Dunc Публикувано Януари 5, 2010 Share Публикувано Януари 5, 2010 Здравейте, колеги! Можете ли да ме посъветвате какъв нов бас да си взема?? След няколко години свирене, през които смених 3 китари, дойде време най-после и аз да пробвам от прословутите Ibanez. Предвиденият ми за целта бюджет е около 800 лв. и се колебая измежду 3 модела: SR305, SRX365 или GSR205. Макар че си падам по басове с 22 прагчета и по-къси грифове, последният от гореизброените е на път да отпадне след като преслушах в YouTube няколко клипа с него и се поразочаровах от звученето му. Става въпрос за метъл. Благодаря предварително за всеки полезен съвет! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Abbath Отговорено Януари 5, 2010 Share Отговорено Януари 5, 2010 Вземи си втора ръка SR505 ... даже има и обява за такъв. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Януари 6, 2010 Share Отговорено Януари 6, 2010 За метъл - BTB-серията ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IgniteAll Отговорено Януари 6, 2010 Share Отговорено Януари 6, 2010 5 струнно ново БТБ за 800лв. трудно. А и не знам някой да е луд да си продава неговото БТБ Ако искаш отиди до магазин, където се продава тази порода бас. Вкарай СР-тите и БТБ-тата в кубенце с еднакви настройки и тествай. Подкрепям мнението на Демируг за БТБ-то, както и съм собственик на едно такова чудовище и определено за трясък е по-удачен избор. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sereko Отговорено Януари 6, 2010 Share Отговорено Януари 6, 2010 Аз лично си купих BTB 205 за около 800лв. преди няколко месеца от магазина на Икономов. Има и BTB-та за по 1600лв. разбира се. Изключително съм доволен. Айде мойто мнение е субективно, но доста музиканти вече са го чували и на всички им прави впечатление звука. Не вярват че е Ибанез. За моделите които си листвал нищо не знам. Просто казвам че за 800лв. BTB притова чистак бърсак - може. А наистина най-добре е да идеш и да пробваш, аз така направих и това си избрах... не че тука в магазина се е скъсало от модели де...макар че може да са получили моделите за 2010 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IgniteAll Отговорено Януари 6, 2010 Share Отговорено Януари 6, 2010 След малко ровене, БТБ 205 бе изровено на цена от 728лв. в магазина на Икономов. SPEC Neck Type: 3pcs. BTB5 Neck Body: Agathis Body Fret: Medium Frets Bridge: B105 bridge (16.5mm string spacing) Neck Pickups: DX-N5 neck pu Bridge Pickups: DX-B5 bridge pu Preamp: PHAT II Equalizer Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MDFk Отговорено Януари 6, 2010 Share Отговорено Януари 6, 2010 Пипал съм такъв бас, много е читав, удобен и звука му е съвсем добър. Но на видеото постнато от IgniteAll над мен, не се показва адекватно звука му. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kulov Отговорено Януари 6, 2010 Share Отговорено Януари 6, 2010 Здравейте, колеги! На всички празнуващи - честито! Аз съм собственик на GSR 205 - доста добър и читав инструмент, но от горе изброените това е най-слабия модел. Ще дам някои плюсове и минуси. Много добри ниски (Phat II бууст на басите) - това няма как да го видиш в клиповете из ютуба. Трябва да се прекара през някой мощен амп за да усетиш силата му. Изключително съм доволен в това отношение. 34 инчова мензура (съответно мек и приятен за свирене, удобен за солиране). Активна електроника - въпреки нея не е много добър вариант ако си слапър. Няма хубави средим, а междуструнията на магарето са 16,5 мм (стандартните май бяха 19). Получи се така, че се разделихме с ритъм китариста на нашата банда и от тогава изнемогвам за среди много сериозно. Високите са горе-долу прилични. Друго - ако свирите в по-нисък от Ми строй става прекалено мек, това се коригира съответно с по-дебели струни. За сега не се сещам за друго. Инструмента е много добро попадение за този ценови клас (аз съм го взел нов за малко по-малко от 600 лв.) Най-хубаво се разходи и пробвай повечко басове преди да си вземеш. Като тестваш, гледай да ги ръгаш в ампове над 100 W, така ти стават ясни много работи. Моя като го взех беше любов от пръв поглед - видях го на витрината и край! Следващите 2 часа обиколих няколко магазина уж да търся, но El Bajo не ми излизаше от ума през цялото време. Едвам дочаках да се върна и да си го взема! Пожелавам и на теб така да се влюбиш Успех с покупката и да раздуеш какво си взел! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rinti Отговорено Януари 6, 2010 Share Отговорено Януари 6, 2010 (Редактирано) Първо, хубавo че си написа метЪл хаха Иначе към този агатис, незнам нещо съм предубеден. Аз бих се насочил към SRX365-то. Ето ти и линк към томан за характеристики - http://www.thomann.de/gb/ibanez_srx365_tgy.htm Иначе да предупредя, че това е без да съм пробвал някой от моделите, просто като гледам характеристиките. Иначе иди и пробвах при Икономов Редактирано Януари 6, 2010 от rinti Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dunc Отговорено Януари 8, 2010 Автор Share Отговорено Януари 8, 2010 Колеги, вчера най-после попаднах на точния бас за мен - Ibanez ICB 305 EX! Естествено „планираният бюджет” тотално ми отиде по дяволите и в крайна сметка се разделих с 1100 лв, но просто нямаше как да устоя на този красавец: ICB 305 е доста рядък екземпляр (от лимитирана серия е), но като звучене направо забива в земята всякакви SR-и, BTB-та от ценовия клас до 800 лв! Както се вижда от формата му - той е супер удобен за свирене на коляно. А освен всичко е и с 22 прагчета, точно какъвто го търсех! Тук можете да чуете едно негово изпълнение в YouTub-a (това е 4-струнният му брат) Благодаря ви за изказаните мнения и успешна Нова година на всички! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IgniteAll Отговорено Януари 8, 2010 Share Отговорено Януари 8, 2010 Честит да ти е Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts