farscape Публикувано Януари 1, 2010 Share Публикувано Януари 1, 2010 Весели празници на всички Искам да ви попитам за следната ситуация.... ....Свирим в банда барабани, бас, китара и клавир=1 бр. Стилово PRODIGY, G.G.F.H. и т.н. Използваме ROLAND-J или подобен модел на тази фирма. Ситуацията е следната, че имаме много наслагвани партии на клавирите. За които ще ни трябват поне още 5 пианисти, с различни бленди и сила на звукът. А пианистката ни е една, отделно и пее При записване и използване на компютър вкъщи, всичко е ок. Компа свири/наслагва всичко и т.н. Леко е миди- звук, но се ядва. Поне за разучване на песните и т.н. Но сега ни се налагат участия наживо. Не съм доволен от този звук който получаваме като звук от компютърният софтуер. А и искам да има живо свирене на концерттите ни.... Уточнявам, че свирката не е наша и няма как да си направим на нея предварителни заготовки на бленди/ сила на звука. Как се процедира при такива случай. Предварително записани подложки на хармонията на песентта. Които се чуват от барабанистта със слушалка. Или?.... Замислям се да запишем левите ръце/ хармониите/ ниските партии и някой акценти/orchestra hit или интрата на песните. Като оставя 20 процента от партиите, на клавиристката да ги свири наживо.... Записаните партии да се свирят от лап- топ от който излизат слушалки до барабанистта. Никога досега не съм свирил с подложки?!?! Най- логично така ми се виждат нещата. Имали някакви машинки или софтуер който се ползва при такова свирене? Кажете ми вашето мнение. Благодаря за отделеното, Ви време Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Teiton Отговорено Януари 1, 2010 Share Отговорено Януари 1, 2010 Здравей,колега и Честита Нова Година! Правилно си се ориентирал.Направете си някои от партиите на лаптоп и след това свирете заедно снего.На барабаниста може би ще му е по-лесно,ако имате записани някакви перкусии или част от ритъма,защото ако имате само хармонии има вероятност да се разминете с това,което свири лаптопа.Имам колеги пианисти ,които работят по този начин и ползват Cubase (или други софтуерни секвенсери).Друг вариант е да си имате собствен клавир и да си направите някои от траковете в неговия секвенсер,но мисля ,че лаптоп е по-удачно във вашия случай.Дано съм бил полезен и нека и други колеги дадат мнение,защото аз все пак не работя по този начин.Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
N1cksoN Отговорено Януари 2, 2010 Share Отговорено Януари 2, 2010 (Редактирано) Ами вариантите са два - или с мини диск(записвате всичко, което няма да се свири на живо) - доста професионални групи го правят. Лили Иванова, например... Или нов аранжимент с изцяло ваш, нов поглед за нещата. Диск е доста по-добре от лаптоп или секвенсера на клавира. По - сигурно е Редактирано Януари 2, 2010 от N1cksoN Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bras72 Отговорено Януари 2, 2010 Share Отговорено Януари 2, 2010 така е .единствения варант е с лаптоп или минидиск ,второто найстина е за предпочитане, правите си програминга слагате клик за да може барабаниста да се ориентира и това е Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yassen-te Отговорено Януари 2, 2010 Share Отговорено Януари 2, 2010 Диск е доста по-добре от лаптоп или секвенсера на клавира. По - сигурно е Има едно устройство,наречено "American Audio Media Player".То е доста по-сигурно от минидиска,защото просвирва MP3 формат от USB флашка или от SD Card.Качеството е доста по-добро от минидиска(учудващо),няма начин да прескочи,и е изключително лесен за работа на живо.Освен това има два вида изходи-на чинчове,и на канони.Последните са балансирани,което си е голяма екстра,особено на големи сцени! В България устройството се продава от Динакорд.В магазина им на бул.Искърско шосе на втория етаж има един юнак,който се казва Атанас Петков.Той е доста запознат по този въпрос и може да бъде полезен! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kalinpetkov Отговорено Януари 3, 2010 Share Отговорено Януари 3, 2010 Да. И така става. Ама вместо да се купува периферия може да се заложи да се купи основното КЛАВИР. По този начин хем пианистката ще свири и репетира на един и същ инструмент, хем тон банката ще е подбрана в мидито точно както иска групата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
farscape Отговорено Януари 4, 2010 Автор Share Отговорено Януари 4, 2010 Мерси за съветите. Горе- долу ми стана ясно?!?! Дефакто то са две различни банди. Ще заложа на предварително записани техно/хаус подложки и живи китари. Така или иначе подложките са ултра нечовешки за свирене. Хубав мастеринг и подбор на точните бленди. Дори и най елементарната песен с 3 акорда с точните бленди и звук. Разбиват публиката А във втората май ще се заложи на секвуенсър Благодаря ви за отделеното време.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts