nasco Публикувано Декември 25, 2009 Share Публикувано Декември 25, 2009 (Редактирано) първо здравейте и весела коледа. вчера като подарък за коледа ми се появи странен проблем на баса - ла струна започна да бръмчи. шумът, който още не мога да локализирам със сигурност /но предполагам, че е от нъта/ е нещо средно между шумолене на торбичка и чупене на пластмаса, примесен с тона на струната и флажолет/някакъв, от нъта/. гледах и оглеждах - струната не хлопа в прореза. вдъгнах нъта, натъпквайки няколко лентички странен плат под нея. резултат - 0. играх си с шестограма и отвертката долу на струнника. пак 0. натисна ли струната точно над леглото на нъта - шумът намялява, а ако натисна по-силно - изчезва. ъгълът м/у струната преди нъта и след него е нищожно малък /я има 2 градуса, я не/, като натисна струната м/у нъта и ключа се получава същото, като при последното изречение. шум има и при удър по ми, но то е отново от ла - с натискането над нъта шумът изчезва. преди това да се получи си бях играл със сетъпа преди 2-3 дни, така че шансът аз да съм осрал нещата не е особено висок. надявам се, че съм обяснил добре; ще се радвам, ако има начин да ми се помогне и благодаря предварително. поздрави Редактирано Декември 25, 2009 от nasco Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
farscape Отговорено Декември 25, 2009 Share Отговорено Декември 25, 2009 Вероятно, но ме съмнява, де. Вътрешните намодки на струната да са се скапали? Сложи друга струна и пробвай ;-) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Декември 25, 2009 Share Отговорено Декември 25, 2009 с натискането над нъта шумът изчезва.Освен да му сложиш държач като при Фендър,как се казваха..,да не е ключа нещо прецакан? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Декември 25, 2009 Share Отговорено Декември 25, 2009 Разхлаби я от ключа и навий намотките така че да вървят надолу, към дървото на главата - по този начин ъгълът ще се увеличи. Пробвай и да затегнеш разхлабени винтчета при ключовете (тези на зъбните колелца). За сега не се сещам друго, но не ми е и ясен проблема от описанието? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
armario Отговорено Януари 11, 2010 Share Отговорено Януари 11, 2010 Разхлаби я от ключа и навий намотките така че да вървят надолу, към дървото на главата - по този начин ъгълът ще се увеличи.Пробвай и да затегнеш разхлабени винтчета при ключовете (тези на зъбните колелца). За сега не се сещам друго, но не ми е и ясен проблема от описанието? Малко късно се включвам, но....имах подобен проблем някога. Смених ключа и всичко си дойде на мястото. Когато втулките на ключа се поизносят, дава този "ефект". Дано съм бил полезен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts