Jump to content
Българският форум за музиканти

Dunc

новаци
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    bass

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    София

Dunc's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Колеги, вчера най-после попаднах на точния бас за мен - Ibanez ICB 305 EX! Естествено „планираният бюджет” тотално ми отиде по дяволите и в крайна сметка се разделих с 1100 лв, но просто нямаше как да устоя на този красавец: ICB 305 е доста рядък екземпляр (от лимитирана серия е), но като звучене направо забива в земята всякакви SR-и, BTB-та от ценовия клас до 800 лв! Както се вижда от формата му - той е супер удобен за свирене на коляно. А освен всичко е и с 22 прагчета, точно какъвто го търсех! Тук можете да чуете едно негово изпълнение в YouTub-a (това е 4-струнният му брат) Благодаря ви за изказаните мнения и успешна Нова година на всички!
  2. Здравейте, колеги! Можете ли да ме посъветвате какъв нов бас да си взема?? След няколко години свирене, през които смених 3 китари, дойде време най-после и аз да пробвам от прословутите Ibanez. Предвиденият ми за целта бюджет е около 800 лв. и се колебая измежду 3 модела: SR305, SRX365 или GSR205. Макар че си падам по басове с 22 прагчета и по-къси грифове, последният от гореизброените е на път да отпадне след като преслушах в YouTube няколко клипа с него и се поразочаровах от звученето му. Става въпрос за метъл. Благодаря предварително за всеки полезен съвет!
  3. Браво, колега - изключително качество на записите!!! Направо не е за вярване, че си правил тези парчета "в домашни условия и със скромна апаратура" ..............евала! Малка забележка имам обаче по отношение на английския ти на който пееш. Освен всичко граматически не е правилно да се каже "You don't know nothing"! Верните форми са "You don't know ANYthing", или пък ако предпочиташ - "You know nothing"...........така че по-добре си коригирай овреме текста на второто парче! Поздрави и творчески успехи през новата година!
  4. Само леко да вметна, че тази песен не е на Хиподил, а на Светьо&The Legends...........които понякога я изпълняват наживо и с Васил Гюров от Ревю на баса. Успех с изваждането!
  5. Стефчо, батка, това което си написал за едновременното свирене и пеене е съвсем вярно, но то е само следствие от обяснението, което съм дал по-горе. Айде вземи попрочети някоя книжка на тема психология и се осведоми аджиба как точно работи това нещо в главата ти, наречено „мозък”! Тогава ще разбереш за ролята му при извършването на много човешки дейности едновременно и ще видиш колко напомня той на компютърния хард-диск…………..макар и да ти е много чудно на тебе!
  6. Ми да ти кажа - те пак са по-добре от ония, които даже и да не пеят - пак не могат да свирят. А иначе конкретно по темата: смятам, че въпросът е по-скоро психологически. Трябва да свикнеш с едната половина на мозъка си да обработваш ритъма (който ти подават барабаните) и да координираш ръцете си да свирят правилните бас-ритъм и бас-мелодия. А пък с другата му половина - да контролираш гласа си и да мислиш върху мелодията, която той трябва да следва...... В крайна сметка обаче това "свикване" се постига с много практика и упражнения на двете дейности едновременно............И съвсем не е нещо невъзможно.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.