Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

;) Много хора се насраха в тази тема. Стига сте дрънкали за процесори, човекът пита за ампът и чистият му канал, не за процесори.

Лично мнение за FM серията е, че не са въобще върхът на сладоледа. По-добре разгледай и за други марки усилватели. Доста убеден съм, че има по-добри варианти в този ценови клас.

Отговорено
Опитвал съм се известно време да изкарам сносен тон с процесори през такова комбо, но за жалост без успех.

Като цяло чистия му канал има доста високи които аз не успях да изрежа както трябва. 20-30 годишни вермонки звучаха в пъти по-добре от това.

Иначе ако свириш само с неговия драйв не е никак лошо за не особено тежка музика.

Един друг съфорумец също се беше мъчил да докара звук с такова комбо, но с камьончета в общи линии и той стигна до същите изводи.

И @Yves има значения какъв ти е чистия канал дори да свириш с процесор.

Моите 5 стотинки

^Подкрепям мнението. Имах Fender FM212 преди 2-3 години. Имах го за 1 месец. Не приема външни ефекти никак добре и просто не е направен за дисторшън. Иначе драйва му беше изключително приятен за стилове, в които няма намесени химични елементи.

Темата иначе е пълна с доста образовани мнения и гласувам да се залепи като Важна!

Отговорено (Редактирано)
Опитвал съм се известно време да изкарам сносен тон с процесори през такова комбо.....

^Подкрепям мнението...

И аз подкрепям и двете мнения. Fender FM212:

-Звучи сносно със СВОЯ ДРАЙВ, при не много силни нива. За домашни нива е приемлив като звук, стига да не гоните много брутален драйв.

-Почва много да трещи на високи нива, може да ти отвее главата. Не ми харесва като се набримчи много.

-Има клийн който е много звънлив и се налага, когато включваме външен дистер, да намаляваме високите докрай, за да стане търпимо положението, но дори и това не е гаранция.

-Може би външният ефект може да се включи в ретърна(ако има такъв) на усилвателя, и на практика предусилватля да не се ползва.

Редактирано от Evtim Djerekarov