Jump to content
Българският форум за музиканти

5-струнен Ibanez ще си взимам


Dunc

Recommended Posts

Здравейте, колеги!

 

Можете ли да ме посъветвате какъв нов бас да си взема??

След няколко години свирене, през които смених 3 китари, дойде време най-после и аз да пробвам от прословутите Ibanez. Предвиденият ми за целта бюджет е около 800 лв. и се колебая измежду 3 модела: SR305, SRX365 или GSR205.

Макар че си падам по басове с 22 прагчета и по-къси грифове, последният от гореизброените е на път да отпадне след като преслушах в YouTube няколко клипа с него и се поразочаровах от звученето му. :thumbs_up:

Става въпрос за метъл.

 

Благодаря предварително за всеки полезен съвет! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

5 струнно ново БТБ за 800лв. трудно. А и не знам някой да е луд да си продава неговото БТБ :) Ако искаш отиди до магазин, където се продава тази порода бас. Вкарай СР-тите и БТБ-тата в кубенце с еднакви настройки и тествай. Подкрепям мнението на Демируг за БТБ-то, както и съм собственик на едно такова чудовище и определено за трясък е по-удачен избор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично си купих BTB 205 за около 800лв. преди няколко месеца от магазина на Икономов. Има и BTB-та за по 1600лв. разбира се. Изключително съм доволен. Айде мойто мнение е субективно, но доста музиканти вече са го чували и на всички им прави впечатление звука. Не вярват че е Ибанез. За моделите които си листвал нищо не знам. Просто казвам че за 800лв. BTB притова чистак бърсак - може. А наистина най-добре е да идеш и да пробваш, аз така направих и това си избрах... не че тука в магазина се е скъсало от модели де...макар че може да са получили моделите за 2010

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След малко ровене, БТБ 205 бе изровено на цена от 728лв. в магазина на Икономов.

 

btb-205-ipf.jpg

 

 

 

SPEC

Neck Type: 3pcs. BTB5 Neck

Body: Agathis Body

Fret: Medium Frets

Bridge: B105 bridge (16.5mm string spacing)

Neck Pickups: DX-N5 neck pu

Bridge Pickups: DX-B5 bridge pu

Preamp: PHAT II Equalizer

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пипал съм такъв бас, много е читав, удобен и звука му е съвсем добър. Но на видеото постнато от IgniteAll над мен, не се показва адекватно звука му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, колеги!

На всички празнуващи - честито!

Аз съм собственик на GSR 205 - доста добър и читав инструмент, но от горе изброените това е най-слабия модел.

Ще дам някои плюсове и минуси. Много добри ниски (Phat II бууст на басите) - това няма как да го видиш в клиповете из ютуба. Трябва да се прекара през някой мощен амп за да усетиш силата му. Изключително съм доволен в това отношение. 34 инчова мензура (съответно мек и приятен за свирене, удобен за солиране). Активна електроника - въпреки нея не е много добър вариант ако си слапър. Няма хубави средим, а междуструнията на магарето са 16,5 мм (стандартните май бяха 19).

Получи се така, че се разделихме с ритъм китариста на нашата банда и от тогава изнемогвам за среди много сериозно. Високите са горе-долу прилични.

Друго - ако свирите в по-нисък от Ми строй става прекалено мек, това се коригира съответно с по-дебели струни. За сега не се сещам за друго. Инструмента е много добро попадение за този ценови клас (аз съм го взел нов за малко по-малко от 600 лв.)

Най-хубаво се разходи и пробвай повечко басове преди да си вземеш. Като тестваш, гледай да ги ръгаш в ампове над 100 W, така ти стават ясни много работи.

Моя като го взех беше любов от пръв поглед - видях го на витрината и край! Следващите 2 часа обиколих няколко магазина уж да търся, но El Bajo не ми излизаше от ума през цялото време. Едвам дочаках да се върна и да си го взема! Пожелавам и на теб така да се влюбиш :thumbdown:

Успех с покупката и да раздуеш какво си взел!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо, хубавo че си написа метЪл хаха :thumbdown: Иначе към този агатис, незнам нещо съм предубеден. Аз бих се насочил към SRX365-то. Ето ти и линк към томан за характеристики - http://www.thomann.de/gb/ibanez_srx365_tgy.htm Иначе да предупредя, че това е без да съм пробвал някой от моделите, просто като гледам характеристиките. Иначе иди и пробвах при Икономов :greenangel:

Редактирано от rinti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, вчера най-после попаднах на точния бас за мен - Ibanez ICB 305 EX!

Естествено „планираният бюджет” тотално ми отиде по дяволите и в крайна сметка се разделих с 1100 лв, но просто нямаше как да устоя на този красавец:

 

ICB305EX_BK_27_03.gif

 

ICB 305 е доста рядък екземпляр (от лимитирана серия е), но като звучене направо забива в земята всякакви SR-и, BTB-та от ценовия клас до 800 лв! Както се вижда от формата му - той е супер удобен за свирене на коляно. А освен всичко е и с 22 прагчета, точно какъвто го търсех! :happy:

Тук можете да чуете едно негово изпълнение в YouTub-a (това е 4-струнният му брат) :)

 

Благодаря ви за изказаните мнения и успешна Нова година на всички! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.