FMONTY Публикувано Януари 12, 2010 Публикувано Януари 12, 2010 Здравейте, извинявам се за глупавия въпрос. Какъв размер е шестограмът с който се настройва шиша на китарата? Китарата е Squier Strat ако това има значение. Благодаря предварително на отговорилите. Цитирай
synchu Отговорено Януари 12, 2010 Отговорено Януари 12, 2010 Точно тук размерът има значение. Аз имам 4 различни за китари специално. Да не говорим за някои съвсем шашави като форма. На Скуайър не мога да се сетя дали беше 3 или 6 мм, но нека някой колега който притежава Скуайър да потвърди А защо просто не си купиш един комплект шестограми от някоя железария - има доста евтини. Цитирай
chlen Отговорено Януари 12, 2010 Отговорено Януари 12, 2010 М/у другото аз последно като пробвах да натегна шиша на моя страт се оказа, че тези стандартните шестограми не ми вършат работа. В момента малко на изуст говоря обаче мисля, че 4мм не влазяше, пък 3мм хлопаше Та някой ако знае точния размер и от къде може да се намери такъв шестограм ще съм много благодарен ако сподели! Цитирай
synchu Отговорено Януари 12, 2010 Отговорено Януари 12, 2010 Toва е интересно. В инчове е 1/8" стандарта, което е 3.175 мм Теоретично 3 мм би следвало да става. Иначе аз бих пуснал един мейл на Fender Customer Service. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Януари 12, 2010 Отговорено Януари 12, 2010 (Редактирано) Инструмента трябва да е 3/16'' - 4,76мм ако е като на Фендер. Купува се 5мм шестограм и леко се запилява. Редактирано Януари 12, 2010 от EAmechaniX Цитирай
synchu Отговорено Януари 12, 2010 Отговорено Януари 12, 2010 Ще трябва да поровя. Айде, за да не гадаем (search за truss rod): http://www.fender.com/mx/products/search.p...rtno=0050919000 Та: 1/8" (3.175 мм) е за Американските, 3/16" (както написа EAMechanix, 4.76) за "повечето" правени в Мексико. Но това са Фендер инструменти. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 12, 2010 Отговорено Януари 12, 2010 С американските инструменти внимавайте, понеже шестограмите са по тяхнта система, а регулирането с нормален шетограм може така да повреди гайката(която умишлено е направена от доста мека сплав), че да се наложи много, много сериозен ремонт на грифа. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Януари 12, 2010 Отговорено Януари 12, 2010 (Редактирано) ^ Прав си - пише се шестогран или инбус. Последното идва от Inbus на немски, което пък идва от "Innensechskantschraube Bauer und Schaurte" (Bauer und Schaurte е фирмата, която го е въвела) Моля ви, придържайте се към темата, че ще ни се карат... Редактирано Януари 12, 2010 от SomeoneElse Цитирай
EAmechaniX Отговорено Януари 12, 2010 Отговорено Януари 12, 2010 За шестогран и шестограм може да се приеме , че са дублетни форми. Някои отвертки имат сечение на шестоъгълник (често наричан „шестограм“ или „шестогран“) ...аз лично използвам 'шестограм'... Цитирай
noflip Отговорено Януари 14, 2010 Отговорено Януари 14, 2010 по темата - в момента се боря с моя truss rod на "Squier Bullet" и в крайна сметка попаднах на правилния размер, а той е 5 мм. поне при мен. Цитирай
Recommended Posts