Jump to content
Българският форум за музиканти

Rickenbacker 4-string


robtrujillo

Recommended Posts

Привет на всички и за много години!

 

Интересува ме дали някой притежава Rickenbacker бас, какви са мненията му за него и на каква цена може да се намери и откъде....а ако някой има и оферти за продажба на нещо такова, перфектно.

 

Поздрави и а наздрае! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цената на RICKENBACKER 4001 C64S MG нов е 4698 Евро. Нов е леко немислима покупка ако нямаш възвръщаемост, втора ръка може да се продава за 3600 Евра някъде, което си е голямо намаление. Дотук усещам, че искаш да направиш преход от Стаг ВС300 към нещо по-добро, но не мислиш ли, че ти е раничко за инструмент, който струва колкото една кола? Ето ти един окуражаващ линк към един сайт, който е критерий и на който е хубаво да търсиш преди да пуснеш питане за цени тук, тъй като повечето вносители на иструменти използват този сайт за образуване на цени, та дори и за закупуване на стоки:

 

ЦЪКНИ МЕ!

 

Успех с покупката на Рики-то. Хубав и удобен бас е :)

 

П.П. Имаш 2 дни да си намалиш подписа до размер 4 реда текст преди да го редактирам :)

 

Поздрави,

Виктор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако има кой да ти го донесе от щатите ще ти излезе около 2000-2500лв., стига да не си адски претенциозен относно цвят, година, 4001 или 4003 и тн. В общи линии от там далаверата е най-голяма, в европа наистина цените са зверски. Иначе не е зле да пробваш поне един преди да го купиш, защото си имат бая специфични особености- "правоъгълния гриф, тънкото тяло, многото "growl" и т.н. Информативно от САЩ ТУК най-често съм срещал за по 1500$. Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе хора,аз видях един рикенбекер в пловдив.има един магазин за стари инструменти дето му викат мазето.намира се по пътя от гарата за центъра.и даже го пробвах.и цента му беше нещо от порядъка на 700 и няколко лева.а продавача бе склонен и да намали цената.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това искам да го видя с очите си :wacko: Всичко е възможно, де :surprise: Хората понякога продават неща, без да знаят какво продават. :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ам идете да видите!ако е продаден вече питаите прдавача за да разберете че наистина го е имало.беше си истински рикенбекер друг е въпроса дали не е отварян нещо ,но за това няма гаранция.а този пич дето пусна темата спокоино може да си го вземе и да мине от кофти бас на много по добър.интересното брше 4е може да се изкара стерео сигнал от него.смисъл с два жака е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щот го зех аз :rocker: В най-скоро време заминава при Bass Traffic за малък ремонт и после при Nikifena, че електрониката нещо се е*ава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета, спокойно, не е рикенбекер, японско копие е, със сменена електроника, не е хич лошо като изработка, но все пак не е рики. Върби, честито, със здраве да си го ползваш и ако размислиш да си взема пак ариа-та, евентуално<_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета, спокойно, не е рикенбекер, японско копие е, със сменена електроника,

+1 :thumbs_up::D На капака на родовете пише "Rikenbaker" Тези дни ще си направя нов от дърво и го пращам ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Върби, съжалявам ако съм те засегнал, ни най-малко не съм целял подобен ефект, просто не е рик, а Греко или Ариа, но и на мен ми хареса като инструмент. Отделно те също си държат цена на запад. Иначе надписа на капака го бяха ситопечатали в някое мазе :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рик копията от ариите точно са bolt on :) Т.е или е греко или нямам идея. Адаптерите са убийствени, ама потовете и ключето акат яко :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм съгласен- http://www.manuklangfaktur.de/Bassgalery/a...ckerkopie6.html . Ако тръгнем да задълбаваме нек тру копия на Рик в Япония са правили още Токай, Вокс, Айбанез, Еко, Уестминстър, Шафтсбъри и т.н. Просто това в "дупката" ми заприлича на Ариа или на Греко заради по-широкия гриф и наситения бърст, но естествено може и да се лъжа.

Редактирано от cecob
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.