Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за доставка и покупка - Alvarez/ Yamaha/ Epiphone


immortal__

Recommended Posts

Здравейте, значи рових си се аз и случайно изскочи една китара в която се влюбих а именно Alvarez MD6104..

И питам аз човека колко ще струва да я изпрати (щото пишеше worldwide), и той ме уби с думите че през тяхната поща USPS практака немогла да мине поради голямия си обем.. Както ми каза и че ако си избера да го прати през куриер доставката излизала над 700$..

Та конкретно въпроса ми е има ли някои идея как може да стане номера с доставката, защото не познавам никои в САЩ а и по-рано в форума четох за някакви бусчета дето предлагали такъв вид услуги..

Така и така съм пуснал тая тема да питам и още нещо..

Значи твърдо съм решил да си купя нова акустична китара и ако не стане номера с Алви-то съм се прял на следните изделия :

Epiphone EJ-200 произведена в Корея (Самик) и Yamaha CPX5 понеже несъм пипал нито едната нито другата, да се допитам..

 

Благодаря предварително..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

защо не пробваш следния вариант

 

питай го този с алвареса дали може да го прати до лондон иколко ще ти струва

 

ако каже ок

 

можеш да дадеш адреса на Еконт в лондон

 

ето и линк http://www.econt.com/page.php?page=default#

виж секцията на линк да изкупим британия

 

там описват как като си купиш нещо посочваш адрес за доставка техния склад и ги уведомяваш като попълниш формата в сайта им

 

просто разгледай тази възможност ето и подробностите http://onlineshoppinguk.econt.com/

Редактирано от Acei
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бате излъгал те е. Само това ще ти кажа. В ebay си има хитреци дето си пишат квото им падне на доставка. Изхода е прост - търси китарата от друг потребител или от друго място. Гаранция, че доставката /с куфар/ ще е макс. 250 - 300$, а без куфар ще е 150 - 200. Пример - http://www.wwbw.com/Alvarez-MD6104-Masterw...7-i1470792.wwbw - тука worldwide shipping е 241$.

Който търси - намира са казали хората.

Моята китара я доставиха за 395$ при положение, че струва 2199$ и платих 2-годишно покритие за около 140$. А куфара и е тежък и голям.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А защо не провериш в Динакорд/София/Дружба, какви китари на Алварез имат налични и дали не могат да ти я внесат тази? Така и така си решил да си купуваш без да я видиш, пипнеш или чуеш, което особено за акустична китара си е рисково.

 

Освен това двете китари (Алварез и Ямахата) са доста различни и като размер и като акустичен звук. Ямахата има и адаптер плюс предусилвателна система, позволяваща усилване/запис, докато споменатия Алварез няма (поне това което видях за стандартното изпълнение на този модел). Епифон-а, който си посочил също е много различен и като размер и като звук :-) Епифона е джъмбо размер, Алварез е дреднът, Ямахата е горе долу гранд консърт. Акустичният звук е много различен, размера и удобството при свирене седнал и прав също. Някак оставам с усещането, че като по красота ги избираш, в което няма нищо лошо разбира се :greenball: Но звукът е много различен и на трите инструмента.

 

В споменатия магазин на Динакорд има и солидно количество Ямахи, вкл. и Компас серията (CPX), но не си спомням моделите, както и FG730S, която е с масивна горна царга (solid top), както и L серия, които са малко по-висок клас, но всичките звучат доста доста добре. Също там има и акустични китари Walden & Cort. Walden по-високите серии звучат чудесно, вкл. има и такива, които са изцяло от солидно дърво (не си спомням в Динакорда дали имаше от тези серии обаче), като изключим разни дребни недостатъци в изпълнението, финиша, за парите си са доста добри инструменти. Корт също. Реално в този ценови клас обаче - Ямахите са най-добре изпълнените инструменти, според мен разбира се.

 

Ако държиш непременно от чужбина да си я купиш и точно този модел и я няма в Динакорд - защо не пробваш от UK магазин - доставката е между 30-90 паунда, има солиден избор и цените са относително добри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

още по-лесно - 

 

 

 

 

обади се на телефонния номер от тази страница и питай дали имат модела някъде в Европа, за да го поръчаш без мита и други сложни неща -

 

http://www.alvarezgtr.com/contact.php

 

:greenball::greenangel:  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за ползената информация.. в крайна сметка реших да се поразходя из магазините и да разгледам какво се предлага, и евентуално ако не си харесам нищо ще се ориентирам към УК магазини.. макар че там е малко кофти щото както казвате все пак трябва да я пробвам как е на усещане..

И synchu всъщност да.. 1вото нещо което ме грабва в една китара е външния вид след това е звученето :punk_guitar:

Благодаря още веднъж..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.