Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос относно две кубета


Звезделин

Recommended Posts

  • Отговори 48
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

А нещо друго като алтернатива - аз съм с Behringer GX108 и съм доволен, с по-малко гейн от GM108, но добър и плътен овърдрайв, също се води за комбо от полуотворен тип.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2-3 години си купих кубенце Stagg... сега съм на мнение - всичко друго но не и Stagg !

 

A всичко на Стаг ли си купи, че си на това мнение? Или си говориш ей-така, наизуст.

Защото аз все още имам една китарка Стаг, копие на ПРС, която струва може би около 450 лв, която не мисля, че е по-лоша от подобните китари на останалите производители(а не е като да нямам и такива, отделно от това, че ми минават непрекъснато през ръцете за ремонти).

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^За китарите е до бройка, което важи за всички китари в този ценови клас. Писано е хиляди пъти вече...

Моите наблюдения за марката са следните:

 

Барабаниста ни си купи веднъж палки Стаг - ташак!

Басиста ни си купи пач кабел и инструментален кабел Стаг - ташак!

Най-стария ни кардан беше Стаг - ташак!

Колани за китара Стаг - ташак!

Една прохождаща група от моя край има китарно и бас кубе Стаг - пълен ташак!

Веднъж от любопитство си купих струни Стаг - е не, това вече е импосибъл ташак! (Сложих ги за проба, за около 20 мин...)

Стойка за стена Стаг - ташак! (Тук и римата уцелих)

 

Не знам струва ли си да продължавам да изреждам тези "ташаци" от лични наблюдения и опит...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз споделям напълно мнението за някои от нещата, но казвам, че едва ли има фирма, която да предлага аналогични продукти на аналогични цени, които да са по-малко ташак :D.

Пък и с какво може да изпъкне едно евтино кубенце с малък говорител.... най-много драйва да е малко по-човешки, но честно казано, повечето от толкова ветините практиз кубенца просто нямат хубав драйв.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, получаваш това, за което плащаш. За тея пари - толкова. Едва ли ще има(може би) някакво огромно значение какъв ще бъде крайният избор тук. Писах за Стаг, заради челния ми опит с марката. За Фендър не знам, но в тоя ценови клас се съмнявам да е нещо по-различно. Моят съвет към автора на темата е да изчака малко, за да посъбере някой лев отгоре и да следи раздела "Продавам".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kакто винаги става, чуе ли се Стагг и почва да се плюе. Просто ей така, почти сигурен съм че от всички които писаха фендера никои не е пробвал и двете :D Лъжа ли се? Човече направиш ли тема Стагг или нещо друго, отговоро е ясен, защото има насадено едно мнение че на Стагг всичко е боклук. Макар че почти никой дори не пробвал нещото на Стагг. Най-добре да се чуят на място, но щом неможеш, семпли в нета. Да наистина някой неща не са хубави, но има и много които са добри. Това не го говоря наизуст, а защото помагам в един музикален магазин и съм пробвал много техни продукти от хармоники до китари и кубета. Така че не се доверявай на субективните мнения на хората. Това е моят съвет. Този модел не съм го пробвал, но съм пробвал по-малките им модели и не бяха никак зле. Е да драйва не беше кой знае какво, но с времето ще си купиш отделни ефектчета.

Това е от мен. А относно кое може да се "претакова". Добре де това са съвсем прости работи. Ако Вие спазвате оказанията за безопастност, не виждам кое може да се "претакова".

Редактирано от rinti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де! Пак ще навлезем в дълбокия off-topic. Купуваш си кубе с драйв, ама драйва не става. Иначе е сносно. Смисъл? Колкото моето мнение е субективно, толкова е и твоето. Явно Стагг са добра марка, просто на мен никога не ми излиза късмета с нея. И дали само на мен? И защо ли мнението на повечето тук е такова? Сигурно заради единични случаи на скапани продукти? No offence, просто констатирам!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами кубето попринцип не му е основното драйва, нали? А и кажи ми на кой евтин модел драйва му е добър, че дори и от по-скъпите. Почти винаги се налага да си имаш отделно камионче, ако искаш наистина хубав драив. Пък и Фендера, да не мислиш че е много по различен "от вътре" Ето ти една тема - http://forum.muzikant.org/index.php?showto...aded&start= Не се подлъгвайте по общото мнение и външния вид. Ефектчето в темата може да бъде изработено от някой съфорумниците включително и от мен за далеч по-малко пари... Така че драстична разлика между двете кубета съм сигурен че няма да има. Същото което ме съмнява, че и на фендера драйва ще е кой знае колко добър...

Редактирано от rinti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не съм за захапал за Стагг, просто не може да за казва мнение за нещо, което не си пробвал(ти може и да си, говоря за много други). Иначе ако си казал същото излиза, че няма смисъл да ги купува, защото драйва и на двете не го бива много много...

Редактирано от rinti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, и това го посъветвах. Виждам, следиш темата отблизо, 'щото и доста взимане-даване със Стаг съм си имал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си видял си редактирах поста и написах, че ти може и да си пробвал... Иначе незнам защо така се е получило, доста от нещата които съм пробвал в магазина за доста сносни за цената си...

Редактирано от rinti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ефектчето в темата може да бъде изработено от някой съфорумниците включително и от мен за далеч по-малко пари...

 

 

Oт всичките ти постове, само това не ми хареса. Ако искаш нещо да се направи както трябва, то никога не може да излезе "далеч" по-евтино. 50% от цената за педалчета и да кажем 35-40% за ампове са минимумът. Иначе почват компромисите. Особено с външния вид, надеждността и цената на труда.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно това почвах да пиша, примерът съвсем нямаше общо с темата, сега го озъзнах... Тук навлизаме в една далеч по-сложна тема, която не ми се подхваща сега...

 

Поздрави и Весеси Празници на Всички :cheers2:

Редактирано от rinti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.