Nikul Публикувано Януари 10, 2010 Публикувано Януари 10, 2010 Здравейте, Спрял съм се на 2 вида мониторни колони които ми изглеждат ОК за нуждите ми /смесване на демотата ми в домашна среда/, а и са ми и по жоба. Става въпрос за: YAMAHA HS50M Ямахата Alesis M1 Active (Pair) Алезиса при Ямахата няма да се бъркам за стъпало, но алезиса са по тънки ... моля за мнението Ви ... отворен съм и за други предложения... БЛАГОДАРЯ!!! Цитирай
patzo Отговорено Януари 10, 2010 Отговорено Януари 10, 2010 И при алезиса няма да се бъркаш за стъпало - активни са. И зашо алезиса да са по тънки според линковете които си дал алезиса са 607лв. а ямахата 2 х 288 = 576лв. Цитирай
mr.t Отговорено Януари 10, 2010 Отговорено Януари 10, 2010 алезиса ги дават че са с повечко ниски около 45hz,доката ямахата е на 55hz.ако ти трябват ниските регистри и правиш музика,в която те преобладават,то няма какво да се чудиш.за този ценови клас монитори,не мисля,че има кой знае какви разлики измежду предлаганите на пазара. успех! Цитирай
patzo Отговорено Януари 10, 2010 Отговорено Януари 10, 2010 Честотната характеристика е последното нещо което трябва да гледаш, някой път тези херци си ги пишат ей така. Чувал съм монитори които пише от 45херца, а такива на които пише 55 слизат чуваемо по-ниско от другите. Най-добре иди в Динакорд на Искърско шосе в дружба - чуй ги и предцени сам. Цитирай
PKaloyan Отговорено Януари 10, 2010 Отговорено Януари 10, 2010 С наличната информация и картинки нищо не може да се определи. Най- добре отиди и ги чуй. Имай предвид, че ако Алезисът няма задно разположен басрефлекс като Ямахата, тогава няма да се влияе толкова от разстоянието от стената. Това може и да е добро и лошо, но в случая на nearfield монитори е по- скоро на зле, защото при тях искаш да чуваш главно директния звук, а не отраженията. Най- добре отиди в магазниа, чуй и двата чифта монитори и сам прецени. Характеристиките не говорят нищо без да има повече информация за това как са замерени. Особено честотната характеристика е пълна глупост без да се споменават на колко dB спрямо 1KHz са тези честоти. Като нищо може да се окаже, че 55Hz на Ямахата са при -3, ама замерено с колона в ъгъла на стаята, а Алезисът е на -10, но във free field. Цитирай
Nikul Отговорено Януари 10, 2010 Автор Отговорено Януари 10, 2010 И при алезиса няма да се бъркаш за стъпало - активни са. И зашо алезиса да са по тънки според линковете които си дал алезиса са 607лв. а ямахата 2 х 288 = 576лв. ФЖ Вярно ... Объркал съм се ... днеска 100 линка 100 теми изчетох и съвсем съм се объркал ... Един агент ми предложи ALESIS MK II (пасивни) + стъпало за 400 BGN на старо ALESIS MK II Офертата ми изглежда примамлива ще видим ... по точно ще чуем ... Забравих да ви благодаря... Patzo , Mr.t и PKaloyan ... Мерси!!! надявям се накрая да направя добър избор според нуждите ми а пък като му дойде времето ще търся мнение и за нещо което подхожда и на истинско студио с обработена акустична среда. Цитирай
mr.t Отговорено Януари 11, 2010 Отговорено Януари 11, 2010 вярвай на ушите си и ще го направиш,найстина е най-добре да се слуша и да прецениш,според помещението с което разполагаш,какво да вземеш Цитирай
kiusha82 Отговорено Януари 11, 2010 Отговорено Януари 11, 2010 (Редактирано) Аз ползвам тези пасивните алесиси и много ми харесват.Доволен съм от тях. Ямахата не съм е чул,но алесиса е перфектен. Редактирано Януари 11, 2010 от kiusha82 Цитирай
fire_garden Отговорено Януари 11, 2010 Отговорено Януари 11, 2010 Малко в страни от темата, но каквито и монитори да си вземеш, помисли и за едни прилични слушалки - винаги има нужда да се сравни на различна система, а слушалките са много подходящи за домашна работа, като допълнение към мониторите, особено ако мониторите са нисък клас. Доста по-лено може да имаш качествени слушалки, а мониторите зависят в голяма степен от помещението. Не че няма нужда от монитори, но помисли и за този вариант. Имам предвид, ако нямаш вече слушалки, може да предвидиш в бюджета и едни прилични такива. За домашна работа това ще ти помогне със сигурност и при запис и при обработка. Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 11, 2010 Отговорено Януари 11, 2010 Естествено, че Ямаха. Алесис не. Цитирай
Recommended Posts