Jump to content
Българският форум за музиканти

Завърщане на комунизма(шведския)


rockozaurus

Recommended Posts

Първо, надали някой от администраторите ще се нагърби с тази задача.Ти си един от малкото хора който е разбрал нещата изцяло.Да, това с нотариуса вече са детайли, които щяха да бъдат обсъдени по нататък...И най важното, евентуалната група хора ще трябва да си определи среща за да се запознаят "донорите" на живо, да си разменят данните, да се декларират с официални документи итн. И аз самият нямам намерение да подарявам на някой си парите, защтото, в крайна сметка, ги печеля с труд...Затова за да не отекчаваме повече хората, заинтересованите да ми пишат на лични, а аз ще ви уведомявам по отделно как са нещата, да ли има интерес, и какви са му мащабите...

 

П.П.коментара ми се отнася за колегата dandilov

Редактирано от rockozaurus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 46
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

ок, аз искам БС Рич Асасин. Надявам се до седмица да ми я осигурите.

 

Свържи се с rockozaurus и обсъдете условията колега!

Успех! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята наистина е хубава. Но за целта трябва да се съберат наистина 10(или повече) съмишленици с ясни и конкретни желания и редовни доходи. Така всеки от тях ще може да си купи желания инструмент без да тегли заем или лизинг и в добавка ще помогна на останалите да направят същотото. Давам конкретен пример: едни пирятели(свирещи в група) по този начин си купиха инстументите, а именно всички събраха пари за инстормента на всеки от тях. За съжаление на този етап аз не бих могъл да се включа в подобно начинание. Но определно го подкрепям.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... всеки от нас си има някаква мечта свързана с музика...Моята мечта е един ден да се сдобия с истински "Gibson Les Paul"...Тази мечта по грубите ми сметки ще ме струва някаде околко 5000лв. ...

В края на първия ден от новата 2010 г. пожелавам на всички през нея и занапред мечтите ни, свързани с музика, да бъдат по-смели от това да притежаваме еди каква си китара!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята идея е доста по-необвързваща,защото така този въпросен брой хора участващи се нагърбват здравичко.

 

Бих го описал така:

"Абе заблях се тука по някъв Епифон,направо го залюбих!Може ли да дадете някой лев,че съм събрал тука едни парички,ама не ми достигат малко(примерно 120) :) "

"Да бе.нп.на ти 10 лева"

"А от мен 5"

"Жив и зрав да си,в такива хора ни е бъдещето :дава 30: !"

т.н.т.н. и ще се помогне много. :thumbs_up: Който колкото иска,толкова,ама ако пичът не му достигат да речем 100-200 лева,ще се радва много! :greenangel::girl_cray2::thumbs_up::D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Eralian

Извинявай но тази идея е абсурдна. Дори се чудя как нямате срам да давате подобни идеи. Хайде всички да жертваме парите, които сме изкарали със собствения си труд, защото някой го мързи да работи! Освестете се. Празниците минаха, надявам се да сте изтрезнели. В живота се бачка, за това което искаш, и не смятам че трябва да се толерира мързелът и просията. Помощ заслужават само болните психически и физически хора. Всички останали имат ръце, имат разум, нека си хванат работа и да изкарват пари. Кви са тия работи на мен ми трябват еди колко си, дайте ми ги. И се надяваш на някой малоумник да изръси от заплатата си някаква сума. Защо ?!?! За да може да свири някой на по хубава китара или какво ? Ще умре ли ако не свири на по хубава китара, ще му стане нещо ли ?! Изключително много ме изнерви това. Някой който се е трудил повече и има повече да дава на този, който го мързи. Ами дайте тогава половината форум да не ходи на работа, а другата половина да си намерят втора работа и да плащат разноските на другата половина! Тази идея не ви ли харесва ?!?

 

Относно идеята за ВС-касата тя е добра :thumbs_up: Ако правилно съм разбрал всеки получава китара, за толкова пари колкото е дал, единственото което се различава е че някои получава китара по рано, отколкото друг (естествено не е задължен да си вземе китара, просто конкретизирах за да са по ясни нещата). Разбира се трябва да е в доверен кръг, защото стане ли въпрос за пари, някои хора пренебрегват достойнство и чест, за да ги получат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

защото стане ли въпрос за пари
си личи какви/колко са ти приятелите..

Добре де,аз като оставям някое левче на уличните музиканти мислиш ли че насърчавам просията?

Иначе -рокендрола в БГ е скъпо хоби (цитирам Павката Васев,но и аз мисля така),който има средства си купува скъп/хубав инструмент,други си купуват коли,дограми или хладилници за женътъ и пищят че хубавите китари/инструменти не са по 100 лв а поне 10 пъти по толкова..

Който търси-намира,аз избягвам да взимам заеми или само от мн. близки хора и ги връщам максимално бързо,за идеята на темата-забрави ,не времето дадох на "приятел" една китара на изплащане,е за 1 година почти я изплати..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ Lekov

 

Май бях изтървал нишката на касата и се изказах погрешно,за което моля за извинение - бая сериозно отклонение се получи.

:thumbs_up:

Редактирано от Eralian
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де,аз като оставям някое левче на уличните музиканти мислиш ли че насърчавам просията?

Те са си го заслужили със свирнята, която ти доставя удоволствие. И аз съм оставял пари на такива хора (веднъж дори самия аз свирих). Някои го правят защото нямат пари, други заради тръпката. Но да просиш означава да искаш пари от някога без да си свършил нищо. А тези хора доста те ентусиазират, което понякога е трудно :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чета и почват да ми минават нелепи мисли:

 

1. За тези, които искат да свирят на хубава китара още днес, а да плащат после - решението се нарича кредитна карта. Купуваш, после изплащаш. Банката ви е сложила нисък лимит? (Или - пази Боже - отказва да ви издаде карта?) - Намерете си по-сериозна работа. Не можете да си намерите? Ами защо тогава съдржниците в соц-касата да ви вярват, че ще си изплащате без да имате надежнди доходи?

 

Свидят ви се лихвите към банката? Много просто - спестявате, вместо да теглите кредит (дори ще ви дават лихви) - и когато имате сумата, купувате мечтания инструмент...

 

=====

 

2. Дарението винаги а благородно нещо, но и благородните каузи биват не винаги равностойни:

 

- Хора умират (буквално) без медицинска намеса (лечение, операция), която е финансово непосилна за тях и близките им. Може да ви звучи познато...

- Други умират да имат скъпа играчка - още утре, нямат търпение да спестяват 12 месеца. То и даването назаем е благородно дело, не само безвъзвратното дарение - но се чудя къде да насоча сега скромните си налични (набрах ги вчера от едно дърво, няколко паднаха и от небето със снега)...

 

Чудя се...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не от всички. Ти си имаш желание за еди какво си...Казваш, искам еди какво си , то струва еди колко си, да речем не повече от еди колко си... хората от списъка внасат парите за теб , и ти след определено време се здобиваш с парите които са ти нужни да реализираш целта си(мечтата).Просто е.В страната от която идавам хората си купуваха коли по този начин.Малко е сложно с организацията, ама аз ще се нагръбяа с тази задача ако трябва, стига да има желаещи...Може би 5000лв е стряскаща сума, затова може да се определи по малка сума, за да могат всички да се изредят по бързо...

 

 

Съжалявам ,ако дублирам някой.

Пич , я си представи ,примерно, идва моя ред за желан инструмент, купува го "клуба" доставят ми го - ОК - а после к'во правим?

Аз като се сдобия с желания инструмент (китара,бас и тн) мислиш ли ,че можеш да ме накараш да давам пари пак , при положение ,че

имам всичко нужно?

 

Замисли се.

 

Поздеави!

 

ПС: Честита Нова Година на всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почти всичко се каза.

Аз имам един риторичен въпрос - ако Енчо ( като събирателно име , от N) не получи сега, веднага, на момента

или дори тази година или след година, две, три някакъв суперски и скъпарски инструмент, какво следва?

Музиката ще изгуби ли нещо съществено?

Туко ще гледах едно клипче с Матияс Ябс - питаха го, какво ще каже на младите китаристи.

Първо каза, да свирят за удоволствие, защото това е най-важното, да не избързват с пътя си, демек ако китарата им стане професия, то няма да е лесно и накрая, най-важно - ако няма какво да кажеш, по-добре не казвай нищо.

Демек за какво да влизаш в студио, ако нямаш песен с която да кажеш нещо на хората.

 

Още си мисля, сега както се отвориха границите ( последните 20-тина години) и Нуно цъфне в Софето и да си разменим китарките - той ми даде N4 , а вземе моята N2 - какво, няма ли да ме отсвири на първата минута?

Или пък Слеш - дава гибсъна и взима някаква гьостерица за 600 - стотака. Пак същата работа.

Е?

 

който има какво да каже, ще го каже. :greenangel: ... с каквато и да е китара.

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:thumbs_up::whistle::)

 

... някаква гьостерица за 600 - стотака. Пак същата работа....

600 стотака са сериозна сума. Има разлика от 6 стотака

 

Нищо лично ,но сигурно има китари и за толкова пари :D

 

Сори за офф-а

Редактирано от agrogrind
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.