kiusha82 Отговорено Януари 23, 2010 Автор Отговорено Януари 23, 2010 Можеше и един октавер да сложиш Цитирай
yotzzo Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 (Редактирано) ^^ Пат Матини и Ибряма, а има и някакъв китарист дето не се сещам как се казва. Ти ще си признаеш. Във всеки случай е станало много по-яко от Анди Тимонс. Редактирано Януари 23, 2010 от yotzzo Цитирай
Tozi Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 (Редактирано) Можеше и един октавер да сложиш Може ама като нямам...?.... иначе щях да го докарам като мазен кларинет на циганска сватба + един делей щях да му извъртя дето брои до сто....+ един отровен фленджър.... и съвсем щеше да замирише на кебапчета... с уиски... yotzzo а сега де.... кой беше тоя китарист с многото арпежи дето суипва????? Редактирано Януари 23, 2010 от Tozi Цитирай
yotzzo Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 ^ Де да го знам. Някой, дето обича арпежи.Като чуя прекалено много арпежи и "сменям станцията". Цитирай
yotzzo Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 Ми не ме кефи като са прекалено много, де да знам... Цитирай
Tozi Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 Кое по точно? Арпежите или бързото свирене? Цитирай
yotzzo Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 ^ Многото натрупани арпежи в комбинация с гамовидни пасажи + бързо свирене+ ликове+ликове ми навяват скука. Не говоря за твоето свирене, нито за китариста, който те вдъхновява да свириш арпежи. Не се заслушвам по принцип в свирене с мнооого арпежи и показна виртуозност. Иначе няма нищо лошо нито в арпежите, нито в бързото свирене. Важното е да се използват, за да се прави музика. От друга страна, ако всички харесвахме едно и също и свирехме едно и също нямаше да сме хора а роботчета. Нали свирим, за да се изразяваме? Всеки има различни изразни средства. Някои читатели и писатели не обичат дълги изречения, да речем. Някои музиканти пък не обичат много арпежи един след друг. Туйто . Цитирай
Tozi Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 Добре де добре , спокойно - мир да има. Няма лошо. Кой както му е кеф. Трябва да има емоция. А това за музиката - виждал съм доста музиканто които "правят" музика - всичко им е наред - перфектно просто - но не се кефят и съответно аз като ги слушам не им се кефя - няма емоция , иначе правилните нотички на правилното място са си там..... Цитирай
Ивелин Отговорено Януари 24, 2010 Отговорено Януари 24, 2010 (Редактирано) Дългото бързо свирене натоварва - бавното писва, без значение дали са гами, арпежи, интервалово свирене и т.н. Истината е по средата...преценено разнообразие, развирие, контраст и дори симетрия - важното е да е интересно, но... Какво правиш като имаш соло 4 такста в едно единствено парче в целия албум??? МНОГО АРПЕЖИ В БЪРЗО ТЕМПО!!! Иначе чувството, че хората няма да разберат колко всъщност си добър, ще те погуби..........хахаха Ех, това его! Свириш бързо - егото те кара да го покажеш на всички, колко по-бърз си от бавно-свирещите. Самеца! Свириш бавно - егото те кара да плюеш всички дето свирят бързо, щото всъщност те е яд, че не можеш да свириш И бързо. Конкурента! Ама жените обичат и бавно и бързо...в леглото! Припаднах от собствените си разсъждения!!! Редактирано Януари 24, 2010 от Ивелин Цитирай
Ивелин Отговорено Януари 24, 2010 Отговорено Януари 24, 2010 И още нещо - бързото и бавното свирене определяме по пулса си (който също така се и мени). Използваме темпата за да се изразяваме по-добре. Все едно някой да каже - аз не свиря минорни акорди, защото съм позитивна личност... По-трудно е да се свири бързо - по обясними причини, заради което често се случва бързото свирене да е "етюдно". Бързото свирене (при все, че е по-трудно) е нужно за да можеш да изсвириш дадена музикална творба. И тъй като е трудно има много музиканти, които могат да си движат пръстите бързо, но не и ритмично... Пак се разфилософствах...сори! Браво на Този - за джема!!! Цитирай
Tozi Отговорено Януари 24, 2010 Отговорено Януари 24, 2010 Що да е трудно? Не е! Трудно е ако не работиш над него. Аз винаги съм харесвал бързо свирене. Когато за първи път чух концертно парче на Франк Гамбали не спрях да го слушам цяла седмица. Същото и с Малмстиин години преди това и тогава не можех да свиря въобще - обаче ми беше голям кеф да ги слушам - майстори. И сега така - слушам Ибряма и Петър Ралчев и умирам от кеф - майстори. Закхир Хюсеин и всичките индийски майстори на табла - густо майна!Паганини - прелест. Рахманинов, Равел - скорост и чудо - радост! И в същото време едни от най-любимите ми китаристи са БиБи Кинг и Ерик Клептън. Бавничко, с по няколко нотички. И Мимолетности на Прокофиев! Понеже си мисля че за всяко нещо си има причина затова попитах за "бързите арпежи". Цитирай
Бицев Отговорено Януари 24, 2010 Отговорено Януари 24, 2010 Мнооого гот! И арпежите, макар и доста - не са прекалени. Всъщност им обърнах внимание само защото бях вече прочел 'дебата' за тях; иначе са добре наместени и не се натрапват - нито като конструктивен похват в импровизацията, нито като бързина (където я има). Мелодичната импровизация повече се набива в очи с отклоенията си (особено ладовите) от очаквания стил (и от оригинала - който го знае). И въпреки това мелодиите са отлично вписани в трака, все едно за тях е правен - много успешна работа! (Трябва да те чуе Анди - да видим ще си познае ли парчето ). За перфектен продукт само бих пипнал лекичко тона на китарата в две посоки: честотно (мъничко повече високи среди - може би просто ти е твърде затворен тон-пота на грифовия адаптер) и като дилей - времеконстантата е добре, само с една идея дозировката бих мръднал в полза на 'сухия' сигнал. Това не е само личен вкус (което също е вярно), но обективно така по-добре ще застане в общия спектър на съпровода. Цитирай
Tozi Отговорено Януари 24, 2010 Отговорено Януари 24, 2010 Ей, нищо не може да ти убегне. Абсолютно обективен и адекватен коментар както винаги! Ревербеца е в повече заради плейбека (там имаше вече доста). А за тон контрола - вярно - не съм обърнал внимание. Айде за другия път ще го направя по сухичко и с повече високи среди - тъкмо орнаментите ще ми излизат по добре. Поздрави! Цитирай
chalgasucks Отговорено Януари 24, 2010 Отговорено Януари 24, 2010 на моменти ми идва да почна нанананананааАААаааААЙЙЙЙЙйййй АААаааААААААа нанаааннааа нааййй (съжелявам за оффа ) но инче е яко , много яко, не ги слушай , на единия арпежите му били криви , на другия бързо бавно ааааа защо вианги в този вофум се хука , пича е направил нещо много добро !!! който разбира разбира който не разбора - индианци Цитирай
Recommended Posts