Jump to content
Българският форум за музиканти

ъпгрейд на китара


gueorgues

Recommended Posts

Колеги, решил съм следното - Шектъра така и не се продаде, та съм решил да го ъпгрейдна. Понеже съвсем скоро ще си поръчам нови адаптери за Гибсъна (SG Standard HC), та стоковите от него ще ги сложа на Шектъра. Ринговете му са се напукали леко около винтчетата и трябва да ги сменя. Откъде да намеря и какъв модел да са точно (размери и прочее - виждал съм, че има различни размери) - черни трябва да са. Никога досега не съм сменял адаптери и не ми се е налагало да сменям рингове.

За Гиби-то почти окончателно съм се спрял на Seymour Duncan Pearly Gates за бриджа и SD Alnico II Pro за нека. Другата алтернатива са два от моделите на Bare Knuckles - PG Blues set или Stormy Monday set адаптери. (е има го и крайния вариант Gibson '57 Classics).

Ако някой даде компетентно мнение и по този въпрос - няма да се разсърдя.

(Определено търся vintage PAF tone - затова са гореизброените модели).

Редактирано от gueorgues
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам защо '57 го разглеждаш като краен вариант :greenangel: Според мен са страхотни адаптери, само дето не са точно този винтидж ПАФ звук, който търсиш (пак въпрос на дефиниция за всеки е различен май :thumbs_up: ) - пак според мен.

 

Съмнявам се някой да може да даде сравнение и с Беър Нъкълс и със споменатите Сиймъри от личен опит върху Гибсън Лес Пол, но и двата ако не отличен избор (пак субективен елемент ), поне са логичен избор и е въпрос на персонално предпочитание. Аз мога да кажа само за Сеймър Алнико Про че звучи страхотно върху Гибсън с Маршал JCM800 ;) Пърли Гейтс не мога да си спомня да съм го пробвал някъде. Споменатите Беър Нъкълс също...

Аз бих хвърлил едно око и върху Suhr SSH & DSH като възможност :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.