immortal__ Публикувано Януари 4, 2010 Публикувано Януари 4, 2010 Здравейте, значи рових си се аз и случайно изскочи една китара в която се влюбих а именно Alvarez MD6104.. И питам аз човека колко ще струва да я изпрати (щото пишеше worldwide), и той ме уби с думите че през тяхната поща USPS практака немогла да мине поради голямия си обем.. Както ми каза и че ако си избера да го прати през куриер доставката излизала над 700$.. Та конкретно въпроса ми е има ли някои идея как може да стане номера с доставката, защото не познавам никои в САЩ а и по-рано в форума четох за някакви бусчета дето предлагали такъв вид услуги.. Така и така съм пуснал тая тема да питам и още нещо.. Значи твърдо съм решил да си купя нова акустична китара и ако не стане номера с Алви-то съм се прял на следните изделия : Epiphone EJ-200 произведена в Корея (Самик) и Yamaha CPX5 понеже несъм пипал нито едната нито другата, да се допитам.. Благодаря предварително.. Цитирай
Acei Отговорено Януари 4, 2010 Отговорено Януари 4, 2010 (Редактирано) защо не пробваш следния вариант питай го този с алвареса дали може да го прати до лондон иколко ще ти струва ако каже ок можеш да дадеш адреса на Еконт в лондон ето и линк http://www.econt.com/page.php?page=default# виж секцията на линк да изкупим британия там описват как като си купиш нещо посочваш адрес за доставка техния склад и ги уведомяваш като попълниш формата в сайта им просто разгледай тази възможност ето и подробностите http://onlineshoppinguk.econt.com/ Редактирано Януари 4, 2010 от Acei Цитирай
billymilano Отговорено Януари 4, 2010 Отговорено Януари 4, 2010 от първи януари почти няма смисъл да се купува от щатите каквото и да е. ЧНГ Цитирай
horsefucker Отговорено Януари 5, 2010 Отговорено Януари 5, 2010 Бате излъгал те е. Само това ще ти кажа. В ebay си има хитреци дето си пишат квото им падне на доставка. Изхода е прост - търси китарата от друг потребител или от друго място. Гаранция, че доставката /с куфар/ ще е макс. 250 - 300$, а без куфар ще е 150 - 200. Пример - http://www.wwbw.com/Alvarez-MD6104-Masterw...7-i1470792.wwbw - тука worldwide shipping е 241$. Който търси - намира са казали хората. Моята китара я доставиха за 395$ при положение, че струва 2199$ и платих 2-годишно покритие за около 140$. А куфара и е тежък и голям. Цитирай
synchu Отговорено Януари 5, 2010 Отговорено Януари 5, 2010 А защо не провериш в Динакорд/София/Дружба, какви китари на Алварез имат налични и дали не могат да ти я внесат тази? Така и така си решил да си купуваш без да я видиш, пипнеш или чуеш, което особено за акустична китара си е рисково. Освен това двете китари (Алварез и Ямахата) са доста различни и като размер и като акустичен звук. Ямахата има и адаптер плюс предусилвателна система, позволяваща усилване/запис, докато споменатия Алварез няма (поне това което видях за стандартното изпълнение на този модел). Епифон-а, който си посочил също е много различен и като размер и като звук :-) Епифона е джъмбо размер, Алварез е дреднът, Ямахата е горе долу гранд консърт. Акустичният звук е много различен, размера и удобството при свирене седнал и прав също. Някак оставам с усещането, че като по красота ги избираш, в което няма нищо лошо разбира се Но звукът е много различен и на трите инструмента. В споменатия магазин на Динакорд има и солидно количество Ямахи, вкл. и Компас серията (CPX), но не си спомням моделите, както и FG730S, която е с масивна горна царга (solid top), както и L серия, които са малко по-висок клас, но всичките звучат доста доста добре. Също там има и акустични китари Walden & Cort. Walden по-високите серии звучат чудесно, вкл. има и такива, които са изцяло от солидно дърво (не си спомням в Динакорда дали имаше от тези серии обаче), като изключим разни дребни недостатъци в изпълнението, финиша, за парите си са доста добри инструменти. Корт също. Реално в този ценови клас обаче - Ямахите са най-добре изпълнените инструменти, според мен разбира се. Ако държиш непременно от чужбина да си я купиш и точно този модел и я няма в Динакорд - защо не пробваш от UK магазин - доставката е между 30-90 паунда, има солиден избор и цените са относително добри. Цитирай
джани Отговорено Януари 5, 2010 Отговорено Януари 5, 2010 още по-лесно - обади се на телефонния номер от тази страница и питай дали имат модела някъде в Европа, за да го поръчаш без мита и други сложни неща - http://www.alvarezgtr.com/contact.php Цитирай
immortal__ Отговорено Януари 5, 2010 Автор Отговорено Януари 5, 2010 Благодаря за ползената информация.. в крайна сметка реших да се поразходя из магазините и да разгледам какво се предлага, и евентуално ако не си харесам нищо ще се ориентирам към УК магазини.. макар че там е малко кофти щото както казвате все пак трябва да я пробвам как е на усещане.. И synchu всъщност да.. 1вото нещо което ме грабва в една китара е външния вид след това е звученето Благодаря още веднъж.. Цитирай
Recommended Posts