не знам как ще е микса на вашите говорители..... дано е добре :greenangel: Това е любимата ми песен на Металика и е специален поздрав за james-assya, която е голяма фенка на групата :)

http://www.4shared.com/file/196799495/74bd...ath_finish.html

Отговорено

Супер жестоко :greenangel::):rocker: , обожавам тази песен, благодаря за поздрава :). Ако не си против моите вокали после след като изпея Eye Of The Beholder може да изпея и Creeping Death, защото наистина ми е много любима и винаги съм си мечтала да я изпея особено заради онази част "Die, Die .... " :D. Супер яко си я направил и солото ме кефи.

Отговорено (Редактирано)

Точно за солото малко се попритесних, щото почти никога не съм свирил Кърк Хамет и за това трябваше малко да го променя, за което моля феновете на Металика да ме извинят и да не ми се карат много :) Моите сола принципно са изградени на Iron Maiden идеята :greenangel:

Редактирано от Janick_Gers
Отговорено

На мен микса ми харесва, поне на моите колони звучи добре! Единствено не ми харесва избора на барабанче, но не е болка за умиране. :greenangel:

Голям фен съм на Металика и Creeping Death ми е в топ 10(между другото там са и още 50-60 парчета :) ).

Според мен добра работа си свършил!

Само да питам нарочно ли си направил китарата на куплета с тази пулсация? Защото така се променя целия груув(как обичам тази българска дума :rocker: ) Понеже аз този риф така го "виждам". Не обръщай внимание на блендата, тя така си "ходи". :)

Иначе много ми харесва! :D

Отговорено

Имаш предвид, че съм изпуснал едната засечка при мютването ли? Да, знам, просто още когато я вадех песента, бях свикнал да свиря този риф по този начин, така ми беше удобно и от тогава така съм свикнал :greenangel:

А за избора на барабанче, целта ми беше да го направя с повече ниски и повече високи за да има повече мощ, обаче нещо почва да ми криви като вдигам ниските..... та предпочетох да звучи по-скоро прилично, от колкото яко и рисковано :)

Отговорено (Редактирано)

Не ти трябват кое знае кви ефекти, само eq,gate, compressor, reverb и attacker.. във всеки хост си ги има вградени :thumbs_up: С тях се прави мощност :P Примерно си прав за EQ-то ако го надуеш малко на 300 хз и един слап на 4000 хз става дебело-мощно ;)

Редактирано от yellow nEuphoria
Отговорено

Aй! Много добро! Особено частта с Die-кането. :offtopic-001: Солото наистина си личи, че не е в типа на Металика, но това не го прави слабо. :) Браво за свирнята и избора! :)

А и звука е доста плътен!

Отговорено (Редактирано)

За die-кането не можах точно да чуя какво свирят барабаните и да го напиша по същия начин, за тва го направих малко по-различно и наистина се получи много добре, само че ако се заслушате два акорда са разменени - фа и сол, понеже вече бях написал баса така и ме мързеше да го оправям :offtopic-001: Ето защо изсвирих направо и китарите по този начин.

Редактирано от Janick_Gers
Отговорено
Еее Ася.. не обиждай Юли :P Той ти го прави 1 към 1 като Хамет :music336:

Може нямам спомен отдавна беше, когато слушах кавър от него, още бях нова тука :)

Отговорено

Според мен това, което можеш да направиш за барабаните, е да набузиш volume-то. Струват ми се тихи на фона на останалото ;) Иначе като цяло станало е яко инструменталче. Солото ме кефи (не слушам много Металика, нз как е в оригинал :P ).